EU teki Suomesta poliisivaltion.
Silloin tällöin voimme lukea mediassa kuinka poliisi vahvistaa omia otteita kansalaisten tarkkailuun?
Niin kuin tänäänkin 4.8.2013 Helsingin Sanomissa ”Poliisi hankkii oman vakoiluohjelman” (Lasse Kerkelä, Trond H. Trosdahl).
Kirjoituksen mukaan tietokoneelle asennettavaa vakoiluohjelmaa käytettäneen muutamassa rikostutkinnassa vuosittain… Poliisi voi käyttää vakoiluohjelmaa tietokoneen käytön seurantaan vain tuomioistuimen luvalla. Seuranta voi kohdistua vain sellaisiin ihmisiin, joita epäillään muun muassa terrorismirikoksesta, henkirikoksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä talousrikoksesta, törkeästä huumerikoksesta tai törkeästä vahingonteosta.
Kiinnitin huomiota tuohon sanaan ”vain”: ”vain tuomioistuimen luvalla” ja ”vain sellaisiin ihmisiin joita epäillään”. Pitääkö se paikkansa?
EU:n vakoiludirektiivi
Mitä sanoo EU:n vakoiludirektiivi, joka oli hyväksytty EU:n parlamentissa joulukuussa 2005?, jota kutsutaan myös ”teletietojen tallentamiseksi”.
Kriitikot näkevät direktiivissä isoveliyhteiskunnan ensiaskeleet. (15.12.2005 00:00 Jessika Penttinen MainLift eeuu)
Direktiivin mukaan operaattorien on tallennettava kaikki tiedot muun muassa kansalaisten puheluista sekä sähköposti- ja tekstiviestiliikenteestä. Se antaa operaattoreille oikeuksia, jotka kuuluisivat vain viranomaisille. EU:n vakoiludirektiivi antaa viranomaisille mahdollisuuden pitää kirjaa kansalaisten tekemisistä: kenelle he ovat soittaneet, keneltä he ovat saaneet sähköpostia ja missä kansalainen on liikkunut matkapuhelimineen. Eli tiedot tallentaa teleoperaattori, ei viranomainen.
Direktiivi antaa teleoperaattorille erittäin suurta tarkkuutta ja luotettavuutta vaativa viranomaistehtävä ilman virkavastuuta!
Operaattorit ovat kaupallisia yrityksiä, niin kuin tuossa ylempänä mainitussa Helsingin Sanomien kirjoituksessakin sanotaan:
”Poliisi voi ostaa valmiita vakoiluohjelmia ulkomaisilta yrityksiltä (ymmärrän operaattoreilta). Joidenkin maiden viranomaiset ovat myös tehneet tai teettäneet sellaisia itse. ”Teemmekö Suomessa ohjelmiston itse vai ostammeko sen ulkopuoliselta? Molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia. Uskon, että molempia tullaan käyttämään”, poliisiylitarkastaja Hankilanoja sanoo.
Urkinta ja vakoilulaki, joka on hyväksytty Eduskunnassa viikolla 11.–15.3.2011 vahvisti poliisivaltaa ja tuntuu siltä, että poliisilaitos on muutettu Neuvostoliiton KGB:n ja Stasin DDR:n kaltaiseksi vakoilu- ja ilmiantokoneistoksi yhteistyössä muiden viranomaisten ja teleoperaattorien kanssa.
Puhelinyhtiöt ovat velvollisia antamaan pyydettäessä apua mm. erilaisten vakoiluohjelmien salaiseen asentamiseen yksittäisten tietokoneen käyttäjien koneisiin.Tämä on kansalaisia lannistavaa valvontaa ja yksityiselämään puuttumista ja viranomaispelkoa lisäävää laki.
Kohti totalitaarista poliisivaltiota
Näin siis, mielestäni Suomi menee EU;n vakoiludirektiivin ohjaamana suuriin askeliin kohti totalitaarista poliisivaltiota. Onko Suomessa nyt vakoilu yhtä vilkasta kuin kylmän sodan aikana vai onko Suomessa elpymässä tsaarinvallan ajoilta Ohrana-nimisen salaisen poliisin rautainen ote kansalaisiin, joka nyt on saanut käsiinsä erinomaisen viestintäverkon valvontaansa?
Pakostakin joutuu kysymään: ovatko seinillämme ”korvat” ja ”silmät” ja onko EU:n kansalainen potentiaalinen rikollinen ja pitäisikö kansalaisen olla joka hetki valmiina todistamaan poliisille tai viranomaisille, ettei meillä ole mitään pahoja aikomuksia järjestäytynyttä yhteiskuntaa vastaan?
Onko sellaista missään kuin rikollisvaltio, mafia?
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni ”rikosvaltioksi” voi sanoa valtiota, joka rikko ihmisoikeuksia. Mafiavaltioksi?, jossa mafia on ottanut vallan moraalisesti ei virallisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos hyvästä vastauksesta!!
Ilmoita asiaton viesti
”Mielestäni ”rikosvaltioksi” voi sanoa valtiota, joka rikko ihmisoikeuksia.”
Tämän määritelmän mukaan Suomi on rikosvatio.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä mielestäni Suomi on ihmisoikeus”rikosvaltio”! Olen kokenut sen itse ja kirjoituksessani ( linkki alempana) ”Onko Suomi ihmisoikeusrikosvaltio” tuon esille
verokonsultti Liisa Mariaporin, joka tuli tunnetuksi paljastettuaan verottajan ajavan yrityksiä tahallisesti konkurssiin. Hän menetti työpaikkansa verohallinnossa, sai vankeutta ja myyntikiellon kirjalleen ”Verottaja tappolinjalla”; ja erityisesti pienyrittäjiin kohdistuvaa raadollista vallankäyttöä verotus-, lupamenettely- ja työoikeuden tapauksissa..Eräät tapaukset ovat niin hurjia kansalais- ja ihmisoikeuksien loukkauksia, ettei niiden suomalaisen lainkäytön osalta pitäisi voida olla mahdollisia.Ihmiseltä tai hänen läheisiltään voidaan viedä kaikki – elämä ja tulevaisuus.
Myös esimerkkejä kehitysvammaisten hoitohenkilökunnan taholta oikeudenloukkauksia kokeneita omaisia. Suomessa otetaan huostaan ihmisiä mielivaltaisesti ja tahdonvastaisesti sekä kielletään omaisilta yhteydenpito heille rakkaisiin ihmisiin.
Joten aika haamurajalla Suomessa on demokratia, kansalaisoikeudet ja etenkin ihmisoikeudet vanhusten, lasten, ja kehitysvammaisten HOITOVASTUISSA. Nämä yhteiskunnan palvelut on lisääntyvässä määrin kaupallistettu ja yhteisöllinen oikeudenjakovalvonta on käytännössä olematonta.
Jos kiinnostaa, niin olkaa hyvä!
http://viovio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/63015-onko-…
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärtääkseni tässä mainituilla vakoiluohjelmien myymisellä ei tarkoiteta operaattoreita.
Viime vuosina on kasvanut erityinen uusi ala, jossa tätä tarkoitusta varten perustetut firmat tuottavat ohjelmia joilla murtaudutaan ihmisten koneille.
Ostajina ovat valtiolliset toimijat, kuten viranomaiset, tiedustelupalvelut.
Mielestäni on päivänselvää että nämä ohjelmat päätyvät myös järjestäytyneelle rikollisuudelle, joka usein pitääkin monia viranomaisia ja poliitikkoja hallussaan.
Tämä on yhtä suurta mielipuolisuutta ja tulee johtamaan synkkään ja rapautuneeseen yhteiskuntamalliin.
Suomen olisi pitänyt sanoutua irti tästä sairaasta kehityksestä jo kauan sitten, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä.
Valitettavasti Suomessakin on ihmeellisen paljon DDR-henkisen toiminnan kannattajia ollut aina.
Ilmoita asiaton viesti
Kalle Kataja :[Ymmärtääkseni tässä mainituilla vakoiluohjelmien myymisellä ei tarkoiteta operaattoreita.],
– niinhän se on kun nyt ajattelen. En ole niin syvällisesti perehtynyt näihin haitta ohjelmiin ja niiden myyntiin ja murtautumisiin…Mutta olen perehtynyt entisen kotimaani Neuvostoliiton järjestelmään, siitä näkökulmasta tulin kirjoittelemaan.
Muutin Suomeen Neuvostoliiton raunioilta ja ihmettelin, että Euroopan maat liittoutuvat Unioniin. Tulikin ajatus ”Kuinka kauan se kestää”, jos direktiivit alkavat tulla EU-maihin Brysselistä, niin kuin Neuvostoliitossa Moskovasta. Siellä kului 70 vuotta ennen kuin hajosi. Entä tämä liitto? Miten se kehittyy ja kauanko se kestää?
Se mitä olen ehtinyt tähän asti lukea Suomen historiasta ja tapahtumista, niin olen itsekin huomannut, että Suomessa DDR-mielisiä henkilöitä on edelleen politiikassa. mainitaanko vaikkapa presidenttejä Mauno Koivistoa ja Tarja Halosta, sen enempään kommentoimatta.
Ilmoita asiaton viesti
EU on myyty ihmisille jonkinlaisena vapauttajana, mutta se alkaa jo sulkeutua ja muuttua kahlitsijaksi.
Ihmettelen sitä sokeutta, millä Suomessakin edelleen hehkutetaan EU:ta.
Se on karmea murhe miten monet sinisilmäiset hyvää tarkoittavat antavat sille lisää voimaa. Vastustajia pidetään jonkinlaisina änkyröinä tai vähintään outoina.
Vanha viisaus tuntuu pitävän hyvin paikkansa: tie helvettiin on laatoitettu hyvillä pyrkimyksillä.
EU pysynee pystyssä kunnes tulee ensimmäinen todellinen katastrofi, joko sodan tai talouden tyssäämisen muodossa.
..Ainakin toivon että edes jompikumpi noista kahdesta sen pysäyttäisi tai että ainakin jotkut eroaisivat.
Ilmoita asiaton viesti
Kalle Kataja: [EU pysynee pystyssä kunnes tulee ensimmäinen todellinen katastrofi, joko sodan tai talouden tyssäämisen muodossa],
– ehkä tuo ”talouden tyssäämisen muodossa” olisi mielestäni parempi vaihtoehto ja eikös tuo ole jo näkyvissä horisontilla?
Ilmoita asiaton viesti
Katriina Kajannes,
kiitos kiittämisestä ja kommentista!
Ilmoita asiaton viesti
Tässä sementoidaan mallia, jossa isot korporaatiot yhdessä valtiollisten viranomaisten kanssa hallitsevat kaikkea – Mussolinin määritelmä fasismista.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä tuo mieleen liikenneministerimme halun saattaa yksityisautoilu viranomaisten laillisen vakoilun piiriin, ja antaa isoille korporaatiolle tilaisuuden rahastaa tähän yksityisyyden suojan loukkaamiseen tarvittavalla tekniiikalla.
Ilmoita asiaton viesti
Kimmo Ålander : [Tämä tuo mieleen liikenneministerimme halun saattaa yksityisautoilu viranomaisten laillisen vakoilun piiriin…],
– Saattaa olla, että siihenkin kypsyy järjestelmä. En tiedä, mutta olen poiminut lehtikirjoituksista artikkeleita silloin kun astui voimaan uusi urkintalaki.
Esimerkiksi Helsingin Sanomissa: 11.11.2010 Uusi laki :”… Aavistus vain ja Supo kuuntelee puhelintasi.Uusi poliisilaki mahdollistaa suojelupoliisille laajat mahdollisuudet telekuunteluun vakoilu- ja maapetosrikosten paljastamiseksi. Jatkossa Supo voisi kuunnella puhelimia jopa ilman, että epäillyssä asiassa suoritetaan varsinaista poliisitutkintaa.
Supon vastavakoiluyksikön päällikkö Harri Sarvanto pitää valtuuksia hyvin tärkeinä vastavakoilutoiminnalle. Hänen mukaansa vakoilutoiminta on Suomessa yhtä vilkasta kuin kylmän sodan aikana, ja se hakeutuu yhä enemmän viestintäverkkoihin…”.
Sillä lailla!
Ilmoita asiaton viesti
Kalle Kataja :[Tässä sementoidaan mallia…],
– sementoitunutta seinää ei pysty muuten purkamaan kuin poraamalla, joten mielestäni olisi parempi estää sen mallin rakentamista, kun siten yrittää poraamalla hajottaa! Näin vertailisin.
Ilmoita asiaton viesti
Se on totta, toivottavasti eivät kerkeä valuttamaan paljoa sementtiä.
Suuret kansanjoukot ainoastaan voivat tätä kehitystä estää, mutta se ei tunnu kiinnostavan.
Ilmoita asiaton viesti
Kalle Kataja : [Suuret kansanjoukot ainoastaan voivat tätä kehitystä estää, mutta se ei tunnu kiinnostavan.],
– suuret kansanjoukot ovat passiivisia ja eivät näköjään usko muutoksiin. Helpompi on uida myötä virtaa kun lähteä vastustamaan. Ei ole mielestäni nykyihmisissä henkeä ”nousta barrikadeille”!
Ilmoita asiaton viesti
Jo hieman vanhahko artikkeli viitaten tuohon uuteen liiketoiminnan alaan:
http://arstechnica.com/tech-policy/2011/12/gallery…
Toinen linkki:
http://en.wikipedia.org/wiki/FinFisher
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos linkeistä.”Vanhahko artikkeli”, mutta harva meistä tavallisista ihmisistä seuraa kaikkea mitä kehitys täällä alalla tuo tullessaan. En tiedä onko se huono vai hyvä, ettemme aavistakaan kuinka vahvan ”rautaisen silmän” katseen alla voimme ollakaan!?
Ilmoita asiaton viesti
Valitettavasti Suomi malli opilaan EU:ssa. tässäkin menee kirjaimellisesti mukaan tähän. Sillä Suomaline politikko ei ole koskan tajunntu, noden päätösten ristiriitasuutta vapaan yhteiskunnan kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta EU: vertamiselle Neovostoliittiin tai Mussolinin Italiaan sen kummemmin kui Espanjan Francon aikaan on perusteetonta. Näissä kaikissa voimassa oli diktatuurijärjestelmä, jota EU ei ole. Parhaillaan EU:ssa keskustellan siitä, miten Puola ja Unkari saadaan noudattamaan demokratian perussääntöä, jossa lainsäädäntö, toimeenpanovalta ja tuomiovalta ovat toisistaan erillään. Lain säätäjällä ei ole toimeenpanovaltuuksia, eikä oikeutta ohjata tuomioistuinten toiminta.
Ilmoita asiaton viesti
Niin se on tänään: ”…Parhaillaan EU:ssa keskustellaan siitä, miten Puola ja Unkari saadaan noudattamaan demokratian perussääntöä..! Oikein hyvä!
Blogin on kirjoittanut vuonna 2013 tuore neuvostoliittolainen vasta muuttanut diktatuurimaasta demokraattiseen järjestelmään.
Joten ajatusmaailma oli se mitä oli. En voinut verrata Ranskaan tai Espanjaan. Neuvostoliiton järjestelmä oli tuttu.
Eniten ihmetytti Suomessa tuo Urkinta ja vakoilulaki!
Kiitos kommentista! Ja hyvää Joulun odotteluaikaa!
Ilmoita asiaton viesti