Maaliskuun idus on tänään

Tuskinpa tiesi Julius Caesar aamulla töihin lähtiessä, mitä oli odotettavissa. Luvassa piti olla ihan tavallinen päivä toimistolla, mutta toisin kävi.Ennusmerkit tosin olivat olleet uhkaavat. Caesarin uhraamalla härällä ei ollut sydäntä, mikä oli tuon ajan tietämyksen mukaan varma ennusmerkki kuolemasta. Caesarin vaimo puolestaan oli nähnyt uhkaavia unia puolisonsa verisestä ruumiista ja pyytänyt Caesaria pysymään kotona. Olisi varmaan kannattanut totella.

Kesken senaatin istunnon joukko senaattoreita alkoi lähestyä Caesaria, veti tikarinsa esiin ja kävi hänen kimppuunsa. Caesar yritti puolustautua, mutta oli voimaton yli 20 hyökkääjää vastaan. Puukottajien joukossa olivat hänen läheiset ystävänsä Cassius ja Brutus, jotka paljastuivat koko salaliiton aivoiksi. Maailmanhistoriaan on jäänyt lausahdus Et tu, Brute. (Sinäkin Brutukseni)

Tapahtui siis 15.maaliskuuta 44 eaa. Roomassa ja päivää kutsutaankin nimelllä ”maaliskuun idus” ja siihen on liittynyt paljon taikauskoa ja pahan ennustusta myöhempinä aikoina.
Maaliskuun iduksena tyranneja kohtaa katala kohtalo ja salamurha.

Katsotaan ja kuunnellaan mitä Venäjällä tänään tapahtuu. Toivotaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu