Kuka pelkää Jussi Halla-ahoa?

Ei kai häntä kukaan pelkää – en ainakaan minä.:)

Ei vain ole sovelias presidentin tehtävään mielestäni. Toki on älykäs mies mutta niin on Puheenvuoron kirjoittajistakin suurin osa – ainakin omasta mielestä.

En usko että Halla-aho itsekään haluaa tehtävään. Pyöriskelee sängyssä ensi yön ja pelkää jos sittenkin joutuu toiselle kierrokselle.

Toisaalta olisi mielenkiintoinen seurattava presidentin tehtävässään. Ja varmaan joku toivoisikin että pääsisi hänestä eroon päivän politiikassa ja totta kai Jussi palauttaisi puolueen jäsenkirjansakin oitis. Ja kyllä presidentti-instituutio imaisisi ja muuttaisi miestä vääjäämättä kuin sädehoito naapurin äiää. Tasavallan presidentin valtaoikeudet ovat kyllä rajalliset hyvinkin verrattuna Urho Kalevan aikaan. Sellaisena seremoniamestarina presidentti toimisi. Ja sellainen ei olisi mukavaa introvertille miehelle.

Mutta ulkomaiden reaktiot olisivat kyllä vahvat. Ja vaikka suomalaiset vaikenisivat Jussin kirjoitteluista takavuosina niin sitä eivät tekisi esim. saksalaiset lehdet jo oman sisäpoliittisen agendansa vuoksi.

Ja vaikea olisi kuvitella Jussia jonkun suuren tragedian jälkeen rauhoittamassa kansalaisia. Ja olen varma – en tietystikään toivo – tuollaista isoa tragediaa tapahtuvaksi seuraavan kuuden vuoden aikana. Mutta ajatellaan vaikka jotain suurta kouluampumistapahtumaa tai muuta ikävää.

Ei minulla sinänsä ole häntä vastaan. Mutta paremmin hän toimisi päivän poliittisena keskustelijana.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu