Viisumivapaudelle kiistaton kyllä-ääni

Viisumivapaudelle kiistaton kyllä-ääni

tulee uudelta Etelä-Karjalan maakuntajohtajalta Matti Viialaiselta. Viialainen tulee Etelä-Karjalaan Etelä-Savon maakuntajohtajan paikalta. Hän aloittaa työnsä vuoden vaihteen jälkeen, kun nykyinen maakuntajohtaja Timo Puttonen jää eläkkeelle.

Uutisvuoksen (”Viisumivapaudelle
kiistaton kyllä-ääni”.Tuija Horttanainen 26.6.2013) ja Etelä – Karjalan Yle uutisten (”Tässä ruvetaan nyt palvelemaan Karjalaa”. Heli Mälkiä. 25.6.2013) mukaan viisumivapauteen on asennoiduttava rohkein mielin.

 • Kantani on ehdottomasti
  kyllä. Luotan turvallisuusviranomaisiin.

 • Raja ei ole uhka, vaan isoa
  liiketoimintaa, Viialainen tiivistää kantansa.

 • Venäläiset ovat osa maakuntajohtajan työtä. Rajan toimivuus on iso kysymys tulevaisuuden osalta. ENPI-ohjelmaa jatkavan ENI-ohjelman kaudella on katsottava
  jo 2020-luvulla.

 • Jos minut valitaan maakunnanjohtajaksi (on jo valittu) teen parhaani asian edistämiseksi.
  Rajan läheisyys kiinnostaa, ja siihen liittyvät
  hankkeet, Viialainen avaa.

 • Hän uskoo viisumivapauden toteutuvan vielä tällä
  vuosikymmenellä.”

Näin siis lehdet kertoo asiasta, joka koskee Etelä-Karjalan uuden maakuntajohtajan mielipidettä Suomen ja Venäjän välisen viisumivapautta.

Uskommeko me siihen, että se toteutuu täällä vuosikymmenellä?

Se, mitä näillä kulmilla kuulet ja näet ja luet, kertoo siitä, että koko maakunnan talous on riippuvainen venäläisistä / Venäjästä ja yhteistyöstä Venäjän kanssa, joten mielestäni ei turhaa uusi maakunnanjohtaja kiinnitä huomiota viisumivapauteen Venäjän kanssa.

Tiedämme kuitenkin sen, että viisumivapaus Suomen ja Venäjän välillä tulee ratkaistu EU:n tasolla, mutta missä määrin Suomi voi näkemyksillään vaikuttaa asian ratkaisuun? Vai voiko mitenkään? Jos se tulee tehty EU:n ja Venäjän välisellä sopimuksella?

Kansalaisten mielipiteet erityisesti näillä Kaakkois-kulmilla jakautuvat voi sanoa ihan jyrkästi. Toiset puoltavat ja toiset taas vastustavat, ja ehdottavat ”Malttia viisumivapausintoiluun” (Jukka Kopra. 10.4.13 E-S.); vaikka rahaa, joka nykytilanteessakin virtaa ainakin näille kulmille venäläisten matkailijoitten mukaan, kelpaa molemmille vastapuolille.

Esimerkiksi eilenkin 26.6.13 Imatralainen-lehdessä otsikolla ”Kauppa käy Imatralla tax free – myynti vetää” (Tuija Sinkkonen.), jossa kerrotaan, että Imatrankosken kaupat vetävät matkailijoita. Tax fre-kauppa on kasvanut kolmekymmentä prosenttia alkuvuonna Imatralla. Toukokuussa kasvua oli kaksikymmentä prosenttia.

Näin siis, täällä päin! Prosentit sen kun kasvaa, ainakin vielä.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu