Vallilan tragedia ja Jussi Halla-aho

Erittäin ikävä kuolemaan johtanut puukotus tapahtui Helsingin Vallilan kaupunginosassa viikonloppuna. Surullista myös se että epäilty tekijä on vasta 16-vuotias. Surun lisäksi teko on aiheuttanut kansalaisissa tuohtumusta kun kävi ilmi että epäilty poika on myös epäiltynä Tampereella noin kuukausi sitten sattuneesta vakavasta väkivaltarikoksesta. Ymmärrettävää että kansalaiset kysyvät että miksi poikaa ei vangittu oikeudenkäyntiin asti Tampereen rikoksesta jolloin Vallilan rikos olisi jäänyt tapahtumatta.

  i.

Poliisi ei esittänyt poikaa vangittavaksi Tampereen rikoksen yhteydessä. Poliisi ei nähnyt riittäviä syitä vangitsemiselle vaan pelkkä matkustuskielto oli riittävä. Poika rikkoi matkustuskieltoa sitten viime viikonloppuna surullisin seurauksin.

Vaikka kansalaiset ovat jopa vihoissaan niin en hyväksy että johtava oppositiopolitiikko Jussi Halla-aho mehustelee tapahtumilla heti Twitter-tilillään kun Mtv huhu Tampereen tapahtumista oli vuotanut julkisuuteen. Poliisihan vahvisti asian vasta tänään ja silloinkin melko vastahankaisen tuntuisesti koska onhan kysymys alaikäisestä.

Halla-aho selvästi maalittaa oikeuslaitosta. Nakertaa osaltaan kansalaisten luottamusta siihen.Toiminnan tulee perustua kuitenkin lakiin ja oikeuskäytäntöihin. Alaikäisen vangitsemiselle Suomessa on iso kynnys ja ensi sijaisesti haetaan muita pakkokeinoja ja tässä tapauksessa poika oli jo sosiaalitoimen pakkokeinojen kohteena sijoitettuna koulukotiin.

Jussi Halla-ahon tulee ymmärtää että kansanedustajana hän on lakia säätävän elimen edustaja ja jo siitäkin syystä hänen tulisi olla maltillinen oikeuslaitosta   koskevassa arvostelussaan varsinkin kun tiedot tapahtumista perustuvat epävirallisiin lähteisiin. Toki mielellään kuulisin ja lukisin hänen ehdotuksiaan lainsäädännön muuttamiseksi jotta vastaavilta suru-uutisilta vältyttäisiin.

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu