Ulkomaalaisten kiinteistöomistukset kasvavat

Venäläiset ostavat edelleen eniten lomakiinteistöjä Suomesta

    asiasta kertoo UutisVuoksi 10.8.2012 Minna Rajainmäki otsikolla ”Ulkomaalaisten kiinteistöomistukset Suomessa kasvavat”.

Ulkomaalaisten tekemät kiinteistökaupat Suomessa ovat lähteneet muutaman vuoden takaisen taantuman jälkeen jälleen kasvuun.Viime vuonna ulkomaalaisten tekemien kiinteistökauppojen ( 600 kiinteistöä) yhteen laskettu arvo oli noin 75 miljoonaa euroa. Taantuman edeltäneeseen summaan ei kuitenkaan ole vielä päästy. Vuonna 2008 ulkomaalaiset ostivat Suomesta kiinteistöjä lähes 130 miljoonalla euroa.

Suurin osa ulkomaalaisille myytävistä kiinteistöistä myydään edelleen venäläisille. Virolaiset, saksalaiset, ruotsalaiset ja sveitsiläiset ostivat viime vuonna kukin noin parikymmentä kiinteistöä.

Lehtikirjoituksen mukaan ulkomaalaisten omistusta Suomessa ei vapaakauppasopimusten takia rajoiteta muuta kuin ”yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä alueilla”. Näitä ovat raja-alueilla maanpuolustuksen kannalta tärkeimmät alueet, kerrotaan oikeusministeriössä.

Venäläisten tekemistä sijoituksista Suomeen ei ole saatavissa tarkkoja tietoja. kun kansainväliset pääomaliikkeet ovat vapautuneet, yritykset voivat siirtää varoja vapaasti rajojen yli, sanoo vanhempi ekonomisti Seija Lainela Suomen Pankin Siirtymätalouksien tutkimuslaitoksesta.” STT UV

Venäläisten maakaupoissa aina harmittaa

suomalaisia ja etenkin täällä Itä-Suomessa se, että puuttuu vastavuoroisuus ja suomalaiset eivät voi ostaa lomapaikkoja rajan läheisyydessä. Venäjä kun rajoittaa siellä ulkomaalaisten maanomistusta.

Onhan jokaisella ihmisellä kansalaisuudesta riippumatta omistusoikeus?, se niin kuin kuuluisi ihmisoikeuksiin, joten jos on halu ostaa ja toinen on valmis myymään, niin kauppa voi toteutua.

Venäläiset, niin kuin muutkin ulkomaalaiset ostavat kiinteistöjä Suomesta, koska on tarjontaa, ja varmaan Suomi on heille kiinnostava sijoituskohde, mutta Suomessa kukaan ei tiedä venäläisten kiinteistökauppojen määrää.

Pitäisikö muuten tietää?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu