Suomen tasavallan presidentinvaalit 2024

Muutan nyt hieman Presidentinvaalit 2024 blogiani. Ja aloitan tilanteesta 3.9.2023 mikä sopiikin hyvin koska se on pitkäaikaisimman presidenttimme Urho Kekkosen syntymäpäivä.

Aiemmin olin liittänyt erään vedonlyöntitoimiston kertoimet kuvakaappauksena mukaan ja kommentoinut niiden pohjalta. Toimisto ei ole suomalainen ja en liitä toimiston nimeä mukaan tähään koska en halua mainostaa.

Uusi menetelmä pohjautuu myös mainittuihin kertoimiin mutta nyt olen laskenut niistä vain prosenttiosuudet. Ne kuvaavat sitä miten vetoa lyövät arvioivat vaalien ensimmäisen kierroksen voittajan. Se järjestetään 28.1.2024. Huom! Se ei siis ota kantaa itse presidenttiin ja koska vaalit menevät toiselle kierrokselle niin siitä järjestetään eri vedonlyönti sitten.

Yritän pitää blogit  neutraaleina ottamatta poliittisesti kantaa. Jätän kannanoton muille.

Vaalien laskennallinen palautusprosentti on vain n. 70% mikä on surkea ja kuvastaa vain sitä että vaalit ovat toissijaisessa asemassa valikoimassa vedonlyönnissä koska urheiluvedonlyönnissä palautus nousee yli 90% lajissa kuin lajissa. Parhaimmilla toimistoille jopa jonnekin 98% tasolle. Vaalit ovat vain sellainen viihteellinen elementti urheilun joukossa ja eräänlainen sisäänheittoartikkeli. Tällä laskennallisella palautusprosentilla en suosittele ketään pelaamaan.

Tarkoitus on päivittää viikoittain aina sunnuntaisin illlalla ja ehkä jonkinlaista graafia voisin lisätä

 

Pekka Haavisto 28.0 % Pekka Haavisto on pitänyt sitkeästi keulapaikkaa koko ajan. Ja lienee melko varma toiselle kierrokselle menijä. Mutta sitten kaikki onkin jo vaikeampaa. Jakaa kansakuntaa henkilönä ja olisikohan sittenkin suurin hype mennyt jo vuonna 2012 kampanjassa.

Alexander Stubb 23.3 % Alexander Stubb tuli kokoomuksen ehdokkaana ja on vahva ehdokas toiselle kierrokselle menijäksi. Kosmopoliitti jonka kantona kaskessa saattaa olla vaikkapa Lieksan äänestysalue (tämä oli vain esimerkki koska juuriani löytyy erämaakaupungista). Mutta ehkä vuodet ovat olleet eduksi Alexille.

Olli Rehn 11.7%
Olli on edellisten vastakohta monessa mielessä. Tylsän, harmaan miehen maineessa oleva, jonka kaapista tuskin luurankoja löytyy paitsi ehkä joku ulosajo MP;n futisottelusta. Kohahdutti albino vitsillä. Vitsit ovat tärkeitä kuten UKK:lla ”toinen tohelo”

Mika Aaltola 8,7% Tässä on sitten mies josta en osaa sanoa mitään varmaa. Intuitio on että ei tule pärjäämään kisassa. Mutta niin monesti olen ollut aivan väärässä.

Jussi Halla-aho 7%
Sitten tulee ehdokas joka herättää tunteita ja jakaa mielipiteitä. Itseäni askarruttaa koko ajan että haluaako hän edes presidentiksi aidosti? Mutta varmaan tv-väittelyssä saamme kuulla paljonkin.

Jutta Urpilainen 4,7% Onko tämä demareitten pakkopulla vai oikeasti nouseva tähti vaaleissa? Vaikeinta on hänellekin toiselle kierrokselle meno. Oliko virhe jättää kampanjointi niin myöhään syksylle? Vai onko se juuri oikea tapa ajoittaa momentum joulu- ja tammikuulle? Hyvä ja laaja koneisto takana ja saattaa olla kovakin tekjä ukkolauman joukossa empaattisena jos varsinkin naiset intoutuvat taakseen.

Sari Essayah 1,4% Fiksu ihminen jonka puolevalintaa ihmettelen. Uskonnollista vakaumusta voisi toteuttaa  olemalla muisskin puolueissa  

Li Andersson 1,4% Li on myös sympaattinen ihminen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu