Viron ja Venäjän rajasopimus

Viro ja Venäjä allekirjoittavat rajasopimuksen tänään tiistaina Moskovassa. Sopimuksen allekirjoittavat maiden ulkoministerit Urmas Paet ja Sergei Lavrov. Yle Uutiset Ulkomaat 18.2.2014.

Lehtikirjoitusten mukaan Viro ja Venäjä ovat lämmittäneet vuosia viileinä pysyneitä virallisia suhteitaan. Maiden pääministerit ovat istuneet saman pöydän ääreen ensimmäisen kerran yli kahdeksaan vuoteen.
Maat ovat tehneet rajasopimuksen jo vuonna 2005, mutta maat riitautuivat sopimuksen johdantokappaleesta ja sopimus raukesi.

Tänään voimmekin lukea, että maat allekirjoittavat Moskovassa rajasopimuksen. Varsinaisen sopimuksen lisäksi ulkoministerit allekirjoittavat sopimuksen merirajasta Narvan edustalla ja Suomenlahdella. Allekirjoittamisen jälkeen molempien maiden parlamenttien pitää vielä ratifioida sopimus.

Näillä näkymiin, jos maiden parlamentit ratifioivat sopimuksen, joka mielestäni todennäköisesti tapahtuu, niin Venäjä saa viisumivapauden EU:n kanssa Viron kautta.
Onko Viro sitten itsenäisempi valtio EU:ssa, kun pystyy tekemään Venäjän kanssa sopimuksen viisumivapaudesta, kuin esimerkiksi Suomi?
Kaikkihan tietenkin ovat itsenäisiä, mutta toiset ovat itsenäisempiä kuin toiset.

Jos näin tapahtuu, niin entistä suurempi osa Venäjän turistivirrasta siirtyy Viroon. Näin on osittain jo tapahtunut. Joten voimme hengähtää helpotuksesta täällä kaakkois-kulmilla, jossa kylvetään venäläisvastaisuutta jopa kansanedustajien adresseilla!

Kummallista sekin!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu