Köyhiltä aseet pois!

Vaihdettaisiko aseet ruokaan Suomessakin, niin kuin Kaliforniassa on tehty!? Siitä kertoo Uutisvuoksi 28.12.2012 / STT otsikolla ”Aseet vaihtuivat ruokaan Kaliforniassa”.

  ”Sadat ihmiset luovuttivat aseitaan ruokakaupan lahjakortteja vastaan Yhdysvalloissa Kaliforniassa. Los Angelesin poliisin mukaan pelkästään yhdessä luovutuspaikassa kerättiin päivän aikana yli tuhat asetta.

  Tapahtuma piti alun perin järjestää toukokuussa, mutta Los Angelesin pormestari Antonio Villaraigosa päätti aikaistaa sitä Connectieutin joukkosurman takia.

  Luovuttajat saivat 100 dollarin lahjakortin käsiaseista, kivääreistä ja haulikoista ja 200 dollarin lahjakortin, jos he luopuivat automaattiaseista. Poliisi tarkasti, etteivät luovutetut aseet ole varastettuja tai kadonneita, mutta muuten aseista ei en kummemmin kyselty.

  Paikoitellen aseistaan eroon hankkiutuivat jonottivat luovutuspaikoille puolitoista tuntia. Paikalla oli myös pieni joukkoasemyönteisiä mielenosoittajia.”.

Suomessa on 5,2 miljoonaa henkilöä, heistä 3,5 miljoonaa 15-64-vuotiasta henkilöä. Lähes poikkeuksetta suomalainen henkirikoksesta epäilty on 15-64-vuotias.Suomessa kuolee noin 120 henkilöä vuodessa henkirikoksen uhrina. Luvallisen ampuma-aseen omistajaa 650 000.

– – –

Lehti: Suomessa kolmanneksi eniten aseita, USA omaa luokkaansa. 17.12.2012 14:03 – päivitetty 18.12.2012 14:08 – Teemu Virtanen.

  Arvovaltainen amerikkalaislehti Washington Post julkaisi viikonvaihteessa verkkosivuillaan jutun, jossa vertailtiin yksityisaseiden määrää Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa, muun muassa Suomessa.

  Yhdysvalloissa on noin 9 asetta 10 asukasta kohti. Kun vertailuun otetaan mukaan vain OECD:n määrittelemät kehittyneet maat, tulee vertailun hopeatilalle Sveitsi ja pronssitilalle Suomi.

Jutussa käytetyssä YK:n tilastossa Sveitsi sijoittui tilalle 4 ja Suomi vasta sijalle 10. Suomen luku (alle 0,5) on samalla tasolla Ruotsin ja Portugalin kanssa. Edellä ovat muun muassa Belgia ja Kanada.

Laitoin otsikon

”Köyhiltä aseet pois”, koska tuskin rikkaat, joille 100 tai 200 ei merkitse mitään taloudellisesti, kävisivät jonottamaan luovutuspaikoille?

Miten Suomessa?

Onnistuisiko tällainen aseiden luovuttaminen operaatio Suomessa ja tekisikö se maamme turvallisemmaksi esimerkiksi henkirikoksista tai joukkosurmista?

Olisiko jo aika lähteä jonottamaan aseluovutusasemiin?Ainakin rahaa tarvitsevat? Luovuttaa voisi varmaan niin luvallisen kuin luvattomankin (löytyyhän varmaan sellaisiakin?) jos mennään toimimaan niin kuin Kaliforniassa, kunhan se ei ole varastettu tai muuten kadonnut jossain?

Vai miten ?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu