Harmaan talouden hyötyjiä ja höpöhumppaa

Lyhyestä virsi kaunis. Liikkuva poliisi lakkautetaan. VTV:n tarkastuskertomus määrätään hävitettäväksi.

Ajopiirtureita väärennetään, ja ulkomaalaiset ajavat Suomessa kuljetuksia kolmen euron tuntipalkalla. Huumeet liikkuvat iloisesti pitkin teitä. Rakennusalalla rikotaan useita lainsäädäntöjä, ja taksialakin piti muuttaa harmaan talouden alaksi.

Isoilla toimijoilla olisi varaa maksaa palkkaa, mutta tahto puuttuu. Valvonta on supistettu olemattomiin.

Yksi suurimmista kuljetusalan markkinahäiriköistä on ollut Posti.

Kokoomuksen pormestariehdokas ei näe VTV:n linjauksissa mitään moitittavaa, vaan puhuu ”modernista ja tarkoituksenmukaisesta”. Onneksi samassa puolueessa on, kaikesta huolimatta, parikin kansanedustajaa, joilla on ollut moraalista voimaa puuttua epäkohtiin.

”Norminpurku” ei välttämättä juuri missään ole tehnyt tavallisen kansalaisen elämää helpommaksi, mutta harmaan talouden hyötyjille tilanne on oivallinen.

Median tehtävä olisi antaa näille kasvot.

Katsoin järkyttyneenä videota, jolla VTV:n johtajat hyppivät ulkona laulaen viraston lippu kädessä juhlimassa liian kallista toimitilaa. Julkisella sektorilla työskentelevät työrukkaset on tehty aseettomiksi osin tällaisella naurettavalla ja irvokkaalla höpöhumpalla. Keskitytään epäolennaiseen teatteriin. On monia aloja, joilla pitäisi istua alas ja esittää vakavia kysymyksiä: Mitä varten olemme? Mikä on tehtävämme?

Sen sijaan väelle koulutusalaa myöten on jo viisitoista vuotta nenän edessä pyöritetty liike-elämästä apinoitua nelikenttäanalyysia, missiota, visiota, tulevaisuuskonsulttia ja digikonsulttia ja paskapuheen määrä on niin suuri, että välillä pitäisi vetää astia tyhjäksi, että sinne edes mahtuisi jotain lisää.

Kirjoitan pakinani suomeksi, koska on Agricolan päivä. Hyvää sellaista kaikille! 🙂

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu