Venäjän ortodoksit boikotoivat suomalaistuotteita

Venäläiset ortodoksiaktivistit ottavat kantaa Suomen ja Venäjän välisiin lapsikiistakysymyksiin.

Izvestija: Venäjän ortodoksit boikotoivat suomalaistuotteita.

  ST, Suomi Tänään, (Helsinki) 2.2.2013. Svetlana Karelinan lasten sieppaamisen suututtamat venäläiset ortodoksiakitivistit ovat Izvestija-lehden mukaan käynnistämässä laajaa boikottikampanjaa. Karjalan Tasavallan korkein oikeus määräsi Karelinan kaksi lasta äidilleen, mutta Suomi on edelleen kieltäytynyt yhteistyöstä Venäjän kanssa. Karelinan venäläiset lapset on siepattu Suomeen, eikä Suomi aio noudattaa Haagin lapsikaappaussopimusta lasten palauttamiseksi.

  Yleisvenäläisen Narodnyi Sobor -järjestön ihmisoikeusaktivistit boikotoivat suomalaisia kauppoja ja kehottavat pietarilaisia olemaan ostamatta suomalaisia tuotteita. ”Ongelman ratkaisemiseksi on välttämätöntä ryhtyä todellisiin ja koviin toimenpiteisiin, kuten naapurin tuotteiden boikottiin”, ortodoksiaktivistit sanovat. ”Kun Venäjän ulkoministeriö ei pysty vaikuttamaan tilanteeseen, me osoitamme mieltä suomalaisia kauppoja vastaan”, liikkeen johtohahmo Anatoli Artjuh sanoo. ”Boikotoimme suomalaisten tuotteiden kauppaa Venäjän alueella. Aluksi päätimme osoittaa mieltä osoitamme mieltä Prisma-kauppoja vastaan. Jaamme lentolehtisiä, joissa kerromme, että jokainen ihminen, joka ostaa suomalaisia tuotteita, osalistuu venäläisten ihmisten sortamiseen Suomessa”, Artjuh sanoo.

  Mikäli mielenilmaus ei johda toivottuun tulokseen, aktivistit ovat valmiita estämään raakapuun viennin Suomeen. Aktivistit aikovat olla yhteydessä Pietarin kuvernööriin ja vaatia suhteiden katkaisemista kaikkiin Pietarin ystävyyskaupunkeihin. ”Emme voi pitää ystävinä ihmisiä, jotka suhtautuvat tällä tavoin maanmiehiimme”, Artjuh sanoo.

  Kansanedustaja Igor Korovinin mielestä boikotti ei riitä. Venäläisten on myös lopetettava matkailu Suomeen. Vain sillä tavoin voidaan jotenkin vaikuttaa suomalaisiin. ”Suomalaisten käytös venäläisiä kohtaan ei ole vain röyhkeää, se on sikamaista”, Korovin sanoo.

  ”Yhtäältä suomalaiset ilmoittavat saavansa valtavat tulot venäläisiltä turisteilta, toisaalta suhtautuminen venäläisiin on vihamielistä. Suomen lainsäädäntö on mielipuolinen: lapsia otetaan huostaan pienestäkin syystä, vasta sen jälkeen asiaa tutkitaan. Minä boikotoin matkoja Suomeen, jotta suomalaiset tajuaisivat, että maa jonka ainoa resurssi ovat venäläiset turistit, etupäässä pietarilaiset, voi kärsiä suuria taloudellisia tappioita.” – (Käännös: Suomi Tänään)

Mielestäni aika voimakas kannanotto asiaan.

Suomalaistuotteiden ja matkojen boikotti ja ovat jopa valmiit estämään raakapuun viennin Suomeen! Kyllä se vaikutta jonkin verran matkailijoihin, muttei tietenkään pysäytä.

Jonkin verran matkailijoihin vaikuttaa myös suomalaisten negatiivinen suhtautuminen alv:n palautus venäläisille ja erityisesti täällä Etelä-Karjalassa. Siitä keskusteltiin Puheenvuorossa blogikirjoituksessani.

  30.1.2013 Etelä-Karjalan Vartissa lappeenrantalainen Jouko Manninen nostaa taas alv:n asian, jossa otsikolla ”Eikö raha kelpaakaan valtiolle?” hän kirjoittaa: ”…Täällä (Etelä-Karjalassa) vain kauppa haalii rahaa, mutta valtio ei ole älynnyt kerätä verotuloja tax freen poistamisella… Kuinka paljon valtio menettääkään rahaa venäläisten tax free myynnin vuoksi, joka sekin nostaa suomalaisten alvia ja tyhjentää ruokavarastomme. Monien kauppojen hyllyt ovat tyhjiä jo iltapäivisin.”.

Eli Mannisen mukaan venäläiset vievät jo ruoatkin suomalaisilta!

Mitä mieltä täällä keskustelupalstalla?

 • Voisiko todella olla tai tulla hätätilanne ruoasta venäläisten matkailijoiden takia?
 • Ja muutenkin tästä ortodoksiaktivistien boikottiuhasta.
viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu