Hävettääkö köyhyys?

Maailman rikkain nainen, australialainen kaivoskuningatar Gina Rinehart, jonka varallisuus on 24 miljardia euroa, on käynyt hyökkäyksen köyhiä vastaan.

  • Jos olet kateellinen niille, joilla on rahaa, älä vain istu ja valita. Juo ja polta vähemmän ja tee enemmän töitä, hän suomi kaivosteollisuuden ammattijulkaisussa.

Osansa arvostelusta sai myös Australian keskusta-oikeistolainen hallitus. Hallituksen pitäisi alentaa minimipalkkaa ja veroja, muuten Australia päätyy Kreikan tielle.
Rinehardin kommentit saivat kuitenkin täystyrmäyksen hallitukselta.

  • Tällaiset lausunnot loukkaavat niitä miljoonia australialaisia, jotka käyvät työssä ja maksavat laskunsa, moitti valtiovarainministeri Wayne Swan. – Lähde STT/Uutisvuoksi 2.9.2012

Miten täällä meillä hyvinvointivaltiossa Suomessa, jossa joittenkin tilastojen mukaan köyhyysrajan alapuolella elää noin 700 000 henkilöä? Vuonna 2010 EU-määritelmän mukaan Suomessa on 900 000 köyhää tai syrjäytymisvaarassa.

Siis, köyhiä on myös Suomessa:

Niin, mitä mieltä ollaan täällä keskustelupalstalla?

Pitäisikö Suomen köyhien hävetä köyhyyttään? Häiritsevätkö he muita yhteiskunnan jäseniä ja voisiko tulla Suomessa vastaavanlaisia ”hyökkäyksiä” köyhiä kohtaan rikkailta? Niin, puolustaisiko köyhiä Suomen nykyinen valtiovarainministerimme?

0
viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu