Pää pensaassa viisumivapauteen

Piiloutuuko Suomen hallitus venäläisten viisumivapaudessa EU:n selän taakse?

Ainakin tätä epäilee Euroopan parlamentin jäsen Anneli Jäätteenmäki Etelä Saimassa Mielipidekirjoituksessaan ”Suomi on hiljaa Venäjän viisumivapaudesta 30.11.2012”.

    Länsi-Euroopassa viisumivapauteen suhtaudutaan myönteisesti, mutta asia herättää jonkun verran vastustusta Itä-Euroopassa. Viisumivapautta vastustetaan osittain poliittisista syistä… Viisumivapaudesta ei päätetä Suomen ja Venäjän välillä, vaan EU:ssa, jossa viisumihelpotus Venäjän kanssa on julkilausuttu tavoite. Myös Venäjä on ilmaissut halukkuutensa edistää asiaa… Olisi kiinnostavaa tietää, mitä Suomi on tehnyt EU:n ja Venäjän välisen viisumivapauden edistämiseksi. Nyt näyttää siltä, että hallitus piiloutuu EU:n selän taakse.”

Mediakonferenssi

Helsingissä 3. – 4. joulukuuta pidetyssä suomalais-venäläisessä mediakonferenssissa aiheina olivat Suomen ja Venäjän mediakuva ja kysymys viisumivapaudesta.

Ulkoministeriön passi- ja viisumiyksikön päällikkö Päivi Blinnikka puhui viisumiasioista. Tilaisuuden perusteella viisumivapaudesta ei kannata haaveilla vielä lähiaikoina. Sen sijaan Suomi pyrkii helpottamaan viisumin saamista.

Se mitä on tästä mediakonferenssista julkaistu ja olen lukenut kertoo mielestäni siitä, että oli keskitytty Suomen ja Venäjän ”vääristyneisiin” mediakuviin, mutta kysymys viisumivapaudesta on jätetty jotenkin piiloon?

Jäätteenmäen puhe

Onko se sitten niin kuin Anneli Jäätteenmäki arvioi, että Suomi piiloutuu EU:n taakse, eikä tee mitään asian edistämiseen?

Pitäisikö Suomen edistää tätä asiaa ja yrittää vaikuttaa jotenkin suuntaan tai toiseen, vaikka siitä jonain päivänä aivan varmasti päättävät EU ja Venäjä keskenään?

Ja ketä koskee eniten ulkoministeriön passi- ja viisumipäällikön Blinnikan lausuma, että ”viisumivapaudesta ei kannata haaveilla vielä lähiaikoina.”?

Keitä ne on, jotka eniten haaveilee Suomen ja Venäjän välistä viisumivapautta?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu