Kannabis aiheuttaa skitsofreniaa. Skitsofrenia vie eläkkeelle.

Kannabisongelma kasvaa – moni joutuu katkaisuhoitoon
Kirjoittaa Lappeenrannan uutiset 4.3.2015. [Imatralla hyvin monessa asunnosta kasvatetaan kannabista – näkyy myös koulumaailmassa][] 21.2.2015 Tuija Horttanainen.

Koulupoliisi: Imatralla tarvitaan nyt entistä järeämpiä konsteja nuorten huumevalistukseen. Koulupoliisinakin toimiva vanhempi konstaapeli Timo Härkönen tiivistää tilanteen karulla tavalla.

  Ensimmäistä kertaa yli 10-vuotisella urallani ollaan tilanteessa, että huumausaineet ovat tulleet teidän ikäisten keskuuteen sellaisella voimalla, että virkavallalla, koulun henkilökunnalla ja vanhemmilla on herännyt huoli siitä, tuleeko teistä yhteiskuntakelpoisia ihmisiä, Härkönen lausui kannabisvalistustilaisuuteen osallistuneille lukion ykkösluokkalaisille keskiviikkona.

  Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelujen NUPPI-työryhmä, koulut, rehtori, poliisi ja lukion oppilaskunnan edustajat järjestivät nuorille tilaisuuden, jonka tarkoitus oli laittaa nuoret miettimään kannabiksen käyttöä.

  NUPPI-työryhmän edustajat, Riikka Helin ja Mari Viljakainen , kertovat kannabiksen lävähtäneen Imatralle toden teolla kolmisen vuotta sitten. Koulumaailmassa selkeä lisäys aineen käytössä on tapahtunut vuoden sisällä.

  Auditoriosta poistuneet nuoret antoivat tilaisuudelle kiitosta realismista. Heidän mielestään asioita ei kaunisteltu, mutta kerrottiin myös kannabiksen ”hyvistä puolista” esimerkiksi lääkkeenä. Poliisin sanat pistivät miettimään.

Kasvaako meillä yhteiskuntakelvoton sukupolvi?

Imatralainen lehti pääkirjoitus 4.3.,”Yhteiskuntakelvoton sukupolvi paisuu” Karri Kannala. päätoimittaja ja kustannusjohtaja

  Kannabiksen käyttäjät ovat Suomessa marginaaliryhmä, valitettavasti räjähdysmäisesti kasvava sellainen.
  Kannabis on noussut puheen aiheeksi sitä mukaan, kun sen myynti on ulkomailla laillistettu.
  Kannabiksen käyttäjät ovat alkaneet Suomessakin puhua , listata ja perustella sen hyötyjä. Samalla heidän keskuudessa vahvistuu vääristynyt kuva siitä, että enemmistö ajattelisi heidän kanssaan samoin.
  Näin käy erityisen helposti, kun samanhenkiset ihmiset jakavat ajatuksiaan sosiaalisessa mediassa.

Eksoteen ja Honkaharjun suunnalta kuulu:
kannabiksen tai ainakin osittain sen takia hoitoon hakeutuvien määrä kasvaa Imatralla ja Lappeenrannassa viikottain.
Poliisin huoli siitä, että iso osa työelämän kynnyksellä olevasta sukupolvesta ei tule edes yhteiskuntakelpoiseksi, on karu fakta.

Mitäs tehdä?

Kirjoitin äsken blogin Masennus vie eläkkeelle

Tutkijoitten mukaan masennukseen on monta syytä ja yksi niistä skitsofrenia, yleisin mielisairaus. Skitsofrenia tunnetaan nuorten aikuisten sairautena, joka iskee etenkin 20–30 vuoden iässä.

Jostain kannabiksen tutkimuksista oli mainittu, että kannabiksen käyttö aiheuttaa skitsofreniaa.
Saattaa olla yhteyksiä siihen että nuoret, alle 35-vuotiaat jäävät tai pääsevät mielenterveyssyistä työkyvyttömyyseläkkeelle. Tämä on joku massailmiö, jos joka päivä Suomessa yli 5 nuorta jää työkyvyttömyyseläkkeelle.

Mistä päästä aloittaa vyyhtiä purkamaan jos se on vielä purettavissa? Kannabiksen kasvattajista vai käyttäjistä. Jos yksi kasvattaja joutuu kiinni niin kaksi tulee sijalle. Jos ei ole kysyntää, niin ei ole tarjontaa!

Ihan oikein Imatralla, että on nyt panostettu huumevalistukseen kouluissa.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu