Musta vuodenvaihde venäläismatkailussa

Venäjältä matkailuun mustaa uutta vuotta” kertoo Uutisvuoksi 16.12.2015, Hannu Ojala.

Lehtikirjoituksen mukaan rupla painuu, ja into viisumien hakemiseen on joulun alla pohjalukemissa. Joulukuun alun keskikurssi euroon on jopa kymmenen prosenttia huonompi kuin vuosi sitten. Tämän viikon tiistaina euron sai 77,5 ruplalla.
Viisumien kysyntä on koko vuoden osalta pudonnut lähes kolmanneksella viime vuodesta. Joulukuun puoliväliin mennessä Pietarin pääkonsulaattiin on tänä vuonna jätetty 559’000 viisumihakemusta. Vastaavana aikana viime vuonna määrä oli 895’000. Vuonna 2013 pääkonsulaattiin tehtiin yli miljoona viisumihakemusta.

Uuden vuoden pääkaupunki

Sortavala on tänä vuonna Venäjän Uuden vuoden pääkaupunki. Viime vuonna se oli Vladimir.

город Владимир – city of Vladimir

Asiasta kirjoittaa Sputnik lehti 17.12.2015 otsikolla: ”Venäläiset viettävät uutta vuotta Sortavalassa, Suomi auttaa majoittamisessa.”

Venäjän varakulttuuriministeri Alla Manilovan mukaan
monet ihmiset haluavat viettää Uutta vuotta Karjalan Sortavalassa, joten turisteja alettiin jo majoittaa naapurimaan Suomen hotelleihin. Sortavalan hotelleissa ei ole vapaita huoneita. Suomalaiset kumppanimme ovat iloisia, sillä Sortavalan juhlatapahtumiin saapuvat vieraat majoittuvat jo suomalaishotelleihin, hän kertoi.

Suomalaisten kannattaa nyt matkustaa uuden vuoden juhliin Sortavalaan. Onhan meillä jo majapaikkain valmiina odottamassa – Suomessa.

Kun ei pääse Suomeen, jota venäläiset todellakin rakastavat, niin suunta vaihtui omien rajojen sisäpuolelle. Joten kyllä ne venäläiset keinot keksii! Manilovan mukaan kaksi vuotta sitten järjestimme ensimmäisen ”Uuden vuoden pääkaupunki” -tapahtuman Vologdassa. Se houkutteli sinne 133’000 turistia.
Toivomme, että tulevan Uuden vuoden juhlatapahtumat antavat sysäyksen Sortavalankin matkailuinfrastruktuurille, sanoi Manilova.

Sortavala – Сортавала

Entä suomalaiset Venäjälle?

Kun rupla on nyt niin heikko, varmaan monet suomalaiset lähtevät esimerkiksi Pietariin juhlimaan joulua tai uutta vuotta.

Muistakaan sitten Ulkoministeriön varoitukset.
Matkustustiedotteet.

Pietari 19.11.2015:

    Noudata erityistä varovaisuutta liikenteessä, metrossa, rautatieasemilla ja lentokentillä. Passin ja arvoesineiden kanssa on oltava huolellinen.

Suomen pääkonsulaatti
Pietari (voimassa kunnes toisin ilmoitetaan):

    Matkustajien on syytä noudattaa yleistä varovaisuutta…Passia ei kannata kuljettaa kaupungilla mukanaan, vaan kopiota passin tietosivusta ja Venäjän viisumista sekä maahantulokortista. Passi, suurehkot rahasummat ja arvoesineet on syytä säilyttää hotellin tallelokerossa tai muussa turvallisessa paikassa ja kaupungilla liikuttaessa suosia sisätaskuja säilytykseen.

    Viime kuukausina maailmalla sattuneiden terrori-iskujen vuoksi on hyvä muistaa, että terrorismin vaara on olemassa kaikkialla Venäjällä, erityisesti suurissa kaupungeissa…

Oikein hyvää joulua ja onnellista uutta 2016 vuotta kaikille missä päin maailman kolkkaa liikuttekaan!

:))

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu