Poliisin päivä huomenna!

    Askarruttavatko lupa-asiat ja poliisilaitosten yhdistyminen? Miten poliisikoulutus uudistuu ja miten poliisipalveluiden käy jatkossa? Näihin ja muihinkin poliisin toimialaan liittyviin kysymyksiin saa vastauksia Poliisin päivä -tapahtumissa, joita on 38 paikkakunnalla lauantaina 31.8.2013., kirjoittaa nettipoliisi lehti.

Poliisin päivä järjestetään tänä vuonna viidennen kerran valtakunnallisessa laajuudessa. Tapahtumapaikat löytyvät täältä.

Hyvä maine ansaitaan, sanotaan
Poliisin viestintästrategiassa.

    Hyvä maine syntyy siitä, että tekee oikeita asioita ja kertoo niistä muille. Poliisi tekee hyviä tekoja päivittäin: estää rikoksia ja onnettomuuksia ja selvittää niitä. Hyvät teot eivät kuitenkaan juuri kuulu eivätkä näy. Kansalaiset kokevat viestinnän poliisin heikoimmaksi lenkiksi yhdessä ennalta ehkäisevän toiminnan kanssa. Tiedonkulku koetaan vaikeaksi myös oman henkilöstön keskuudessa. Poliisi 2020 -suunnitelmassa rikosten ja onnettomuuksien ennalta ehkäisy määritettiin poliisin toiminnan tärkeimmäksi osa-alueeksi ja viestintä yhdeksi sen toteuttamisen välineeksi.

Poliisi halua palvella ihmisiä ja olla kasvokkain ihmisten kanssa, sanoo Paatero

Näin juhlan aattopäivänä kysynkin, onko blogin lukijoitten mielestä Suomen poliisi saanut hyvän maineen kansan keskuudessa? Tässä mielestäni voisimme valmistella jo kysymyksiä ja kertoa kokemuksistamme. Jospa jotkut poliisit piipahtaisivat lukemaan ja toivon mukaan myös poliisijohtaja Mikko Paatero!

Poliisin maine

    Hyvä maine syntyy siitä, että tekee oikeita asioita ja kertoo niistä muille.

Varmasti aivan totta, mutta negatiiviset asiat näkyvät ja kuuluvat kauas. Poliisin maineeseen vaikuttaa negatiivisesti se, mitä poliisi tekee väärin tai jättää tekemättä kokonaan, eli laimin lyö virkatehtävänsä. Siitä me kansalaiset kerromme muille, niin kuin hyvistäkin asioista.

Se negatiivinen kokemus jää ruohonjuuren tasolle kansan keskuuteen, siitä riippuukin voimmeko pahanpäivän tulleen luottaa siihen, että oikeudenmukaisuus löytyy ja poliisi suojelee kansalaista!?

Omat kokemukseni

Valitettavasti itselläni on ikäviä kokemuksia Suomen poliisin kanssa täällä Etelä-Karjalassa. Kun päivystävä poliisi otti vastaan rikosilmoituksen ja ei lähtenyt itse eikä lähettänyt toista poliisia tarkistamaan, onko rikos tapahtunut, vaan kirjasi dokumenttiin, että niin on käynyt, jolla pilasi koko elämäni minulle ja lapsenlapselleni. En saanut myös virka apua poliisilta, vaan pyyntöni kääntyi minua vastaan tapauksessamme ja ilman syytä.

Siitä huolimatta toivotan Suomen poliisille Hyvää valtakunnallista Poliisin päivää ja iloista mieltä niin poliisille kuin kansalle turuilla ja toreilla! Ja toivon, ettei vastaavia ikäviä kokemuksia poliisin toiminnasta, kuin meille lapsenlapseni kanssa, tulisi kenellekään!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu