Suomi on oikeusvaltio

Suomi on oikeusvaltio ja noudattaa lakia. Sen takia se ei sulje kokonaan Venäjän vastaista rajaakaan koska sulkemiselle ei ole oikeudellista perustetta.

Oikeusvaltiona Suomi ei myöskään luovuta Turkin vaatimia henkilöitä Turkkiin vaikka diktaattori Erdogan haluaisi heidät ehtona NATO – prosessimme vauhdittamiseksi.

Oikeusvaltiona emme myöskään luovuttaneet Saksan haluamia juutalaisia Saksaan toisen maailmasodan aikana vaikka heitä varta vasten käytiin pyytämässä nimilistan kanssa.

Tiedän että kaikelta osin oikeusvaltio ajattelu ei ole mennyt aivan oikein. Esimerkkejä ovat sotasyyllisyysoikeudenkäynnit, asekätkentärikkomukset ja tietysti muutaman ihmisen luovutus kaasukammioon toisenkin maailman sodan aikaan.

Mutta emme kannustaneet Latvian tavoin 20000 ihmisen surmaamista 1941 vuoden lopulla Rumbulan metsässä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rumbulan_joukkomurha

Olen Jussi Halla-ahon kanssa samaa mieltä että vahva oikeudellinen ajattelu pohjaa viimeisimimpiä päätöksiämme eikä niinkään Venäjän mielistely. Eri mieltä kaiman kanssa siinä että tässäkään asiassa ei pitäisi antaa periksi tuumaakaan ajattelustamme.

Sanna Marinin kanssa eri mieltä asiasta että meidän olisi pitänyt oppia jotain Baltian maiden suhtatumisesta Venäjään. Kyllä me olemme tienneet suurin osa sen aina jo äidinmaidosta lähtien. Tiesimme hyvin myös syksyllä 1939 jolloin Baltian maat eivät. Mielestäni heidän pitäisi ottaa oppia Suomesta! Mutta toki arvostan Marinia suuresti muuten enkä aio alentua poliittseen paskanheittoon herra Halla-ahon enkä rouva Marinin suuntaan – tänäänkään.

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu