Valkoinen terrori 1918

Heti alkuun ilmoitan että mielestäni punaiset aloittivat vuoden 1918 sodan. Aivan älytön tempaus heiltä koska jo vuonna 1917 olivat saaneet läpi tavoitteitaan esim. 1) 8 tunnin työpäivä 2) yleinen ja yhtäläinen äänioikeus myös kunnallishallinnossa ja muitakin keskeisiä tavoitteita. Miksi ihmeessä piti aloittaa väkivaltainen kumous?

Ja heti perään ilmoitan että valkoisten voitto oli Suomen pelastus. Muussa tapauksessa olisimme muuttuneet neuvostotasavallaksi ja viimeistään Stalin vainoharhaisissa vainoissa 1930-luvulla pienenä populaationa jauhautuneet kuoliaiksi ja vuonna 2024 olismme korkeintaan alaviite historian tutkijoiden dokumenteissa.

Mutta miksi ihmeessa voittajat aloittivat hirvittävän terrorin heti sodan aikana ja sen jälkeen hävinneitä kohtaan ja jotka lisäksi olivat enemmän tai vähemmän rivimiestä kuten F.E.Sillanpään romaanin Hurskas kurjuus (1919) päähenkilö Juho Toivola. Punaisten napamiehet pakenivat Venäjälle ja saivat lisäaikaa elämälleen kunnes Stalin teki sen mikä valkoisilta jäi tekemättä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu