SPR mainostaa suomalaisia turvapaikkoja

”Venäjältä paljon turvapaikanhakijoita” kirjoittaa Outi Salovaara Uutisvuoksi 12.12.2012

Lehti kirjoittaa: ”Jo vuosia Venäjän kansalaiset ovat olleet yksi suurimmista turvapaikanhakijoiden ryhmistä Suomessa.Tänä vuonna venäläiset ovat toisena irakilaisten jälkeen. Marraskuun loppuun mennessä noin 200 Venäjän kansalaista haki turvapaikkaa Suomesta. Yhteensä turvapaikkahakijoita oli noin 2900.

Lähes poikkeuksetta pakolaisstatuksen tai turvapaikan Suomesta saaneet Venäjän kansalaiset ovat olleet Pohjois- Kaukasukselta eli joko Tshethseniasta tai Ingusiasta, sanoo turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo maahanmuuttovirastosta.
Kaikkia Suomeen on asettunut asumaan arviolta reilu tuhat tshetsheniä.

Satunnaisesti Venäjältä tulee muita turvapaikanhakijoita, jotka ovat esimerkiksi näkyviä vallanpitäjien vastustajia tai seksuaalivähemmistöjen edustajia.”

  Jos kaikkia turvapaikanhakijoita on tänä vuonna ollut noin 2900 niin mielestäni ei tuo määrä Venäjältä tunnu olevan kovin iso?

Mitä kirjoittaa aiheesta esimerkiksi venäläinen lehti ”Ulkomaa”- ”ЗАГРАНИЦА” № 12(448)

otsikolla
”Изолятор для беженцев”.- ”Eristyskeskus pakolaisille”.
Lehtikirjoituksen mukaan (allekirjoittaneen vapaamuotoinen käännös ja siteeraus):

  Suomen Punaisen ristin delegaatio, johon kuuluivat toimittajat, sosiaalityöntekijät ja ihmisoikeuspuolustajat kävi Pietarissa tutustumassa käytännössä pakolaispolitiikkaan Venäjällä. He kertoivat myös millaisissa olosuhteissa elävät pakolaiset tai pakolaisstatusta tavoittelevat maahanmuuttajat Suomessa.
  Marraskuun lopussa Suomeen tuli vastavierailulle Pietarin delegaatio.

  Pakolais- ja maahanmuuttajien Suomen Punaisen Ristin johtajan Leena Kaisa Öbergin mukaan Suomi tarjoaa tällä hetkellä parhaat edellytykset Euroopassa. Kaikille maahanmuuttajille myönnetään oleskelulupa he saavat ilmaisen sairaanhoidon ja heille maksetaan 22€ per päivä. … Mutta kuitenkaan pakolaiselämä ei ole helppoa. Tilastojen mukaan vain 1/3 osa saa myönteisen päätöksen ja jää maahan.

  Asian käsittelyyn Suomessa voi mennä muutamasta kuukaudesta jopa kolmeen vuoteen. Sen aikaa he voivat asua joko pakolaiskeskuksissa tai voivat vuokrata asunnon valtion kustannuksella. Levottomia pakolaisia kuitenkin pidetään eristyksessä, mutta kuitenkin he saavat kunnon ruoan ja tarvittaessa terveyspalveluja niin kuin kaikki suomalaiset.

  Leena Kaisa Öbergin mukaan viranomaisten periaate pakolaispolitiikassa on se, että ”Jos pakolaiset saavat samanlaisia palveluja kuin suomalaiset, niin heillä on enemmän mahdollisuuksia integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Lehtikirjoitus kertoo, että vieraat Pietarista kävivät Helsingin ”Metsälä” -vastaanottokeskuksessa, jossa heille esiteltiin olosuhteita siellä :

Metsälän pohjakerroksessa asu ”luotettavia” asiakkaita kun taas toisessa kerroksessa eristetty alue, jonne mahtuu 40 henkilöä
Sielläkin voi katsella TV, saunoa, käydä kuntosalilla, pelata pöytätennistä ja dominoa.
Heitä ruokitaan neljä kertaa päivässä tilavassa ja valoisassa ruokailutilassa. … Pakolaisilla on mahdollisuus pestä pyykkiä ja lapsia, naisilla oma alue.Tämän vastaanottokeskuksen kustannukset ovat olleet vuodelle 2009 noin 5 miljoonaa euroa.

Onhan se hienoa pakolaispolitiikkaa,

kun vastaanottaja maa, tässä tapauksessa siis Suomi, käy kehumassa olosuhteita, jotta pakolainen tai turvapaikanhakija tietää etukäteen millaisen vastaanoton saa turvallisessa Suomessa! Tosi loistavaa!

Hehän varmaan ovat tosi hädässä ja etsivät turvaa maasta kun maasta, joten ei kannata sitten haukkua saapuneita pakolaisia tai turvapaikkahakijoita kun vielä itse houkutellaan heitä tänne ja kerrotaan olosuhteista.

Vai mitä mieltä ollaan täällä Uuden Suomen keskustelupalstalla?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu