Yhden hengen liikkuva päivystysyksikkö

Eksoten yhden hengen liikkuva päivystysyksikkö on auttanut ihmisiä kotona maaliskuun alusta asti. Lappeenrannassa toimiva päivystysmalli on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Kokemukset ovat olleet hyviä, ja mallia ollaan laajentamassa Imatralle todennäköisesti vuonna 2017.

Asiasta kirjoittaa Jarmo Hämäläinen ES 22.7.2016 ja UV 24.7.2016
otsikolla ”Päivystys kulkee kotiin kellon ympäri

Maaliskuussa toimintaansa aloittanut Eksoten (Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri) yhden hengen liikkuva päivystysyksikkö on ensimmäinen laatua Suomessa. Esimerkkiä toimintaan on haettu muun muassa Englannista, jossa mallin nimi on Community paramedic role. – Kunpa joku kirjoittaisi suomenkielisen wiki-sivun Paramedicine’stä!

    Syksystä alkaen meidät on pyydetty neljään, viiteen paikkaan kertomaan kokemuksiamme. Lappeenrannassa on käynyt alan ihmisiä eri puolilta Suomea tutustumassa meidän mallimme. Eksoten Päivystys olohuoneessa-hankkeen projektipäällikkö Katri Länsivuori kertoo.

    Ensihoidon liikkuva yhden hengen yksikkö hoitaa yöaikaan myös tehostetun kotisairaanhoidon asiakkaita.

    ”Ambulanssihommista tämä eroa siinäkin, että meillä on ajanvarauskirja. Käymme tarvittaessa vaikka annostelemassa lääkkeitä tai seuraamassa hoidettavan tilaa”, sanoo Marjo Pohjonen ensihoitaja-sairaanhoitaja (kuvassa).

    Marraskuuhun asti yhden hengen päivystys yksikkö lähtee vielä työkeikoille ambulanssilla, mutta vuoden lopulla se saa käyttöönsä uudet, erityisesti tätä tehtävää varten varustellun farmariauton.

    Kansalaiset eivät voi itse tilata päivystys yksikköä paikalle, vaan hälytyksen tekevät esimerkiksi palvelukotien tai kotihoidon työntekijät. Hätäkeskuksen kauttakin tehtäviä ohjautuu päivystysyksikölle.

On se mielestäni hienoa kuitenkin. Tällainen toiminta nopeuttaa kansalaisten avun saannin kun hätä yllättää! Kyllä ihmiset haluavat, että heitä pikaisesti hoidetaan! Kuulemma Yhden hengen liikkuva päivystysyksikkö on lähtövalmiudessa kellon ympäri.

Hienoa Eksote! Palvelut sen kuin paranee!

Kiitos ja kunnia, aina jäävät saamatta.
Kuka sankariksi nostaa, raskaan työnsä raatajan …

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu