Kalle Könkkölästä kunniatohtori

Kalle Könkkölä vihitään kunniatohtoriksi valtiotieteellisen tiedekunnan promootiossa 2016 kertoo Kynnys ry:n tiedote.

    Kalle Könkkölä on pitkäjänteinen vammaisten ihmisoikeuksien edistäjä sekä vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnyksen toiminnanjohtaja. Könkkölä on toiminut lisäksi Vihreän liiton kansanedustajana sekä Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenenä. Hänellä on lisäksi ollut merkittävä rooli vammaistutkimuksen määräaikaisen professuurin perustamiseen tarvittavien varojen keräämisessä sekä vammaisten kehitysyhteistyötä tukevan Abilis-säätiön perustamisessa.

    Kunniatohtori on yliopiston tiedekunnan myöntämä arvonimi ja korkein kunnianosoitus.

Kalle Könkkölä tunnettu ei vain vammaisjärjetöissä vaan myös aktiivisena yhteiskunnan toimijana. Suomalainen poliitikko ja entinen kansanedustaja.
Wikipedia tietää kertoa:

    Kalle Könkkölä valmistui ylioppilaaksi vuonna 1969 ja luonnontieteiden kandidaatiksi Helsingin yliopistosta vuonna 1974. Hän on tehnyt opintomatkoja Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Alankomaihin, Tanskaan ja Ruotsiin. Könkkölä on toiminut Hengityslaitepotilaat ry:n toiminnanjohtajana vuosina 1974 – 1997, Tiedotuskynnys-lehden päätoimittajana vuodesta 1975 ja Valtakunnallisen vammaisneuvoston pääsihteerinä vuodesta 1998.

    Könkkölä toimi pitkään vammaisten ihmisoikeusjärjestö Kynnyksen puheenjohtajana ja on tällä hetkellä järjestön toiminnanjohtaja. Hän on vammaisten kehitysyhteistyötä tukevan Abilis-säätiön perustaja ja hallituksen puheenjohtaja (2010).

    Könkkölä oli toinen Vihreän liiton ensimmäisistä kansanedustajista vuosina 1983 – 1987. Hän toimi myös puolueen puheenjohtajana vuonna 1987 ja varapuheenjohtajana vuosina 1990 – 1991. Könkkölä oli Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen vuosina 1985 – 2004.

Viitaten edelliseen blogiini, jossa kerron, ettei kehitysvammaisten ja vammaisten lakeja ei ole vieläkään yhdistetty, niin tietooni on tullut, että Kalle Könkkölä on nimetty vammaislakien yhdistämisen selvitysmieheksi.

Toivottavasti vammaislakien yhdistäminen tulee toteutumaan ja siinä yhteydessä nämä pakkokeinot puretaan ja siirretään yleiseen itsemääräämisoikeuslakiin, joka on luvattu tulevaisuudessa säätää.

Onnea ja menestystä Kalle Könkkölälle!
toivoo Viola Heistonen

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu