Rotuhölötys saa riittää

Parlamentaariseen järjestelmään kuuluu ehdottomasti oppositio jonka tehtävä on yksiselitteisesti kritisoida toimivaa hallitusta. Enemmistö muodostaa hallituksen ja vähemmistö opposition. Ei tämä sen kummempaa ole.

Hallituksen tehtävä on istua aitiossaan ja kuunnella opposition kovaakin kritikkiä kuten eilen. Hieman tuli eilisestä täysistunnosta mieleen kuitenkin entisaikojen kirkonmäen jalkapuussa istujat kun katsoi ministeri Purraa. Se myötätunnon häilähdys meni nopeasti kuitenkin ohi kun muisti ministerin palkan ja muut edut. Tuohon hintaan on hiukan jo kärsittäväkin muutakin kuin vilua ja nälkää. Ja eihän tässä ihmiset riitele vaan asiat (saattaa sisältää sarkasmia).

Puheenvuoron pikkuparlamentti näyttää aamun ja eilisen illan aikana päässeen konsensukseen että ”näillä lakeuksilla ei jumalauta rasismia ole”. Piste. Ja kukapa tuon parhaiten voisikaan tietää kuin eläkeukoista, jotka eivät tiedä mitä elämänsä päivillä tekisi, koostuva kaikkien alojen asiantuntijaparlamentti.

Ja saturaatiopisteen näyttää saavuttaneen koko rasismikeskustelu. Ainakin hallituksen mielestä.

Kukaan ei tosin taida muistaa että tämä keskustelu oli määrä käydä jo viikkoja sitten heti tuoreeltaan. Mutta kun se ei sopinut puhemiehelle koska silloin oli loma. Ja nyt kun ei ole lomaa niin ei se taaskaan tunnu käyvän koska kyllästyttää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu