Venäläisäidin hätä

Äiti tietää aina miten auttaa voi lapsiaan! Mutta tietääkö venäläisäiti, joka piilottelee huostaanottoa?

Lokakuussa venäläismedia kohisi, kun saman äidin neljä lasta oli otettu huostaan.
9.marraskuuta 2012 Uutisvuoksi/STT otsikolla ”Venäläisäiti piilottelee huostaanottoa” kertovat asiasta seuraavaa:

    Vantaalla asuvan venäläisäidin tapaus velloo jälleen venäläismediassa. Venäläisviestimien mukaan äiti pelkää, että suomalaiset aikovat ottaa lapset jälleen huostaan.
    – Emme voi mennä kotiin, koska meille soitettiin ja sanottiin, että lapset eivät voi olla kanssamme, sanoi äiti Izvestijälle (Известия -lehti).

    Äiti kertoo majailevansa lapsineen tuttaviensa luona. Helsingin Sanomille äiti kertoi piilottelevansa sosiaaliviranomaisia. Izvestijan mukaan äiti on pyytänyt Venäjän Helsingin-suurlähetystöltä suojaa perheelleen. Äidin mukaan lähetystö ilmoitti, ettei voi majoittaa perhettä.
    Lähetystö vahvisti Izvestijalle naisen olleen keskiviikkona yhteydessä lähetystöön. Yhteydenotto koski asiakirjoja, joita perhe tarvitsee matkustaakseen Venäjälle.

    Sosiaali- ja terveysministeriö lähetti torstaina niukkasanaisen tiedotteen. Sen mukaan Venäjän mediassa on värittynyttä tietoa, mutta tarkemmin ministeriö ei asiaa yksilöi.”

Mielestäni sosiaaliviranomaiset, niin kuin ministeriötkin piiloutuvat vaitiolovelvollisuuden taakse ja vetoavat siihen, että se on yksityinen tapaus, joten kieltäytyvät ottamaan jopa kantaa ja erityisesti näihin huostaanotto tapauksiin. On kokemusta omalla kohdallanikin.

Eniten tässäkin tapauksessa kärsivät lapset, jotka putoavat viranomaisten ja vanhempiensa väliin ja jäävät jalkoihin. He traumatisoituvat ikiajoiksi! Lapsille varmaankin on vaikea selittää miksi äiti pelkää viranomaisia ja joutuu vaeltamaan paikasta toiseen etsiäkseen suojaa lapsilleen.

Äiti on aina äiti, ja ainoa! Olkoon kansallisuus mikä tahansa! Ei yhdenkään äidin rakkaus lapsiansa kohtaan olisi toista suurempi tai pienempi.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu