Palkkasoturiksi Venäjälle

Miltä kuulostaa? Ainakin sellainen mahdollisuus nyt on. Täytyy olla vain puhdas rikosrekisteri ja venäjänkielen taito. Asiasta kirjoittaa Verkkouutiset tänään otsikolla ”Haluatko liittyä Venäjän armeijaan?” Kasperi Summanen.

Lehtikirjoituksen mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin vahvisti tammikuun alussa uuden lain, jonka nojalla ulkomaalaiset voivat taistella Venäjän armeijan riveissä.

Venäjän puolustusministeriön mukaan armeijan palkkalistoille pääsy vaatii ulkomaalaiselta nyt vain puhtaan rikosrekisterin ja hyvän venäjänkielen taidon.

Venäjän puolustusministeriön verkkosivuilla julkaistuissa ohjeissapalvelukseen hakeville sopimussotilaille mainitaan, että ne pätevät myös vieraan vallan kansalaisiin.

Venäjän armeija pyrkii houkuttelemaan ulkomaalaisia sotilaita hieman kuin Ranskan legendaarinen muukalaislegioona. Venäjän armeijan palvelukseen lähtevä ulkomaalainen saa viiden vuoden jälkeen palkkioksi oikeuden hakea Venäjän kansalaisuutta.

Venäjän armeijaan liittymistä haikailevien on kuitenkin syytä muistaa, että vieraan valtion armeijassa palveleminen voi johtaa ongelmiin kotimaassa – etenkin, jos Venäjä ajautuu konfliktiin kyseisen valtion kanssa.

– Näin siis asiat palkkasotureiden suhteen etenevän planeetallamme! Tuntuu siltä, että Palkkasotureistakin alkaa kilpailu maitten kesken. Miten sitten valitaan se Maa tai Valtio minne on edullisempi lähteä palkkasoturiksi ja missä on enemmän mahdollisuuksia tienata hyvin ja säilyä hengissä?

Eikä tämä ole uutta, eikä ihmeellistä, että Venäjälläkin on laki, joka mahdollistaa palkata muun maan sotilaita. Onhan palkkasotilaita nyt monessa maassa ja Amerikoissa lieneekin vain palkattuja sotilaita?

Entä suomalaiset ratsumiehet, hakkapeliitat, 1600-luvun kolmikymmenvuotisen sodan aikana, jotka palvelivat Ruotsin sotaväessä?

En ole kovin tutustunut hakkapelittojen historiaan, mutta millaisen palkkion ja keneltä he olivat saaneet kun ryhtyvät taistelemaan Ruotsin sotaväessä?

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu