Stubbin juuret Karjalassa

Suomen uudeksi pääministeriksi tuli poliitikko, jolla juuret ovat Karjalassa kirjoitti Alexander Lukin 14 kesäkuuta 2014 KarelNovosti -lehdessä:

    Entisen Suomen pääministerin Jyrki Kataisen tilalle joka luopui tehtävästään valittiin Alexander Stubb.

    Vuonna 2001 Suomen ulkoministerinvirka kautena (2008—2011) Stubb kävi Karjalassa tapaamassa silloista kuvernööriä Andrei Nelidovia ja kertonut, että hänen juurensa ovat Karjalassa. – Isovanhempani ovat Viipurista, isä Käkisalmesta (Приозерск) nyt se on Leningradin alueetta, mutta periaatteessa se kuuluu Karjalaan.

    Tapaamisessa diplomaatti Alexander Stubb sanoi, että ”Karjala – on Venäjän portti Eurooppaan ja kannusti edistämään suomen kielen opetusta Karjalassa ja venäjän kielen Suomessa. Siitä hyötyisivät niin kulttuurisesti kuin taloudellisesti molemmat osapuolet ja totesi silloin, että noin 13’000 suomalaisilla on venäläis-suomalaiset juuret ja se on suuri voimavara maittemme välisten suhteiden lujittamiseksi.

näin siis KarelNovosti lehdessä. Kirjoittaja Aleksander Lukin kommentoi lehtisivulla: ”Классно!” – Mahtava!

Onko se niin mahtava kukin päättää itse. Onhan presidentti Ahtisaarellakin juuret Karjalassa taisi jopa syntyä siellä ja monella muullakin vähemmän tunnetulla kuin pääministeri tai presidentti.

Nykyään Suomessa joittenkin tilastojen mukaan taitaa olla jo yli 62’000 venäjänkielistä, joten suomalaisten juuriakin Venäjällä on palon enemmän kuin kolmellatoista tuhannella suomalaisella. Kuitenkaan tuosta ylempänä mainitusta noin kuudestakymmenestä tuhannesta venäjänkielisestä eivät kaikki ole ottaneet suomen kansalaisuutta, varmasti heidän juuret ovat vielä vahvemmin Venäjällä.

Joten voimme sanoa niin kuin diplomaatti Stubb sanoi ”se on suuri voimavara maittemme suhteiden lujittamiseksi”! Eipä suhteiden lujittamisesta olisi haittaa, päinvastoin, tuntuu siltä, että sitä tarvitsisimme juuri nyt kun otetaan huomioon tämän päivän tilanne niin Suomen ja Venäjän kuin muittenkin maitten suhteet maailmalla.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu