Viisumivapaus venäläisille

Viisumivapaus

toisi Suomelle yli miljardi euroa vuodessa kirjoittaa UutisVuoksi 4.4.2012 (Jukka Sonninen). Lehti jatkaa:

    Kokonaisuudessa viime vuonna Venäjällä asuvia matkustajia kävi Suomessa yhteensä 3,3 miljoonaa ja he toivat matkustustuloja noin 1,1 miljardia euroa. Kasvua vuoteen 2010 oli 53 prosenttia.

    – Jos Suomi haluaa nopeasti uusia matkailutuloja, niin meidän pitää aktiivisesti ajaa EU:ssa venäläisille myönnettävä viisumivapautta, toteaa Matkailun edistämiskeskuksen ylijohtaja Jaakko Lehtonen.

    Täällä hetkellä viisumiprosessi hidastaa erityisesti lyhyiden lomien suuntautumista Suomeen, sillä silloin päätökset lomakohteesta tehdään nopealla aikataululla eikä viisumin hankkimiseen jää riittävästi aikaa.

    – Olemme nyt päässeet vasta raapaisemaan vähän pintaa. Viisumivapaus yhdistettynä voimakkaaseen markkinointipanostukseen näkyisi nopeasti Suomen taloudessa, tähdentää Lehtonen.”

Olisivatko ne todellakin viisuttomista matkailuista hyödyt moninkertaiset haittoihin verrattuna?

Luin äsken venäläisessä Metro-lehdessä 12.4.2012 Venäjän matkailuteollisuuden varapuheenjohtajan Sergei Korneevin haastattelun (haastatteli Svjatoslav Tarasenko), jossa hänen kertomuksen mukaan Pietarissa odotetaan eniten nyt turisteja Aasiasta eikä Euroopasta.

Kysymykseen: ”Mitkä maat eniten kiinnostavat Pietarin kaupunkia?” hän vastasi, että ne joitten kanssa on viisumivapaus. Nykyään niitä on solmittu jo lähes 90 maan kanssa. Viime vuonna viisumivapaus tuli Turkin kanssa ja se johti siihen, että 45 prosenttia tuli sieltä enemmän matkustajia. Odotetaan kovasti turisteja Aasiasta, koska nyt on suorat yhteydet sinne ja tämä vuosi on Kiinassa Venäjälle matkailuvuosi. Sen lisäksi kasvu on odotettavissa myös Keski- ja Etelä-Amerikoista.

Huomattavaa kasvua Euroopasta ei ole odotettavissa, mutta Allegro-junan ja uusien lauttalinjojen avaaminen lisää saapuvia turisteja Skandinaviasta ja erityisesti Suomesta.

Eli kilpailu kasvaa, joten pitäisikö sittenkin miettiä viisumivapautta matkustajille?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu