Stubbin juuret Karjalassa
Suomen uudeksi pääministeriksi tuli poliitikko, jolla juuret ovat Karjalassa kirjoitti Alexander Lukin 14 kesäkuuta 2014 KarelNovosti -lehdessä:
Entisen Suomen pääministerin Jyrki Kataisen tilalle joka luopui tehtävästään valittiin Alexander Stubb.
Vuonna 2001 Suomen ulkoministerinvirka kautena (2008—2011) Stubb kävi Karjalassa tapaamassa silloista kuvernööriä Andrei Nelidovia ja kertonut, että hänen juurensa ovat Karjalassa. – Isovanhempani ovat Viipurista, isä Käkisalmesta (Приозерск) nyt se on Leningradin alueetta, mutta periaatteessa se kuuluu Karjalaan.
Tapaamisessa diplomaatti Alexander Stubb sanoi, että ”Karjala – on Venäjän portti Eurooppaan ja kannusti edistämään suomen kielen opetusta Karjalassa ja venäjän kielen Suomessa. Siitä hyötyisivät niin kulttuurisesti kuin taloudellisesti molemmat osapuolet ja totesi silloin, että noin 13’000 suomalaisilla on venäläis-suomalaiset juuret ja se on suuri voimavara maittemme välisten suhteiden lujittamiseksi.
näin siis KarelNovosti lehdessä. Kirjoittaja Aleksander Lukin kommentoi lehtisivulla: ”Классно!” – Mahtava!
Onko se niin mahtava kukin päättää itse. Onhan presidentti Ahtisaarellakin juuret Karjalassa taisi jopa syntyä siellä ja monella muullakin vähemmän tunnetulla kuin pääministeri tai presidentti.
Nykyään Suomessa joittenkin tilastojen mukaan taitaa olla jo yli 62’000 venäjänkielistä, joten suomalaisten juuriakin Venäjällä on palon enemmän kuin kolmellatoista tuhannella suomalaisella. Kuitenkaan tuosta ylempänä mainitusta noin kuudestakymmenestä tuhannesta venäjänkielisestä eivät kaikki ole ottaneet suomen kansalaisuutta, varmasti heidän juuret ovat vielä vahvemmin Venäjällä.
Joten voimme sanoa niin kuin diplomaatti Stubb sanoi ”se on suuri voimavara maittemme suhteiden lujittamiseksi”! Eipä suhteiden lujittamisesta olisi haittaa, päinvastoin, tuntuu siltä, että sitä tarvitsisimme juuri nyt kun otetaan huomioon tämän päivän tilanne niin Suomen ja Venäjän kuin muittenkin maitten suhteet maailmalla.
Mitä lisäarvoa se tuo jos on juuret karjalassa verrattuna siihen että ne olisivat vaikka ruotsinkielisellä pohjanmaalla ??
Asioita voi ymmärtää ja soveltaa käytäntöön monista eri lähtökohdista,,varsinkin poliittisen liturgian alalla !
Ilmoita asiaton viesti
#1 poliittiset johtajat ja muut merkkihenkilöt joko vahvistavat identiteettiämme tai ei. Heidän taustoillaan on paljon merkitystä.
Ilmoita asiaton viesti
Jari Pirppu : [Mitä lisäarvoa se tuo jos on juuret karjalassa verrattuna siihen että ne olisivat vaikka ruotsinkielisellä pohjanmaalla?],
– ei se minun mielestä tuo mitään lisäarvoa. Satuin lukemaan venäjänkielisen artikkelin asiasta ja toin aiheen tänne keskustelupalstalle.
Asiasta kun olivat hyvin innostuneita Venäjän Karjalassa ”Mahtava”- huudolla. Ehkä karjalaisuuden geeniperimä toi heille sympatiaa Alexanderi Stubbia kohtaan?
Ilmoita asiaton viesti
Minun mielestä Alexander Stubb ei ole mistään kotoisin.
Ilmoita asiaton viesti
Juhani Penttinen kirjoitti : [ Minun mielestä Alexander Stubb ei ole mistään kotoisin.],
– en tiedä mistä nyt kotoisiin, mutta syntyisin ainakin Karjalasta.
Ilmoita asiaton viesti
Göran Stubbin isä työskenteli Käkisalmen Waldhofin sellutehtaan johtotehtävissä. Tehdas otettiin käyttöön vuonna 1931:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Waldhof
Ilmoita asiaton viesti
Vilkaisin wikipediaa. Itse Göran Stubb syntyi vuonna 1935 ja Viipurin OAO ”Viipurin Selluloosa” tehdas oli rakennettu 1920-luvulla ja sivulla
http://www.metaprom.ru/factories/vybcell.html
kerrotaan, että sen on rakentanut suomalainen yritys «Hackman & K». Ei mainita Oy Waldhof Ab:a.
Toukokuussa 1927 oli saatu ensimmäinen tuotanto. Lieneekö se sama tehdas?
Ilmoita asiaton viesti
Kun kyse oli suomalaisesta tehtaasta niin kannattaa tietysti käyttää suomalaisia lähteitä: ”Waldhof rakensi Käkisalmeen, Vuoksen suulle Laatokan lähelle suuren sulfiittiselluloosatehtaan joka valmistui 1931. Tehdasrakennuksen oli suunnitellut arkkitehti W. G. Palmqvist. Tehtaassa työskenteli noin 300 henkilöä ja aluksi se sai raakapuuta sekä Suomesta että Neuvostoliitosta, mutta vuoden 1936 jälkeen ei neuvostoliittolaista puuta enää tuotu”.
Waldhof Oy oli saksalaisen Waldhof-firman suomalainen tytäryhtiö.
https://www.kuvakokoelmat.fi/pictures/view/HK19451…
Ilmoita asiaton viesti
ilmari schepel kirjoitti: [ Kun kyse oli suomalaisesta tehtaasta niin kannattaa tietysti käyttää suomalaisia lähteitä..],
– aivan oikein! Kiitos.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Stubbin tausta ole venäjänkielinen, vaikka sukunsa olisikin lähtöisin mistä Karjalan kolkasta tahansa. Stubbin sukua on muuten asunut myös Imatran kupeessa ja he olivat ainakin tavallisia tehdastyöläisiä, joista joku asui Siitolan kylän Thornbergin tilalla alustalaismökissä kartanonherra O. R. Tillaéuksen mailla.
Onko Stubb diplomaatti? Mielestäni hän oli UM:ssä tutkijana. On tietenkin mahdollista, että hän on tutkijan tehtävistä siirtynyt diplomaattikoulutukseen ja saanut kenties jokusen työkomennuksenkin.
Ilmoita asiaton viesti
Teemu Tilæus kirjoitti : [Onko Stubb diplomaatti?],
– Ainakin lehti kirjoitti niin, että diplomaati rolissa esiintyi Karjalassa (В качестве дипломата…).
Diplomaatti on Suurlähetystön johtaja ja ehkä suurlähetystön kaikki työntekijät suurlähettilän lisääksi ovat diplomaateja joita koskee diplomaattinen koskemattomuus.
Joko lehti informoi väärin tai sillää hetkellä Stubbille oli annettu joku luotettava diplomaattinen tehtävä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Suurl%C3%A4hettil%C3%A4s
T.Ts : […joista joku asui Siitolan kylän Thornbergin tilalla alustalaismökissä kartanonherra O. R. Tillaéuksen mailla.],
– näin voidaan ajatella, että sinä olet ”herra” ja Stubb on ”renki” 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Asia selvä, kiitos tarkennuksesta! Tosiaan hän on vpoinut suurlähetystön alaisena, mutta ei kuitenkaan mikään oikea diplomaatti. Vaikka toisaalta onhan Stubb voinutkin saada UM:n diplomaattikoulutuksen, jossa inhimillisyys piilotetaan muodollisen protokollan taakse. Ulkoasiainministeriö sopiikin hyvin niille, joilla on kielipäätä ja siellä ei tarvitse tehdä töitäkään samalla tapaa kuin muissa ministeriöissä.
Ikävää, että joudun jakamaan isännyyden niin monen muun kanssa. Muussa tapauksessa renki olisi saanut lähteä alta aikayksikön.
Ilmoita asiaton viesti
Teemu Tilæus kirjoitti :[…onhan Stubb voinutkin saada UM:n diplomaattikoulutuksen…],
– onhan voinut, mutta mielestäni diplomaatti viran saa jos on Suurlähettiläs tai töissä maan suurlähetystössä. Ehkä jokainen ministeri saa diplomaattikoulutuksen?
Ilmoita asiaton viesti
Maantieteellisten nimien käyttötapa on tarkkaa puuhaa.
Alexin isä Göran syntyi Käkisalmella Viipurin läänissä eli Suomessa v. 1935.
Jos historiasta haluaa puhua, niin keisari Aleksanteri I palautti vapaaehtoisesti ns. Vanhan Suomen eli suunnilleen Viipurin läänin takaisin Suomen [suuriruhtinaskunnan] yhteyteen. Niinpä historioitsija voisi käyttää erilaisia, vaihtoehtoisia nimiä po. alueesta.
Alexin isä syntyi Suomessa, koska Käkisalmi kuului Suomeen v. 1935. Myös enollani oli kesäasunto Suomessa v. 1938, nimittäin Terijoella, jonka hiekkarannoilla vanhimmat sisareni leikkivät. 😀
Jos syntymäpaikasta on apua rauhan ja oikeudenmukaisuuden työssä, niin mikäpä siinä.
Ilmoita asiaton viesti
Seppo Saari : [Jos syntymäpaikasta on apua rauhan ja oikeudenmukaisuuden työssä, niin mikäpä siinä.],
– olen huomannut että monessakin paikassa ja koskien montakin ihmistä joskus korostetaan, että on karjalainen tai Karjalassa syntynyt tai kotoisiin sieltä jne..En muista, että joku muu paikka täällä Suomessa olisi painunut niin mieleen!
Ehkä karjalaisuutta korostetaan eniten. Lieneekö suomalaisilla ikuinen kaipuu saada takaisiin Karjala? Siitäkö se johtuisi?
Ilmoita asiaton viesti
Tuo kaipuu kotiseudulle saattaa olla yleismaailmallinen; ainakin moni sanoo haluavansa asua kotiseudullaan (synnyinseudullaan), ”jos se vain olisi mahdollsta” tai ”kun rauha palautuu”.
Myös Suomeen tulleet pakolaiset (irakilaiset, somalit, iranilaiset) , turvapaikanhakijat ja eräät muut muuttajat usein sanovat näin.
Karjalaisuus saattaa olla usein esillä, koska sieltä joutui lähtemään yli 10% Suomen väestöstä. Pohdin joskus sitä, mitä tuumaisivat muut kansat vastaavasta, esim. jos yli 1.000.000 ruotsalaista, 7 miljoonaa ranskalaista tai 15 miljoonaa venäläistä joutuisi lähtemään kotoaan. Vastoin omaa tahtoaan.
Ilmoita asiaton viesti
Seppo Saari : [Pohdin joskus sitä, mitä tuumaisivat muut kansat vastaavasta, esim. jos yli 1.000.000 ruotsalaista, 7 miljoonaa ranskalaista tai 15 miljoonaa venäläistä joutuisi lähtemään kotoaan. Vastoin omaa tahtoaan.],
– sen tietää hyvin Inkerin suomalainen mitä on lähteä kotoaan vastoin omaa tahtoaan ja viimeinen lähtö Inkerinmaalta rauhan aikana vapaaehtoisesti ns.paluumuuttoon Suomeen, jätti myös ikuisen kaipuun synnyinseudulle. Se on todellakin yleismaailmallista!
Ilmoita asiaton viesti
Suomellakin on oma häpeänsä inkeriläisten luovutuksesta. Tosin Suomen vaihtoehdoista en sano mitään…
Julmaa on historian pyörien rutina.
Ilmoita asiaton viesti
Seppo Saari kirjoitti : [Julmaa on historian pyörien rutina.],
– niin se on! Inkerin kansan kohdalla eletään suruaikaa. Lyhyt kommentti ei riitä siihen.Täytyy palata aiheeseen.
Ilmoita asiaton viesti
Stubb on kyllä ”kasattu” niin monesta eri kansallisuudesta, että panee aivan miettimään, mahtaako miehellä pohjimmiltaan olla mitään käsitystä perisuomalaisuudesta?
Olen skeptinen, olenhan suomalainen.
Suomalaisuus on katoava luonnonvara, sitä pitäisi puolustaa, ei hävittää.
Toisaalta, olihan Stubbin ”sukulainen” Emil Nestor Setälä, joka kirjoitti jo koulupoikana Suomen kieliopin uusiksi, niin että josko sittenkin olisi toivoa jos tuon geenin onnistuu itseltään löytää….
Ilmoita asiaton viesti
Timo Tarus kirjoitti: [Stubb on kyllä ”kasattu” niin monesta eri kansallisuudesta..],
– todellakin kasattu kansainvälisestikin. Wikipedia kertoo mm.,
”…Stubb on opiskellut ja suorittanut tutkintoja …Floridassa…Yhdysvalloissa…Pariisissa…Londossa. Oli erikoistutkijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä.Euroopan komission italialaisen puheenjohtaja Romano Prodin poliittinen neuvonantajana… erityisasiantuntijana Suomen EU-edustustossa vastaten institutionaalisista kysymyksistä ja suomalaisten rekrytoimisesta EU-instituutioihin. Hän oli mukana neuvottelemassa Amsterdamin ja Nizzan sopimuksista ja toimi suurlähettiläs Antti Satulin avustajana…” :
http://fi.wikipedia.org/wiki/Alexander_Stubb
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitin lähinnä Stubbin kohdalla geneettisessä mielessä
Varmaankin edesauttaa ”uiskennella kansainvälisillä kentillä” kun on geneettisesti ”enemmän” kuin suomalainen…silloinhan ei näet tule turhaan jumittuneeksi ”liikaa” piskuisen Suomen ongelmiin vaan silmäilee asioita avarakatseisemmin Eurooppalaisen tulonsiirtounionin edun kannalta..
Ja jos J. Cashman vielä siirtyy komissaariksi, niin hommahan on päivänselvää, liittovaltiossa ollaan..
Ilmoita asiaton viesti
Viipurihan oli aikoinaan suuri kansainvälinen kaupunki joten perimää geneettisesti voi olla niin saksalaista kuin venäläistä myös ruotsalaista ja tietenkin ensisijaisesti suomalaista…
En tunne niin EU:n komissaariksi kandidaatteja mutta olisiko mainitsemanne J. Cashman – Jay Cashman, Inc ?, josta kertoo wikipedia?
http://en.wikipedia.org/wiki/Jay_Cashman
Liittovaltio?…minusta tuntuu, että on ”päivänselvää”, että ollaan jo siinä.
Entinen kotimaani oli näet vahva liittovaltio, mutta se romahti…En ennusta kuitenkaan mitään. Tulevaisuus on tuntematon!
Ilmoita asiaton viesti
Blogistille ei täysin avautunut komissaarin nimi, kysehän on tietysti henkilöstä nimeltä Katainen lempinimeltään ”Käteinen” alias Cashman.
Tuosta Stubbin ”juurista” on sukuharrastajien piireissä ihan faktatietoa, Stubb on geneettisesti ”monikansallinen”.
Siksi olen hieman skeptinen sen suhteen, mille sijalle suomalaiset kansallisessa kategoriassa hänellä sijoittuvat, vai onko siinä minkäänlaista ”suomivetoisuutta” mukana lainkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Timo Tarus kirjoitti: [Blogistille ei täysin avautunut komissaarin nimi… ”Käteinen” alias Cashman.],
– ei avautunut. Varmasti pääsee komissaariksi!
Suomivetoisuudesta. Suomi on pieni maa. Vaikka kuin olisi ”suomivetoinen”, mutta Suomella on tällä hetkellä 7 ääntä 345:stä.
Kaikista päätöksistä kai siellä äänestetään joten tullakseen hyväksytyksi ”suomivetoisiin” päätöksiin on saatava vähintään satoja ääniä…
Ilmoita asiaton viesti
Merkittävimmät päätökset tehdään kuitenkin suljettujen ovien takana pankkien kabineteissa ja siinä ei ikävä kyllä parlamenttaarisella äänestyskäyttäytymisellä ole mitään merkitystä.
Vaikuttaa siltä että demokratia on EU:ssa lähinnä pilkkasana.
Tietysti puolueet pyrkivät nyt liittoutumaan ja olemaan vaikutusvaltaisia parhaan kykynsä mukaan, mutta mihin oikeasti voidaan vaikuttaa se jää nähtäväksi..
Ilmoita asiaton viesti
Timo Tarus kirjoitti: [Merkittävimmät päätökset tehdään kuitenkin suljettujen ovien takana pankkien kabineteissa…],
– niin kuin entisessä kotimaassani Neuvostoliitossa. Päätökset vaan ilmoitettiin sitten kansalle virkakoneiston kautta.
Tarkoitit varmaan että Euroopan Unionin päätökset tehdään yhden pankin kabinetissa, eli Euroopan keskuspankin kabinetissa Berliinissä / Frankvurtissa. Siellähän se on? Saatan olla väärässäkin.En tiedä kun en ole sen pankin asiakas.
T.Ts : [Tietysti puolueet pyrkivät nyt liittoutumaan ja olemaan vaikutusvaltaisia parhaan kykynsä mukaan…],
– on vaikea liittoutua siellä EU:ssa jos kotimaassa puolueet riitelevät keskenään ja repivät kansaakin eri suuntiin. Siis, mielestäni Suomessa on liian paljon puolueita. Jospa kuvittelisimme, että Suomessa olisi yksi vahva kansanpuolue ja vahva johtaja…Ehkä pärjäisimme paremmin EU-liitossakin. Kenties…
Ilmoita asiaton viesti
Karjala on aina ollut suomalaisten asuttamaa, se on suomalaisen kulttuurin kehto.
Venäjää ei ollut olemassa runsaat 1000 vuotta sitten, jolloin koko nykyinen Luoteis-Venäjä, miehitetystä Karjalasta Uralille, oli suomalaisten asuttamaa seutua. Suomalaisten = suomensukuisten heimojen. Kukaan ei ollut valloittanut mitään, ketään ei oltu viety keskitysleireille, pommeja ei räjäytelty, elettiin luonnon mukaan.
Venäjän valloitukset ovat jatkuneet tuhat vuotta, Venäjä on hyökännyt, valloittanut, tappanut ja tuhonnut.
Suomen kansan toivo perustui allekirjoituksin vahvistettuun sopimukseen, joka piti Suomen itärajan ennallaan (pl. Petsamo) 14.10.1920, ja monet hyväuskoiset kuvittelivatkin, että Neuvosto-Venäjä ja sittemmin Neuvostoliitto jättäisi Suomen alueen rauhaan, kuten _KAIKKI_ maailman maat ovat tehneet, pois lukien muutama törkeä diktatuuri.
Stubbin esivanhemmat siis asuivat ja työskentelivät _SUOMESSA_, Suomen laillisella alueella, missä puhuttiin suomea ja Viipurin läänissä erityisesti 98-prosenttisesti. (Siksi puhun aina etnisestä puhdistuksesta, 98-prosenttisesti suomenkielinen alue muuttui 100-prosenttisesti venäjänkieliseksi, mikä BTW on ”rikos ihmisyyttä vastaan, ja syyllinen on vain ja ainoastaan roistovaltio Venäjä).
Stubb on siten sukunsa nojalla Venäjän fasistisen laajentumispolitiikan, aluevalloitusten, hyökkäyssotien ja etnisen vainon uhri. Siis Stubb on, noin 500.000 muun Suomen kansalaisen tavoin, Venäjän aggression uhri.
Sen kummemmin ottamatta kantaa Stubbin persoonaan, puheisiin, kirjoituksiin tai poliittiseen opportunismiin.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Venäjän vaikutus Suomeen ole ollut pelkästään kielteinen. Ehdottaisin, että herra Lehtipuu lainaisi kirjastosta Helsingin yliopiston historiallisuuden emeritusprofessori, tutkija Matti Klingen teoksen ”Keisarin Suomi”, joka avartanee lukkiutunutta käsitystäsi Venäjästä pelkästään Suomea sortavana roistovaltiona. Suomen kaikenlainen niin valtiollinen, yhteiskunnallinen kuin kulttuurinen kehityskin ajoittuu aikaan, jolloin Suomi kuului Venäjän keisarikuntaan sen autonomisena suuriruhtinaskuntana. Toisin kuin Venäjä, niin Ruotsi riisti Suomea niin kauan kuin ryöstettävää riitti ja näin on sanonut Suomen Akatemian edustajiin lukeutuva Skandinavia sotahistorian emeritusprofessori Heikki Ylikangas.
Ilmoita asiaton viesti
Markus Lehtipuu kirjoitti : [Siis Stubb on, noin 500.000 muun Suomen kansalaisen tavoin, Venäjän aggression uhri.],
– mutta ymmärtääkseni Stubb ei vihaa noin kovasti Venäjää / Neuvostoliittoa kuin Lehtipuu. Mistä se johtuisi?
Esimerkiksi ulkoministerinä Stubb toivoi viimeistään vuonna 2018 viisumivapautta EU:n ja Venäjän välille. HS Uutiset.fi 8.2.2011
Ilmoita asiaton viesti
Miten Ruotsi Suomea riisti, ei silloin mitään Suomea ollut olemassa? Historiallisesti Suomi on Venäjän perustama puskurivaltio. Suomi on perustettu Venäjän länsirajan rauoittamiseksi samalla tavoin, kuten esim. Belgia perustettiin Preussin ja Ranskan väliin.Kuten F.M.Dostojevski totesi, suomalaiset eivät ole valtiota muodostavaa kansaa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomi ja suomalaiset olivat olemassa. Tuolloin Suomi oli Ruotsin itäinen osa. Ei Ruotsiakaan ollut muutamaa sataa vuotta aikaisemmin. Samaa mieltä tuosta riistämisestä kylläkin. Suomessa oli ruotsinvallan aikana ihan samat lait voimassa, kuin muuallakin Ruotsissa siihen aikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Antti Jokinen kirjoitti: [Suomi ja suomalaiset olivat olemassa.],
– alue oli kyllä olemassa ja asutettu, mutta Suomi ei ollut silloin itsenäisenä valtiona, jossa olisi olleet jotkut rajat, niin kuin sitten vuodesta 1809 kun Venäjä valloitti Ruotsin ja antoi autonomian Suomelle.
Ilmoita asiaton viesti
Tiedän Suomen historian oikein hyvin. Halusin vain huomauttaa, että kyllä Suomi on ollut olemassa esim. vanhoissa kartoissakin erikseen mainittu vaikka erillesenä valtiollisena kokonaisuutena voidaankin pitää vasta autonomiasta alkavaa aikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä!
Hyvä Suomi ja suomalaiset! Hyvää juhannusta!
https://www.youtube.com/watch?v=7RJP_z–08Q
Ilmoita asiaton viesti
Pekka Roponen kirjoitti: [Kuten F.M.Dostojevski totesi, suomalaiset eivät ole valtiota muodostavaa kansaa.],
– tämä menee hieman blogin aiheesta sivuun, mutta mielenkiintoista on.
Jos katsotaan noita historiallisia tietoja,niin vaikka Suomena tunnettu maa-alue oli asutettu välittömästi jääkauden jälkeen niin vaihtelevan kokoinen osa nykyisen Suomen valtion alueesta oli keskiajalta vuodesta 1104 vuoteen 1809 asti Ruotsin valtakuntaa.
Olet oikeassa, että vuosina 1809–1917 Suomi kuului puolestaan Venäjän keisarin alaisuuteen autonomisena suuriruhtinaskuntana, joten itsenäinen Suomen valtio on tosi nuori jonka historia alkaa vasta vuodesta 1917.
Ilmoita asiaton viesti
Viola
Olen Dostojevskini lukenut, minäkin.
Ei hän ennustanut Suomen valtiota niin kuin ei paljon muutakaan.
Ymmärrän kyllä sinun, Viola, kiinnostuksesi ihmisten sukujuurista. Olet itse muuttolintu joka on joutunut muuttamaan maan äärestä toiseen ääreen.
Minusta Stubbin
sukujuurista ei kannata edes puhua. Hän on hyväosainen, saanut kaiken mitä haluaa. Valtaa. Yllätyksenä itselleenkin.
Hänen venäjäntaitonsa on suuri kysymys. Ymmärtääkö tämä jenkki, yankee, venäläistä ihmistä. En usko, mutta pitää opetella. Pakon edessä.
Hänellä on käytettävissään Suomen ulkoministeri, paljon nähnyt.
Kaikki tarvitsevat toisiaan, myös pääministeri. Yksin ei pärjää kukaan.
Johtamisessa on aina sama kysymys: pitää valita alaiset, jotka ovat fiksumpia kuin itse on.
Ilmoita asiaton viesti
Marja Saraskari kirjoitti: [Minusta Stubbin sukujuurista ei kannata edes puhua. Hän on hyväosainen, saanut kaiken mitä haluaa. Valtaa. Yllätyksenä itselleenkin],
– hei, Marja. Toitpa mielenkiintoisen näkökulman kirjoitukseeni. Olet siis sitä mieltä että vähäosaisen ei edes kannata kirjoittaa hyväosaisesta kun se on saavuttanut kaiken? ja itse vähäosainen jäänyt paitsi?
Minua vaan kiinnostaa aihe enkä arvioi, jos kysymys on henkilöstä, kuinka rikas hän on ja kuinka paljon valtaa hänellä on. En arastele enkä nöyristele kirjoituksissani vaikka olen ”muuttolintu”, niin kuin edesmennyt rakas äitini sanoi.
Olen kirjoittanut niin Tarja Halosesta kuin Vladimir Putinista, niin Sauli Niinistöstä kuin Mauno Koivistosta, myös Ruotsin ministeristä…enkä kysy keneltäkään lupaa kirjoittaa.
Eli,tämä on nyt minun harrastus ja käytän sanan ja mielenilmaisun vapautta eikä ole aikomusta rajoittaa itseäni sen takia, että olen Inkerin suomalainen jonka kohtalo on mitä on, joka on joutunut niin Neuvostoliiton kuin Saksan ja myös Suomen valtiovallan uhriksi.
Kiitos kommentista ja oikein hyvää juhannuspäivää sinulle, Marja Saraskari, ja myös muille tänne sivulleni piipahtaneille.
Ilmoita asiaton viesti
En tarkoittanut sitä, etteikö vallankäyttäjistä saisi tai voisi kirjoittaa, olipa itse kuka tahansa. Sananvapaus kuuluu demokratiaan ja näkemystensä ilmaiseminen on jokaisen oikeus.
Ajattelin vain sitä, että Stubbin edellytykset hoitaa pääministerin tehtäviä ja etenkin Venäjä-suhteita eivät perustu siihen, että hänen sukunsa olisi Karjalasta. Onko hänellä isänmaata? Maailmankansalainen. Hän on mielestäni niin amerikkalainen poliitikko kuin ikinä voi.
Valmistunut USA:ssa ja omaksunut täysin sen arvomaailman.
Hän puhuu kyllä venäjän kielen opiskelun puolesta, mutta tuskinpa osaa venäjää itse.
Pitää vain toivoa, että opettelee! Tai sallii virkamiestensä jatkaa niin kuin tähänkin asti. Ei Katainen eikä Niinistö hekään venäjää osaa/osanneet, eivät edes ruotsia.
Stubb on kansainvälinen tyyppi, sujuva esiintyjä,jolle pääministeriys taisi olla itselleenkin yllätys. Tekemällä oppii, ja kokeneen virkamiehistön avulla kansainväliset suhteetkin pysyvät kunnossa.
Lienemme Viola yhtä mieltä siitä, että kielitaito on avain keskinäiseen yhteisymmärrykseen, ei niinkään se mistä suku on lähtöisin.
Ilmoita asiaton viesti