Euro: Laiva uppoaa!

Euro natisee.

Sveitsi oli reilut kolme vuotta tosiasiallisesti euromaa. Sen valuutta oli sidottu euroon käytännössä kiinteällä kurssilla. Eroaminen oli vielä helppoa, tai edes mahdollista, koska vielä riitti keskuspankin päätös irrottaa kurssin sitominen euroon. Uusia seteleitä ei tarvinnut painaa eikä laatia uusia lakeja julkisuuden valokeilassa.

Euron hajoaminen siis näyttää alkavan rikkaista maista, ei köyhistä. Ja miksi köyhät eroaisivatkaan, ovathan ne nettosaajia, eikä ihan vähäisessä määrin.

Puun ja kuoren välissä

Sveitsi oli puun ja kuoren välissä, kun Euroopan keskuspankki oli antanut vahvan signaalin, että huomisessa kokouksessa päätetään rahan painamisesta ilman mitään kontrollia. Valtioille annetaan euroja niin paljon kuin ne keskuspankista kehtaavat tilata, toki nimi otetaan tuohon tilauspaperiin, velkakirjaan.

Tilanne on sama kuin laivalla, johon on tullut vakava vuoto. Nyt on tosi kyseessä. On nopeasti tehtävä päätös pelastetaanko laiva vaiko sen matkustajat. Sveitsi on nyt jättänyt tämän euro-laivan, mutta se ei vielä ole kuivalla maalla. Maa kamppailee niiden miljardien eurojen kanssa, jotka ovat tulvineet sen kansantalouteen ja uhkaavat hukuttaa talouden.

https://www.youtube.com/watch?v=0FqekUC5_fY

Suunnitelmallinen laivan evakuoiminen pelastaa suuremman määrän kansoja talouden täydelliseltä romahdukselta kuin se, että jäämme odottamaan hetkeä, jolloin kaikki yhtä aikaa paniikissa yrittävät pelastaa sen mitä pelastettavissa on.

Eurossa jatkaminen olisi varmuudella merkinnyt sveitsiläisten omaisuuden ja tulevien vuosien työn ja tuotannon arvon valumista niiden valtioiden kassaan, joihin Euroopan keskuspankki olisi sen yksinvaltaisesti päättävä lähettää.

Onko Tanska seuraava?

Onko Tanska seuraava valtio, joka jättää euron? Entä Ruotsi? Mitkä ovat Suomen mahdollisuudet erota eurosta ja kiltisti kirjata tappioksi kaikki se mitä tähän mennessä on jo luvattu lähettää maailman tuuliin, Kreikkaan ja keskuspankin rahastoihin, jotta vältytään vielä katastrofaalisemmilta seurauksilta tulevaisuudessa. Kymmenistä miljardeista puhutaan joka tapauksessa – jo nyt.

Reaalitalous lyö silmille

Milloin opitaan, että se on tuotannon ja kaupan määrä, joka luo elintason ja toimeentulon. Ei raha. Kauppoja tai tuotantoa ei voi printata keskuspankissa. Kaupanteon kieltäminen rajojen yli aina alentaa taloudellista toimeliaisuutta ja sitä kautta kansalaisten toimeentuloa. Samalla tavalla tuotanto pystytään tuhoamaan asettamalla määrättömästi säädöksiä estämään kansalaisten taloudellista toimeliaisuutta.

Kansalaiset, työväki, on se joka luo yhteiskunnan vaurauden. Ei keskuspankki tai valtio. – Raha ei ole vaurautta.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu