Ruuhkaa rajalla

Kaakkois-Suomen raja-asemilla rikottiin ennätyksiä

kirjoittaa Etelä-Saimaa 5.1.201

    ”Kaakkois-Suomen raja-asemilla kirjattiin eilen noin 59 200 rajanylitystä, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin yhden vuorokauden aikana.

    Rajavartioston mukaan rajatarkastukset on saatu kuitenkin pidettyä pääosin sujuvina. Odotusajat Venäjältä Suomeen ovat puolen tunnin luokkaa…

    Eilen jonotusaika Venäjälle oli pahimmillaan Imatralla ja Nuijamaalla noin kaksi tuntia ja autojonojen pituudet noin kolme kilometriä.

    Vilkkaimmalla raja-asemalla Vaalimaalla rajan ylitti eilen runsaat 21 500 matkustajaa ja Nuijamaalla yli 17 200 matkustajaa. Imatralla ylityksiä kirjattiin noin 15 000. Venäläismatkailijoiden aiheuttamien ruuhkien arvioidaan jatkuvan vielä loppiaisen jälkeenkin. Ensi viikon alussa ruuhkia arvioidaan syntyvän Venäjälle menevässä liikenteessä.STT.”.

Raja-asemien ruuhkautumista

viikonloppuisin ja erityisesti vuodenvaihteessa ei voi välttää viranomaisten varautumisesta huolimatta. Matkailun kasvua ei voi mikään enää pysäyttää, arkipäivinäkin Kaakkois-Suomessa tehdään noin 25 000 rajanylitystä. Lehtikirjoitusten mukaan raskaan liikenteen määrä on vähentynyt, kun taas linja- ja henkilöautolla matkustavien määrä on noussut. Joten pitää satsata enemmän siihen, että rajaa vetää sujuvasti, niin kuin nyt on tapahtunutkin. Varmaan hyvä yhteistyö liikenneviranomaisten, tullin ja rajavartioston kanssa on tuonut hyviä tuloksia.

    ”Liikenneturvallisuutta parannetaan Suomen ja Venäjän yhteisellä hankkeella.Raha hankkeeseen on varattu 1,3 miljoonaa. Osa rahoista tulee Euroopan naapuruus – ja kumppanuusinstrumentista eli ENPI CBC:ta.- Jotta rahoitusta saadaan, pitää olla myös kansallista rahoitusosuutta, sanoo hankkeen projektijohtaja Jussi Pitkälahti.

    Suomessa hanketta rahoittavat Kaakkois-Suomen ely-keskus ja Liikennevirasto. Venäjän puolella hankkeen yhteistyöorganisaatiolta tulee pääasiassa työtunteja.- He ovat tehneet sitoumuksen, että heidän työntekijänsä tekevät tietyn määrän töitä tiettyä rahaa vastaan. Näin asia varmasti etenee siellä. Myöskän ely-keskukselta saatava tuki ei tulee vain rahana, sillä esimerkiksi Pitkälahti tekee projektille osan työtunneistaan. Projekti jatkuu vuoden 2014 heinäkuun loppuun saakka. (UV 12.8.2012)”

Imatralla muutenkin voi huomata venäläisten läsnäoloa

kaupoissa ja pääkaduilla, mutta eilen se näkyi erityisen vilkkaana etenkin kaupoissa ja Imatrankosken kävelykadulla. Imatra on noussutkin venäläisten matkailijoiden suosikiksi ja kyselytutkimuksen mukaan Imatra on Suomen matkailukaupunkina kova nousija toiseksi Helsingin jälkeen.

Venäläiset pitävät Imatraa turvallisena ja kauniina seutuna perhelomakohteena. Venäläisten verovapaa tax-free kauppa kasvaa. Eniten venäläiset ostavat vaatteita ja elintarvikkeita, mutta myös tietokoneiden ja muun elektroniikan myyntimäärät moninkertaistuivat. Rajan merkitys Imatran taloudelle on erittäin tärkeä ja rajaliikenteen kasvu jatkuu ilman viisumivapauttakin.

Sanoinhan, että venäläiset rakastavat Suomea!
Eivät he muuten tulisi tänne sankoin joukoin!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu