Hitleristä matkailuvaltti

Tehdäänkö Imatralla Hitleristä matkailuvaltti?

Kyseessä on Mannerheimin ja Hitlerin tapaaminen Imatralla vuonna 1942 kun Hitler vieraili Mannerheimin 75-vuotis syntymäpäivillä. Tapaamisessa oli salaa nauhoitettu Hitlerin ja Mannerheimin keskustelu, joka on noussut jälleen esille maailman mediassa. Tapauksen on nostanut esille Brittilehti.

    Brittilehti Businen Insider kirjoittaa Adolf Hitlerin ja marsalkka Mannerheimin Suomessa salaa nauhoitetusta keskustelusta, jota pidetään ainoana tallenteena Hitlerin ”normaalista” puheäänestä, Ilta Sanomat Uutisoi.

Voisiko Hitlerin vierailu olla uusi Imatran matkailuvaltti?”
kirjoittaa Heikki Kemppainen 23.12.2015 Imatralainen-lehdessä.

Lehtikirjoituksen mukaan ainakin asiaan suhtautuu positiivisesti Imatran kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Heikki Laine. Laineen mukaan Imatralla voitaisiin nyt hyvinkin miettiä, voisiko tapausta hyödyntää markkinoinnissa. Joskus sotahistorian käytöstä on keskusteltu, mutta aktiivisesti ei ole ollut esillä.

    Moni miettii, haluaako Imatra painaa sota-ajan vierailun villaisella. – Ei missään nimessä. Sotahistoria on kiinnostava, Laine vastaa.

Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen kertoi kesällä, että Hitlerin vierailu ei ole mitenkään mukana Imatran matkailumarkkinoinnissa. Vuonna 2017 on tapauksesta 75 vuotta, mutta Lintusen mukaan vierailua ei ole tarkoitus mitenkään juhlistaa. – Se on osa kaupunkihistoriaa, realiteetti, Lintunen kertoo. Mitään muistomerkkejä tapauksesta ei ole.

Samasta aiheesta 26.12.2015 myös Heikki Kemppaisen artikkeli Lappeenrannan uutisissa:
Hitleristäkö uusi matkailuvaltti Etelä-Karjalaan?”

Nyt aihe on tosi vahvasti esillä kun maailmaltakin kuuluu kiinnostusta Suomen ja Saksan sotapäälliköiden tapaaminen ja salonkivaunussa salaa tehty nauhoitus keskustelusta. Ensimmäisenä luimme Yle uutisissa, jossa kokonaisuudessa nauhoitettu teksti ja nyt sitten täällä Etelä-Karjalassa otetaan vauhtia päälle hyödyntää asia matkailumarkkinoinnissa.

Nyt kun näillä kulmilla ei näy enää siinä määrin venäläisiä matkailijoita kuin ennen, niin ehkä matkailijat muista maista rientäisivät näinkin merkittävään paikkaan, jossa koko maailman sotapäälliköiden joukossakin niin Hitler kuin Mannerheim ovat hyvin tunnettuja.

Mutta jos käytännössä ajatella turistiporukkaa joka tänne tulisi, niin entisenä oppaana sanoisin, että tuskin he käy viihtymään jossain metsikössä ja kuuntelemaan oppaan tarinoita, ellei sinne ole laitettu vaikkapa muistomerkkinä pronssipatsas jonka jalustalla ovat kaikessa komeudessa molemmat sotapäälliköt. Ja vielä parempi olisi sen aikainen koko juna vanhalle raiteelle ja sinne ”istumaan” vahanukkena valtakunnan kansleri Adolf Hitler ja Marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin ja äänite keskustelusta päälle.

Jos kerran kunnioitetaan, niin kunnioitetaan kunnolla!
🙂

Sitten se ehkä toteutuisi Imatran kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikön Heikki Laineen ja hänen kannustajiensa toive.

Oikein hyvää loppuvuotta kaikille ja ilman sitä, että jotkut nykysotapäälliköt alkaisivat kolistella sapeleita … päästäkseen historiaan.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu