Nato. Tuhon tiellä ollaan!

NATO

Isäntämaasopimus vai antautumissopimus?

Verkkomedian Kotimaan uutisissa kirjoitti Janus Putkonen jo 28.8.2014: Sopimuspaperi paljastaa: ’Isäntämaasopimus’ tekee Naton komentajasta Pohjolan isännän:

Suomesta on tulossa uhka Venäjän ja myös omien kansalaistensa turvallisuudelle. Internettiin vuodettu ’Isäntämaasopimus’ (HNS) ja ’Yhteisymmärrysasiakirja’ (MOU) paljastavat kuinka Murmanskin ja Pietarin portit avataan NATO-joukoille ja Venäjän Itämeren laivaston turvallisuus vaarannetaan.

Suomen vastuulle kuuluu mm. lentokenttien, satamien ja rautateiden antaminen NATO:n käyttöön. Puolustusvoimien ilma- ja meritukikohdat on myös annettava sotilasliiton käyttöön. Lisäksi NATO-joukoille on taattava mm. huoltopalveluja, lääkintäpalveluja, kuljetuskaluston rakennuksia ja tietoliikenneyhteyksiä, minkä lisäksi Suomen on tuettava joukkojen suojauksen tarpeita ja NATO:n operaatioiden logistiikkaa.

29.01.2015 Antti Pesonen kirjoitti aiheesta Puheenvuorossa:
”IPU käänsi NATOn isäntämaasopimuksen (MOU) suomeksi”.

Suomi allekirjoitti Naton isäntämaasopimuksen 4.9.2014. Sopimusta ei ole käännetty suomeksi ennen kuin Itsenäisyyspuolue (IPU) on sen nyt tehnyt.

Lainaus Pesosen blogista:

[Suomen hallitus teki isäntämaasopimuksen Naton kanssa salassa kansalaisilta ja jopa ilman eduskuntakäsittelyä. Kyse on nimenomaan sopimuksesta, vaikka hallitus on muuta väittänyt välttääkseen sille epämukavan eduskuntakäsittelyn. On merkittävää, että sopimuksessa ei ole mitään varaumia edes Suomen alueen käytölle ydinaseiden tukialueena.

Sopimus tuo vakavan sotilaallisen uhan Suomelle, sillä se sisältää Suomen alueen käyttämisen Venäjää vastaan:
Sopimuksen johdannosta: ”Ottaen huomioon periaatteen NATO-joukkojen ja yhteistyökumppanien joukkojen komentamisesta ja kontrolloinnista NATO-komennon alla Suomen tasavallan maaperällä tai sen läpi rauhan, kriisin, hätätilan tai konfliktin aikana NATOn sotilaallisen toiminnan tukena;”

– Siis ”..Suomen maaperällä tai sen läpi..”]

Tavallinen tallajakin ymmärtää mitä tai mikä on Nato ja mistä se on peräisiin.
Nato, Pohjois-Atlantin Liitto (North Atlantic Treaty Organisation) perustettiin Washingtonissa Yhdysvalloissa vuonna 1949.
Silloin kylmän sodan aikana Naton pääuhka oli Neuvostoliitto, ja järjestön puolustussuunnittelun ensisijaisena lähtökohtana oli Euroopan alueen puolustaminen suurhyökkäyksen torjumiseksi.

Itäblokin maat järjestäytyivät vuonna 1955 Naton vastapainoksi Varsovan sotilasliittoon. Vuonna 1989 kommunististen hallintojen sortuessa Itä-Euroopassa sotilasliiton merkitys väheni muodolliseksi, kunnes viimein 1. heinäkuuta 1991 organisaatio lakkautettiin virallisesti Prahassa. Geopoliittinen tilanne oli muuttunut ja sotilasliitot kävivät tarpeettomiksi. Alkoiko tästä rauhan ja kukoistuksen aika? Mikä oli NATOn vastaus:

Nato vain laajenee

Vuonna 1949 Natossa oli 12 valtiota. Nykyään 28 Euroopan unionin maata on järjestänyt turvallisuutensa Nato-jäsenyyden kautta.
Natolla ei ole armeijaa. Nato ei ole vielä ketään puolustanut? Vai onko?
Se luottaa jäsenvaltioiden kollektiiviseen puolustukseen?
Naton turvatakuut ovat vain sanoja paperilla. Luottavatko kaikki Naton jäsenvaltiot vain siihen, että ”ollaan Natossa”.

Kun kriisi puhkeaa ja tosi on kyseessä, NATOn jäsenmaat saavat selvitä kukin omillaan. Sodan syttyessä omaa maata pystyvät parhaiten puolustamaan omat sotilaat eikä ole varaa lähettää näitä joukkoja puolustamaan vierasta maata. Suomea siis puolustavat ne samat suomalaiset sotilaat ja Suomen maaperällä olevat aseet, kuin siinäkin tilanteessa, että emme ole NATOn jäsen. Vai lähetämmekö pahan päivän tullen omat sotilaamme ulkomaille, sinne, mihin Naton komentaja käskee?

– Tietenkin isoilla mailla on isommat edut puolustettavana ja kokonaisuuden kannalta voi olla edullista pudottaa pari ydinpommia Suomeen, jotta isommilta tappioilta vältyttäisiin muualla.

NATOn aika on ohi

Ne uhkakuvat, joiden varalta NATO perustettiin, ovat hävinneet. Tilalle on luotu uusia uhkia. Uhkakuvia, joilla vielä pidetään NATOa pinnalla.
NATOsta itsestään on tullut uhka maailman vakaudelle.
Uusien uhkien keksiminen ja vanhojen suurentelu ei tee maailmasta yhtään vakaampaa. Päin vastoin.

NATOn lupaukset

NATOn fyysinen voima perustuu USA:n sotilasmahtiin. Tuon sotilasmahdin vapaana oleviin resursseihin, jotka jäävät yli, kun globaali eskaloituminen on jo tapahtunut. Niihin resursseihin jotka ovat käytettävissä sen jälkeen kun oma etu on turvattu.

Imperiuminsa vaikutusvallan kasvattamiseksi USA on antanut sotilasmahtinsa käytöstä paljon enemmän lupauksia kuin sillä mitenkään on resursseja pitää niistä kiinni. Jokainen lupaus erikseen ja yksittäin on pidettävissä, mutta silloin puhutaankin rauhan ajasta. Sotatilanteessa kortit katsotaan.

USA:lla on yli tuhat tukikohtaa oman alueensa ulkopuolella.

  1. Jokaiseen näistä tukikohdista liittyy lupaus sotilaallisesta turvasta, jonka USA lupaa toiselle maalle. Näiden pienten lupausten lisäksi ovat
  2. isot lupaukset puolustaa kokonaisia valtioita, vaikkapa Taiwan, yhden mainitakseni. Sitten tulevat
  3. Natolle annetut lupaukset puolustaa sen jäsenvaltioita.

Maailman sotilaallisen ja taloudellisen vakauden perustaksi on tullut Pax Americana. Amerikan aseet ja raha.

Entä, jos haluaisimme erota Natosta?

Jäsenyys itsessään on jo meille yksi uusi uhkakuva entisten päälle. Entä, jos haluamme erota NATOsta? Tuleeko meistä vihollinen, jota vastaan käytetään sotilaallisia artikloja. – Tuollaisessa tilanteessa maailma on arvaamattoman erilainen kuin se on tänään. Ystävät ovat muuttuneet vihollisiksi ja viholliset ystäviksi.

Olemme pieni kansa ja selviämme itsenäisenä vain viisaalla politiikalla, emme voiman käytöllä.

On myös mietittävä strategia siltä varalta, että mahdollisen sodan seurauksena jäämme häviäjän puolelle: Kuka iloitsee Suomen itsenäisyydestä, jos sen hintana on vuosituhansien ajan asumiskelvoton maaperä ja lähes viimeiseen mieheen asti tuhottu kansa.

Onko NATO-jäsenyys yksisuuntainen tie, jolta poikkeaminen olisi katastrofaalista. Katastrofaalista ja siten mahdotonta. Näinhän on käynyt jo EU jäsenyyden ja Euro-alueeseen kuulumisen kanssa. – Paluuta ei ole. Katkeraan loppuun mennään. Ainoa lohtuna olisi, että yhdessä mennään vaikka tuhoten talous, ympäristö, naapurisuhteet ja haave hyvinvointivaltiosta!

Tuhon tiellä ollaan!

Tuhon tiellä ollaan!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu