Miksi Suomessa on niin paljon hometaloja?

Onko Suomessa lasten terveys vaarassa?

Täällä viikolla Suomen kouluissa ja päiväkodeissa alkoi toimintakausi ja suuri osaa kansalaisista ja niin myös eduskunnan kansanedustajat ja virkamiehet palasivat töihin lomilta.
Minkä laatuinen sisäilma odottaa heitä? Niin lapsia päiväkodeissa ja kouluissa kuin aikuisväkeä työpaikoilla?
Homeongelmista on puhuttu jo vuosikausia, mutta tuntuu siltä, ettei ongelmalle voida mitään.

  10.08.2012 MTV3.fi Uutiset/Kotimaa

  Otsikolla ”Kysely paljasti karun tilanteen kouluissa ja päiväkodeissa” (kirjoittaja Shahin Doagu) kertoo: ”Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n kyselyn mukaan jopa kahdessa kolmasosassa kouluista ja päiväkodeista on esiintynyt sisäilmaongelmia kahden viime vuoden aikana.Kyselyyn vastasivat yli 500 rehtoria, päiväkodin johtajaa ja työsuojeluvaltuutettua, jossa ilmeni myös, että sisäilmaongelmien käsittelyssä on suuria puutteita. –Ilmastoinnit ovat niin puutteellisia, ettei ilma vaihdu ja siellä (kouluissa ja päiväkodeissa) väsytään. Silloin ei jakseta työskennellä ja se on ongelma varsinkin nyt, kun ryhmäkoot kasvavat koko ajan.

Kirjoituksen mukaan Valtiovarainministeriön ehdotuksessa ensi vuodelle valtionosuutta koulujen perustamiskustannuksiin pienennetään seitsemällä miljoonalla eurolla. Ehdotus tyrmistyttää OAJ:n puheenjohtaja Luukkaista.– Ministeriön ehdotuksessa korjausrahaa on sen verran, että sillä voitaisiin korjata 500 oppilaan työympäristö. Meillä on koko maassa yli 570 000 lasta peruskouluissa. Jos näistä kouluista jo kaksi kolmesta kärsii sisäilmaongelmista, niin sen piirissä on yli 400 000 oppilasta. Olli Luukkainen korostaa, että erityisesti lasten kannalta sisäilmaongelmat ovat vakava asia.”

Eli tässäkin tarvitaan rahaa!

Niin Suomessa kuin ulkomailla hehkutellaan hyvinvointivaltiosta Suomesta… mutta täällä lapset kouluissa ja päiväkodeissa hengittävät ilmaa, jossa vilisee kaikenlaisia homebakteereita ja hiukkasia, jotka voivat pilata koko elämän.

  ”Eduskunta selvityttää rakennusten kosteus- ja homeongelmia” kirjoitti Rakennuslehti 22.09.2011

  Eduskunnan tarkastusvaliokunta tilaa tutkimuksen rakennusten kosteus- ja homevaurioiden sisäilmaan aiheuttamista ongelmista. Tutkimuksessa pyritään löytämään kosteus- ja homevaurioiden syyt, selvittämään ongelmien laajuutta sekä kartoittamaan ongelmasta aiheutuvia kansantaloudellisia ja julkistaloudellisia vaikutuksia. Lisäksi arvioidaan jo tehtyjen toimenpiteiden vaikutuksia. Tarkastelun kohteena on koko Suomen rakennuskanta

  …Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa päätöksentekijöille sellaista tietoa, johon pohjautuen on mahdollista vähentää rakennusten kosteus- ja homevaurioiden aiheuttamia taloudellisia menetyksiä ja terveyshaittoja.

  Viime vuosina esitettyjen karkeiden arvioiden mukaan huonon sisäilman taloudelliset kokonaiskustannukset ovat yli 3 miljardia euroa vuodessa. Arviolta jopa 600 000-800 000 suomalaista voi altistua päivittäin kosteus- ja homevaurioille kodeissa, työpaikoilla tai muissa julkisissa rakennuksissa. Kosteus- ja homeongelmien on arvioitu aiheuttavan vuosittain terveydenhuoltojärjestelmällemme yli 200 miljoonan euron kustannukset.

  … Tutkimuksen on tarkoitus valmistua elokuun 2012 loppuun mennessä.”

Eli, odotetaan tietoa kuka tutkii ja millaisiin tuloksiin tultiin?

Siis, miksi Suomessa on niin paljon hometaloja?

En ole rakennusalan ihminen ja kysynkin, eikös Suomessa osaa rakentaa? Kyllä osataan, koska joskus talo nousee yhdessä päivässä.
Siis, niin päiväkodeissa, kouluissa, kodeissa, työpaikoilla ja muissa julkisissa rakennuksissa on kosteus-ja homeongelmia! Siis, Suomessa!

Vaikka päältäpäin kaikki tuntuu näyttävän hyvältä ja siistiltä! Herää kysymys, että missä on vika? Onko vika rakennusmateriaaleissa vai rakentajissa? Vai ratkaiseeko kuitenkin raha, yhä uusiin tutkimuksiin sitä tuntuu kuitenkin riittävän?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu