Yli kolmannes venäläisistä ei toivo Suomen ja Venäjän välille viisumivapautta

Asia selvisi TAK Oy:n Rajatutkimuksessa 2012.
Asiasta kertoo Etelä-Saimaa 15.2.2013 Timo Laitakari ”Rajan jonot syövät matkailua”.

Rajatutkimuksen mukaan venäläisten matkat Suomeen lisääntyivät viime vuonna 15 prosenttia edellisvuodesta. Suomeen tehtiin Venäjältä 3,8 miljoonaa matkaa. Venäläismatkailijat käyttivät Suomessa lähes 1,2 miljardia euroa, josta kolme neljäsosa tuoteostoihin ja neljäsosa palveluihin. Tutkimuksessa tulee esille, että venäläismatkailijoiden rahankäyttö Suomessa 2012 oli yhteensä 1 153 M€. Venäläisten kulutuksesta puolet oli verovapaata.

Lehti jatkaa: ”TAK Oy:n toimitusjohtaja Pasi Nurkka kertoo, että alkuvuoden kehityksen perusteella kasvu jatkuu tänä vuonna samanlaisena. TAK:n Rajatutkimusta varten haastateltu viime vuoden aikana yli 8 000 venäläis matkailijaa Kaakkois-Suomen raja- asemilla. Tutkimuksen mukaan venäläiset ovat keskimäärin hyvin tyytyväisiä Suomen palvelutasoon. Erityisesti turvallisuus ja viihtyvyys saavat kiitosta.

Myös hintaetu houkuttelee. TAK vertaili yli sadan tuotteen vaatteen ja muun tuotteen hintaa pietarilaisessa ja suomalaisessa H&M:n liikkeessä. Hintaero oli 23 prosenttia Suomen hyväksi. Kun päälle lasketaan verovapaasta kaupasta saatava etu, ero kasvaa yli 40 prosenttia.

Viisumivapaus jakaa venäläisten mielipiteitä.

Sen pelätään lisäävän rajan jonoja ja hankaloittavan matkustamista. Myös sitä pelätään, että vapaus tuo maahan liikaa venäläisiä ja venäläistä rikollisuutta.

Joidenkin venäläisten mielestä Suomessa on liikaa venäläisiä. ”Kun joka paikassa on muita venäläisiä, ei täällä pääse turismitunnelmaan, TAK Oy:n Pasi Nurkka kuvaa.”

Mitä mieltä täällä keskustelupalstalla?

Ollaanko samaa mieltä venäläisten matkailijoiden kanssa siitä, että Suomessa on jo liikaa venäläisiä ja viisumivapaus toisi maahan venäläistä rikollisuutta?

Täällä ruohonjuuri tasolla tiedän, että ainakin tuttava piirissä monet Suomessa asuvat venäläiset/venäjänkieliset eivät haluaisi viisumivapautta samoista syistä.
Moni matkailijakin ihmettelee, että täällä haluaisi olla kuin ulkomailla, mutta vastaan tulee vain venäläisiä!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu