Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje tästä –>

Lihaa syövä valkoinen heteromieskö pulassa?

Keskustan ryhmäpuheenvuoro säikäytti hieman eilen! Tähänkö on tultu? Populismia harjoittaa jokainen ja kun sitä harjoittaa sellainen joka ei siihen ole tottunut ainakaan rahvaanomaisessa muodossa niin vaikutus on hieman kuin 1960-luvun nutturapäinen uskonnonopettajani olisi tullut oppitunnille alatyylistä pimppihuumoria viljellen.

KESKUSTAN eduskuntaryhmä kiinnitti huomiota valkoisten heteromiesten yhteiskunnalliseen asemaan eduskunnassa keskiviikkona, kun keskustelun aiheena oli tasa-arvo.

HS 14.9

Eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin valtioneuvoston tasa-arvopoliittista selontekoa. Keskustan ryhmäpuheenvuoron aiheesta piti kansanedustaja Hanna-Leena Mattila

”Kentältä kuuluu, että tasa-arvo kuuluisi kaikille muille paitsi valkoisille, keski-ikäisille, lihaa syöville ja autolla ajaville heteromiehille”, Mattila aloitti puheensa.

Mainittuun kohderyhmään kuuluvana, vaikka en kovin innokas autoilija olekaan, niin ilmoitan kohteliaimmin Hanna-Leenalle että minua (myöhäis)keski-ikäistä ja lihaa syövää heteromiestä ei jurpi tasa-arvon puute. En ole koskaan äänestänyt Keskustaa mutta varmaan aivan hyvä heille joita puolueen sanoma koskettaa.

Voin edelleen ilmoittaa että minä saatan fyysisesti voida huonosti mutta lähinnä se on itseni vika eikä tasa-arvon puutteesta johtuva. Taloudellisesti voin erittäin hyvin ja johdan ylivoimaisella enemmistöllä suuryhtiöitä Suomessa ja maailmalla, istun sitkeästi niiden hallituksissa nuijaa paukuttaen.

Kanssaveljeni maailmalla menestyvät vieläkin paremmin. He lähettävät suuria sotajoukkoja milloin minnekin, komentavat tykistötulta Harkovaan ja jakavat kunniamerkkejä kaatuneiden omaisille.

Olen tasa-arvoinen lain edessä ja saan törkeästä, väkivaltaisesta ryöstöstä saman tuomion kuin kanssasisareni joka tosin saa sen kymmenen kertaa harvemmin. Samoin juon viinaa monta kertaa enemmän vaikka se on saman hintaista myymälässä.

Ja näillä mennään.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (7)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. ArnoKotro
  Arno Kotro #3743676

  Tasa-arvon kuva on kyllä hiukan monipuolisempi. Paitsi että Juhani heilutat nuijaa suuryritysten hallituksissa, olet paljon naisia todennäköisemmin koulutuksesta pudonnut, pitkäaikaistyötön, asunnoton, toimeentulotuelle vajonnut, itsarin tehnyt tai muuten vain ennen aikojaan kuollut. Eikä se lakikaan ihan tasa-arvoinen ole; samoista rikoksista saat kovemmat rangaistukset kuin kanssasisaresi ja huoltajuusväännöissä olet heikoilla, ja oletpa ehkä istunut linnassakin vain koska et halunnut armeijaan.

  Lyhyesti: keski-ikäiset miehet ovat karkeasti ottaen sekä A- että C-luokan kansalaisia, mutta tasa-arvokeskustelussa katse keskittyy turhan yksinomaisesti yhteiskunnan huipulle. Ja on älyllistä laiskuutta linjata ykskantaan, että miehet nousevat huipulle heitä suosivien rakenteiden ansiosta mutta vajoavat pohjalle vain omaa syytään. Kyllä syrjäytymisenkin takana on ihan todellisia yhteiskunnallisia rakenteita, joita pitää purkaa.

  Miesten huono-osaisuus ei ole naisten syytä. Ensimmäiseksi pitäisi päästä eroon liian ahtaasta miehen mallista, ja siinä voivat kaikki antaa oman panoksensa. Itse esimerkiksi pukeudun ”sopimattomasti”, olen jättänyt intin väliin ja teen sukupuolelleni epätyypillisiä elämänvalintoja – pieni mutta hyvä alku!

  +2

  Ilmoita asiaton viesti

  • vinettoa
   Juhani Penttinen #3743690 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3743676

   ”Kyllä syrjäytymisenkin takana on ihan todellisia yhteiskunnallisia rakenteita, joita pitää purkaa”

   Tätä on vaikea kyllä sulattaa vaikka tiedänkin sinut henkilöksi joka ei turhaan ja ajattelematta heitä lauseita.

   En missään nimessä ole ”oman onnensa seppä”-tyyppi tai ”ota niskasta kiinni”-ihminen vaan nimenomaan päinvastainen henkilö jo oman kokemuksensa vuoksi.

   Enemmän halusin irvailla Keskusta-populismille että sinnekin porvarilliseen kansantanhu ja tupailta kulttuuriin varakkaiden viljelijöiden joukkoon on rantautunut tälläinen huolenaihe!

   Kyllä miesten keskuudessa on syrjäytyminen voimakasta. Miksi juuri miesten? Vaikea minun on mieltää sitä yhteiskunnalliseksi epätasa-arvoksi. Olen tavannut syrjäytyneitä ja selviytyneitä , kuulun itse näihin jälkimmäisiin. Jos 70/80-luvulla ei olisi ollut aitoa hyvinvointiyhteiskuntaa maassamme niin hautakiveni olisi jo kiilloitettu useaan kertaan.

   Syrjäytymistä on jo monessa sukupolvessa peräkkäinkin. Kakolassa jo kolmannessa sukupolvessa ja samoin tappavien päihteiden käyttöä. Surullista.

   +2

   Ilmoita asiaton viesti

   • Antto Hautamäki
    Vastaus kommenttiin: #3743690

    Juhani: Motiivisi saattoi olla irvailu jollekin kannanotolle, mutta se irvailu osui myös sellaiseen mieheen, jonka elämä ei aina ole ollut helppoa vaikka miehiä istuu paljon pörssiyhtiöiden hallituksissa…..

    +1

    Ilmoita asiaton viesti

    • vinettoa
     Juhani Penttinen #3743803 Kirjoittaja
     Vastaus kommenttiin: #3743764

     Ei minulla ole ollut tarkoitus kuitenkaan ketään loukata tarkoituksella. Eniten halusin juuri ironisoida poliittista populismia koska aistin kansanedustajan tarkoituksen olleen haalia ääniä puolueelta toiselle tällä tapaa.

     0

     Ilmoita asiaton viesti

    • suburbian
     Vastaus kommenttiin: #3743764

     Eikö se nämä oikeistopopulistit jotka ovat tehneet valkoisesta lihaasyövästä ja autoilevasta miehestä vahvan käsitteen ja uhrikuvan jotka väärällä ja itsensä näköisellä uhrikuvalla osoittavat että miehet joilla ei ole autoa eikä pihviä pöydällä ovat näkymättömiä ja ei kiinnostavia.

     0

     Ilmoita asiaton viesti

 2. suburbian

  Koko tyhmä jankutus lihaasyövistä autoilevista heteromiehistä vain haluaa jakaa miehet kahteen kastiin. Se haluaa varmistaa että autottomat ja syrjäytyneet miehet eivät ole kiinnostavia eikä heitä tarvitse auttaa.
  Ja ne jotka auttavat syrjäytyneitä miehiä ovat halveksunnan kohteena koska koko sosiaaliala on sitä.

  +1

  Ilmoita asiaton viesti