Hieman ihmetyttää vaalit

Lähinnä ihmettelen perussuomalaisten asemoitumista niin voimakkaasti A.Stubbin taakse. Mies on vahvasti EU-myönteinen ja vahva liittovaltion kannattaja. Niin tietysti minäkin ja todennäköisesti vietän loppuelämäni toisessa EU-maassa. Mutta olen aina luullut perussuomalaisten olevan kansallismielisiä vahvasti ja varsinkin liittovaltiota kavahtavan rajustikin. Ja maahanmuuttokysymyksissä Stubb on varsin kaukana perussuomalaisista ja sen näkikin Stubbin tyrmäyksessä ns. Ruanda-malliin.

Eipä tietysti Haavistokaan kovin poikkea noista asiosta Stubbista. Mutta silti ihmettelen näinkin räikeää eroa miesten kannatuksessa tuossa puolueessa.

Vaikka Stubb hienoin lausein eilenkin maalaili syrjäseutujen suomalaisten elinoloja varsinkin itä-Suomessa niin minulle tuli mieleen lähinnä koulupoika joka ylpeili kotonaan maalla käyneensä Korkeasaaressa ja nähneensä jopa kirahvin. Stubb on henkeen ja vereen stadilainen ja luulenpa kokemusmaailmansa olevan melko kaukana vaikkapa taivalkoskelaisen elämästä. Tässä suhteessa luulen jopa Haaviston olevan paremmin tuta kansaa. Lähinnä hän on persoonana sydämellisempi ihminen mutta toki ylemmän keskiluokan perheestä Helsingistä hänkin. Ja itse olen asunut kaupungissa paljon Stubbia pitempään  ja  yhtäpitkään kuin Haavisto .

Toki hyvä asia että Stubbin myötä saamme vauhtia tuohon liittovaltioasiaan ja olemme hivenen eurooppalaisempia. Se on hyvä asia kun hallitus on mikä on  ja puhemiehenä on vaskisti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu