Vilskettä rajalla

Raja-asema

Imatran raja-tarkastusasemalla valmistuu uusi tarkastuskenttä. – Asiasta kertoo Uutisvuoksi 7.6.2013 otsikolla ”Kiertoliittymä korvaa valot rajalla” Hannu Ojala.

Lehtikirjoituksen mukaan punaisen takana odottelu päättyy, kun kaksikaistaiset kiertoliittymät korvaavat nykyisen valo-ohjauksen. Järjestely koskee matkustajaliikennettä, joilla ei ole tullattavaa. Kaksikaistaisista kiertoliittymistä jakaudutaan tarkastuskentän kahdeksalle kaistalle ja ensimmäinen pysähtyminen on vasta tarkastuslinjalla.

    Uudet tarkastuslinjat valmistuvat vuodenvaihteeksi, plus-miinus kuukausi, arvioi Rajavartiolaitoksen rajatarkastus yksikön päällikkö everstiluutnantti Jaakko Ritola. Johtaja Antti Rinta-Porkkunen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta arvioi, että työt alkavat lomien jälkeen elokuun alussa. Lähtevät liikenteen kaistat aseman eteläpuolella jäävät muutosten jälkeen vain raskaalle liikenteelle.

Tax-free

Luulenkin, että uusi järjestely Imatran raja-tarkastusasemalla alkaa vetää matkailijoita mukavasti suuntaan ja toiseen. Ainakin Imatralle se on aika tärkeä. Varmastikin matkustajien määrä lisääntyy ja tax-free -myynnin kasvu loistaa edelleen. Tänäänkin 12.6.2013 Uutisvuoksessa kirjoitetaan, että toukokuussa eniten verovapaata tavaraa myytiin venäläisille ja se kasvoi 20 prosenttia vuoden 2012 vastaavan aikaan verrattuna, kun koko maan osalta myynti väheni kahdeksan prosenttia ja jopa Lappeenranta tuntuu jäävään taakse.

Imatran tax free kauppa on kasvanut edellisvuoteen verrattuna 30 prosenttia, kun Lappeenrannassa kasvua on ollut kuusi prosenttia.

Jää-matkailu

Sen lisäksi ”Imatra imee jäämatkailijoita keskellä kesää” (UV 12.6.13 Anssi Silvennoinen). Imatran jäähalli on Etelä-Karjalan urheilumatkailijoiden eturintamassa. Jäähalli avautuu käyttöön 1. heinäkuuta ja kaikkien paikallisten taitoluistelijoiden kesäleirien ja harjoittelujen lisäksi esimerkiksi Pietarin akatemia aloittaa venäläisjoukkueiden vyöryn, joka kestää elokuun puolivälin… Suomalaiset kilpailevat venäläisten joukkueiden kesäleireistä… Imatran liikuntapalveluiden päällikön Teijo Kytösalmen mukaan venäläisjoukkueet ovat varanneet vuoroja jalkapallo- ja tekonurmikentiltä.

Joten vilskettä Imatran raja-tarkastusasemalla tänäkin kesänä riittää, vaikka pääsyä odotellessa pysytellään kärsivällisesti punaisen valon takana – kuten muutkin, pari miljoonaa matkustajaa tänä vuonna.

Mutta pian helpottaa, kun uudet tarkastuslinjat kaikkien matkustajien iloksi urakkatahdilla valmistuvat vuodenvaihteeksi. Kentän laajentamiseksi puita on jo kaadettu raja-alueella.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu