Työttömien rahat virkamiehille

Työttömyysturvalakiin vuodenvaihteessa tulevat muutokset ovat saaneet kunnat erikoisiin kokeiluihin kirjoittaa tänään 3.11.2014 Turun Sanomat otsikolla ”Lakimuutos saanut kunnat pohtimaan erikoisia kokeiluja: Työllisyysrahoja virkistykseen

Tätä perustellaan sillä, että kunnan yksiköt olisivat innokkaampia ottamaan vastaan työllistettäviä. Idea on saatu Forssasta, jossa malli on jo käytössä.
Kuntaliiton työllisyyspoliittisen kuntakokeilun pääsihteeri Erja Lindberg kuulee ratkaisuvaihtoehdosta ensimmäistä kertaa.

Asia on kaupunginhallituksessa maanantaina. Siitä ei ole tarkoitus tehdä vielä päätöstä.

Naapuri Loimaa lähtee perässä ja aikoo myös ohjata puolet työllistämistoiminnasta maksetusta valtion korvauksesta kaupungin henkilökunnan virkistysrahastoon. Se uskoo, että tämä saa kunnan yksiköt innokkaammiksi ottamaan vastaan työllistettäviä.

Kirjoitin äsken blogin ”Turhaa koulutusta vaiko aivotuhlausta?” jossa toin esille korkeakoulutettujen työttömyydestä ja tänään lehden kirjoittavat mielenkiintoisen asian, että työllisyysrahoja aletaan käyttää ihan muun kuin työttömyys kortistoon joutuneita kansalaisten tukemiseen, eli rahat annetaan virkamiesten virkistykseen.

Tietenkin innokkuutta virkamiehillä kyllä riittää kun työttömien työllistämiseen rahaa alkaa virrata kaupungin työntekijöitten kukkaroon ”virkitysrahana!”

Varmasti kaupungin virkamiehiä masentaa niin suuri työttömien määrä (oli vuoden 2013 lopussa 329 900 Wikipedian mukaan), että he tarvitsevat innokkuutta ottamaan vastaan kortistoon tulleita!

Täällä nerokkaalla tavalla työttömien palkkaan tarkoitettu raha käytetään virkamiesten elintason parantamiseen.

Kummallista tämäkin, mielestäni!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu