Hävettääkö köyhyys?

Maailman rikkain nainen, australialainen kaivoskuningatar Gina Rinehart, jonka varallisuus on 24 miljardia euroa, on käynyt hyökkäyksen köyhiä vastaan.

  • Jos olet kateellinen niille, joilla on rahaa, älä vain istu ja valita. Juo ja polta vähemmän ja tee enemmän töitä, hän suomi kaivosteollisuuden ammattijulkaisussa.

Osansa arvostelusta sai myös Australian keskusta-oikeistolainen hallitus. Hallituksen pitäisi alentaa minimipalkkaa ja veroja, muuten Australia päätyy Kreikan tielle.
Rinehardin kommentit saivat kuitenkin täystyrmäyksen hallitukselta.

  • Tällaiset lausunnot loukkaavat niitä miljoonia australialaisia, jotka käyvät työssä ja maksavat laskunsa, moitti valtiovarainministeri Wayne Swan. – Lähde STT/Uutisvuoksi 2.9.2012

Miten täällä meillä hyvinvointivaltiossa Suomessa, jossa joittenkin tilastojen mukaan köyhyysrajan alapuolella elää noin 700 000 henkilöä? Vuonna 2010 EU-määritelmän mukaan Suomessa on 900 000 köyhää tai syrjäytymisvaarassa.

Siis, köyhiä on myös Suomessa:

Niin, mitä mieltä ollaan täällä keskustelupalstalla?

Pitäisikö Suomen köyhien hävetä köyhyyttään? Häiritsevätkö he muita yhteiskunnan jäseniä ja voisiko tulla Suomessa vastaavanlaisia ”hyökkäyksiä” köyhiä kohtaan rikkailta? Niin, puolustaisiko köyhiä Suomen nykyinen valtiovarainministerimme?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu