Ruplan maihinnousu

Venäjän Rupla-paluumuuttajana Suomeen!

Suomessa Ruotsin vallan aikana käytettiin tietenkin samat rahat kuin Ruotsissakin, mutta Itärajalla käytettiin myös Venäläistä rahaa.

Vuonna 1809 Venäjä myönsi Suomen suurruhtinaskunnalle laajan autonomian eli itsehallinnon ja viralliseksi rahaksi tuli Venäjän Rupla, mutta ruotsalaisia rahoja oli vielä liikkeellä aina vuoteen 1842 saakka. Käyttö riippui siitä mihin suuntaan kauppaa käytiin. Itärajalla olivat käytössä venäläiset rahat ja länsirannikolla Ruotsalainen raha.

Vuodelta 1812 käyttöön oli otettu ensimmäiset suomalaiset Kopeekka- ja Rupla-arvoiset setelit. Kolikkopuolella olivat käytössä kaikki samat rahat kuin Venäjälläkin. Markka-arvoisia seteleitä ja kolikoita Suomi sai käyttöön vuonna 1860, mutta huolimatta siitä venäläisiä rahoja käytettiin edelleen Markan rinnalla aina vuoteen 1917 saakka.

Näillä näkymiin Venäjän Rupla ja Kopekka eivät olekaan outoja vieraita Suomessa ja niitä voi sanoa ”paluumuuttajiksi”
.

Siis, Rupla tulee! Oletko valmis?

Stockmann on hyväksynyt maksun jo monta vuotta dollarilla, punnalla ja Ruotsin kruunulla. Joulukuun alusta sen myymälöissä voi maksaa myös ruplilla. Niillä on jo nyt voinut maksaa Stockmannin myymälässä kauppakeskus Jumbossa.

Ruplalla maksaminen ei ole uusi asia Suomessa. Lappeenrannassa on jo yrityksiä, joissa ostokset voi maksaa ruplilla, kertoo Safar Oy:n omistaja Leena Kuusisto. Hän näkee, että ruplilla maksaminen voisi tuoda uusia yritysasiakkaita.

Ruplien hyväksyntä ei ole myöskään kaupalle yksinkertainen asia. Veljekset Halonen Oy:n Lappeenrannan myymäläjohtaja Nina Haimila kertoo, että ruplauutisoinnin jälkeen asia on otettu pohditaan, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty.

  •  Se on iso muutos kassajärjestelmään, kun pitää ottaa huomioon valuuttakurssit. Maksaminen tapahtuisi samaan tapaan kuin esimerkiksi ruotsinlaivoilla, sanoo Haimila. Hänen mukaansa tähän liittyy paljon liitännäisasioita kuten, miten tilitys tapahtuu ja miten vaihtorahojen kanssa menetellään.

    Haimila kertoo, että nykyinen setelintunnistusjärjestelmä ei tunnista ruplia. Se on tehty euroille. Tämäkin asiaa pitää selvittää.

  • Keskon Kaakkois-Suomen alueen aluejohtaja Timo Heikkilä kertoo, että Keskolla ei ole tällä hetkellä suunnitelmia ruplien hyväksymisestä maksuvälineenä.Keskolla on Vaasassa, Torniossa, Rovaniemellä, Kemissä ja Keminmaalla voinut maksaa citymarketissa Ruotsin ja Norjan kruunulla sekä Yhdysvaltain dollarilla.

Lähteet: Etelä-Karjalan uutiset 24.10.2012 ”Ruplan ottaminen maksuvälineeksi saa varauksellisen vastaanoton”
Lappeenrannan uutiset. 31.10.2012 ”Väärennettyjä tuhannen ruplan seteleitä on löytynyt”

Asiasta kertoo myös Venäjän NTV:n (НТВ) uutisissa,

kirjeenvaihtaja Ilja Fedosov (Илья Федосов). 08.11.2012. 11:55 НТВ” Рубль перешёл российско-финскую границу” / Rupla astui yli Venäjä-Suomi rajan ”Российский рубль начали принимать в Хельсинки наравне с евро.” / Venäjän ruplaa otetaan vastaan Helsingissä euron rinnalla.

Rupla valuuttana suomalaisissa myymälöissä ei ole vain kunnian osoitusta venäläistä ostajaa kohtaan, se on myös tunnustus merkittävästä vaikutuksesta Suomen talouteen.

Read more: http://www.ntv.ru/novosti/364385/#ixzz2C2vySp3J

Niin monessa Suomen myymälässä voi maksaa Ruotsin ja Norjan kruunuilla sekä Yhdysvaltain dollarilla! Todennäköisesti Rupla Ja Kopekkakin löytävät tiensä Suomen myymälöihin!
Miksi ei kelpaisi vanha tuttu Rupla ja Kopekka, jos muutkin valutat kelpaavat?

Kaakkois-Suomen rajavartioston valvomien rajanylityspaikkojen kautta on kulkenut tänä vuonna jo yli kahdeksan miljoonaa matkustajaa. Kasvu edellisen vuoden vastaavan aikaan on kertynyt noin 14 prosenttia. Matkustajista yli 80 prosenttia on venäläisiä, joten rupliakin tulee matkustajien mukaan.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu