Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Uuden Suomen vaalikone julki – Etsi ehdokkaasi eurovaaleissa

Uusi venäläinen suristin eli välistävetokone Kajaaniin

Kaikkihan muistamme legendaaarisen neuvostoliittolaisen p-suristimen. Se oli kelpo innovaatio huopatossujen jälkeen itänaapurissamme. Ainoa vika p-suristimessa oli että se lainkaan surissut eikä se mahtunut sinne.

Nyt on rakennettu vastaavanlainen ns. välistävetokone joka alkaa toimimaan Kajaanissa Suomessa.

Päivän Hesari kirjoittaa koneesta laajoin sanakääntein tämän aamun aviisissaan:

https://www.hs.fi/talous/art-2000010358323.html

SUPERNOPEAA ja tekoälyavusteista pörssikauppaa käyvä britannialainen XTX Markets -yritys on päättänyt rakentaa Kajaaniin suuren datakeskuksen.

XTX MARKETSIN perustaja ja pääomistaja on venäläissyntyinen miljardööri Alex Gerko. Gerko teki opintonsa Moskovassa mutta on asunut jo pitkään Lontoossa, jonka rahoitusmaailmassa hän on työskennellyt vuodesta 2009 lähtien.

Viime vuonna hän maksoi Iso-Britannialle veroja 490 miljoonaa puntaa eli 572 miljoonaa euroa, mikä teki hänestä koko maan suurimman veronmaksajan.

Vuonna 2015 perustettu XTX Markets hyödyntää eri markkinoiden hintaeroja algoritmein ohjatussa kaupankäynnissä, joka vaatii paljon laskentatehoa. Yritys on erittäin kannattava.

Financial Timesin mukaan yrityksen yhdessä päivässä tekemien kauppojen kokonaisarvo on 250 miljardia dollaria eli 234 miljardia euroa. Summaa voi suhteuttaa Suomen bruttokansantuotteeseen, joka oli ennakkotiedon mukaan viime vuonna 278 miljardia euroa.

 

Mitään järkevää tekemistähän tällä välistävetokoneella ei ole vaan se operoi pörssin nollasummapelissä. Tässä nollasummapelissä voittaa se jolla on varaa rakentaa suurin tietokoneaparaatti eli tälläinen välistävetokone. Mitään hyötyä ihmiskunnalle ei tästä laitteesta tosiaan olekaan tai ainoa on se hyöty mikä seuraa laitteen hukkalämmöstä jolla lämmitetään iso osa Kajaanin kaupunkia. Mutta laite ei tosiaankaan toimi esim. lääkemolekyylien tutkimisessa jolla voitaisiin kehittää lääke esim. syöpään eikä siis missään muussa kuin rahan kokoamisessa aparaatin omistajalle.

Kuitenkin hallituksemme elinkeinoministeri Wille Rydman (168cm) hehkuttaa asiasta X-palvelussa. Varmaan yrittää kääntää oikein omaksi ansiokseen että yli tunnin palaverissa sai tämän diilin Suomeen! Asia lienee kuitenkin niin että yhtiö päätti investoida Suomeen Rydmanista huolimatta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (1)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
  1. Pasi Ranta
    Pasi Ranta #4120361

    No tokkopa noiden edustajien paljoltikaan kannataa tulla kauniiseen Kainuuseen esittämään, noita heidän esittämään pilvillinnoissa olevia asioita. Ja 1,5 viikon päästä Kainuu kutsuu, talviloma.. Rydman on kuitenkin paremmilla jäljillä kuin Orpo, tunnin junaa ei kukaan tarvii.

    Ilmoita asiaton viesti