Venäjän maine saisi aivan uuden kuvan, kun se palauttaisi vääryydellä ottamansa alueet

”Alueiden palauttamisesta olisi Venäjälle ulkopoliittista hyötyä.”

Näin sanoi kansanedustaja Juho Eerola haastattelussa Imatralainen-lehdessä, jossa asiasta on kirjoitettu 28.10.2011 otsikolla ”Näin Eerola palauttaisi Karjalan”.

Perussuomalainen kansanedustajan Juho Eerolan totesi moskovalaisella TV Centr -kanavalla Postskriptum esitetyssä ohjelmassa (21.9.2011), että hän haluaa keskustella Karjalan palauttamiseen liittyvistä asioista.

Ei ole mitään tietoa miten siihen oli reagoitu Venäjällä.

Imatralainen-lehti kirjoituksen mukaan Eerola haluaisi Karjalaan erikoistalousalueen.

  – Minun oikeustajuni mukaan Karjala, Petsamo ja Suomenlahden saaret kuuluvat Suomelle, hän toteaa. Eerola jatkaa, ettei yhtään tiedä, miten hänen näkemykseensä on reagoitu Venäjällä. Suomessa häntä on kiitelty siitä, että hän on ottanut asian rohkeasti esille.

  – En tällä hetkellä suunnittele asiasta lakialoitetta tai kansainvälistä konferenssia, hän hieman tasoittelee hälyä.

Eerolan mukaan Karjalan kannaksesta ja Laatokan Karjalasta olisi syytä tehdä erikoistalousalue 25 vuoden siirtymäajalla. Ketkä nykyistä Karjalan asukkaista haluaisivat jäädä alueelle, saisivat jäädä.

  – Suomalainen metsäteollisuus voisi siirtää toimintojaan sinne. Nykyisin teollisuuden ei tarvitsisi paeta Aasiaan. Karjalassa olisi halpaa työvoimaa.

  Kotkalainen Eerola ehdottaa, että Karjalan kannaksen ja Laatokan Karjalan alueilla kokeiltaisiin nyt puheissa ollutta viisumivapautta EU:n alueelle. Lisäksi tälle alueelle voitaisiin suunnitella kylpyläyrityksiä ja venäläisiä investointeja.

  – Alueiden palauttamisesta olisi Venäjälle ulkopoliittista hyötyä, sillä Venäjä on ollut kyseenalaisessa ulkopoliittisessa maineessa syystä tai toisesta.

  – Venäjän maine saisi aivan uuden kuvan, kun se palauttaisi vääryydellä ottamansa alueet. Suomalainen sosiaaliturva ei kuitenkaan ulottuisi Karjalan erikoistalousalueelle.

  – Ettei siellä pääsisi elämään sosiaaliturvalla herroiksi. Ihan varmasti suomalaisetkin muuttaisivat sinne. Suomalaiset huolehtisivat infrastruktuurin rakentamisesta.

  – Se maksaisi itsensä takaisin toisin kuin Kreikkaan sijoitetut rahat.

Eerola haluaisi myös Petsamon takaisin. Suomi hyötyisi siitä, sillä suomalasta merenkulkua huolestuttava rikkidirektiivi ei ole tulossa Jäämerelle. Suomi saisi auki talven olevan, huomattavasti lyhyemmän reitin Aasiaan, öljy- ja kaasuvarat.”, – näin siis Eerola näkee mahdollisuuden palauttaa Karjala! Ja hänen mielestä siitä hyötyisivät molemmat maat!

Mitä mieltä täällä Uuden Suomen keskustelupalstalla ollaan? Onko vielä ajankohtaista ajatella ja esittää Venäjälle Suomen omia ehdotuksia pakkoluovutettujen alueiden palauttamisesta, vai onko jo Venäjä ottanut ohjeet käsiinsä? kun se lunastaa pakkoluovutettujen Karjalan suomalaisia kiinteistöjä?, josta kirjoittaa blogissaan Veikko Saksi.

Onko Suomi liian passiivinen tässä asiassa ja odottaako aloitetta Venäjältä?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu