Voiko huumausaineista selvitä "kuiville"?

”Huumausaineista voi selvitä ’kuiville’. Helppoa se ei koskaan ole. Kuiville pääsy vaatii erityistä tahdonlujuutta ja usein pohjalla käymistä. Se tarkoittaa terveyden ja monesti myös läheisen ja perheen menettämistä” kertoi rikoskomisario Antti Vilkko Etelä-Karjalan poliisi laitokselta lehtihaastattelussa. (Tuija Sinkkonen 8.8.2012 Imatralainen lehti ”Huumejengejä pyörii maakunnan kaduilla”).

Kiinnitin huomiota silloin tuossa lehtikirjoituksessa, että nuorimmat poliisin tapaamat huumeiden käyttäjät ovat Etelä-Karjalassa olleet 12–14 vuotiaita! Siis lapsia!
3.4.2013 Imatralainen lehti Heikki Kemppainen otsikolla ”Huumeiden käyttäjät vain 13-vuotiaita”.
Lehtikirjoituksen mukaan ”Huumeiden käyttö Etelä-Karjalassa on lisääntynyt. Uusi ilmiö ovat aivan nuoret, jopa 13 – vuotiaat, jotka ovat käyttäneet suonensisäisiä huumeita, Eksoten aikuisten avohoidon ja mielenterveyspalveluiden vastuualuejohtaja Juha Kemppinen kertoo”.

Mikä johtaa siihen

tässä hyvinvointivaltiossa Suomessa, että lapset ja nuoret sotkeukutuvat huumeisiin? Mikä puuttuu heidän elämässä? Mitä ”lohdutusta” he etsivät huumeista ja kuka sotkee heidät siihen, esimerkiksi ojentamalla ensimmäisen huumausaine annoksen ala ikäiselle? Ei tuon ikäiset lapset ymmärrä sitä mitä vaatii sitten se ”kuiville” pääseminen. Jos koskaan!

Jos löytäisimme syyn siihen, niin helpommpi olisi varmaan hoitaa asiat kuntoon!, mutta missä se syy piilee? Kenellä on se moraalinen vastuu? Perheellä, koululla vai lastensuojeluviranomaisilla? Vai poliisilla?

Ylempänä mainitun tekstikirjoituksen mukaan Etelä-Karjalan poliisi on joutunut käymään useilla kouluilla Lappeenrannassa ja Imatralla huume-epäilyjen takia, mutta isoja tutkimuksia ei ole tehty, koska kyse on ollut huumeiden välittämisestä ja sälyttämisestä ja poliisin läsnäolo ovat rauhoittaneet tilanteen. Kohteena ovat olleet lukiot ja yläkoulut.

Mielestäni asiaa ei pitäisi vähätellä

eikä sulkea silmiä ongelmaan vaan paikalla olisi jo hätähuuto lasten ja nuorten pahoinvoinnista Suomessa! Ainakin täällä Etelä-Karjalassa.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu