Venäläisten Matkailu Suomeen On Kääntynyt Kasvuun

Elpymisen Merkkejä Matkailussa

Viime päivinä aiheesta ovat kirjoittaneet Imatran paikallislehdet.

Venäläisten matkailussa on jo elpymisen merkkejä
kirjoittaa IMATRALAINEN 3-4 viikonvaihde 2016 Heikki Kemppainen

Holiday Club

Lehtikirjoituksen mukaan Holiday Club ja Imatran kylpylä ovat tulossa täyteen.

    Elpymisen merkkejä on näkyvissä, Holiday Club Simaan johtaja Anne Puhakainen luonnehtii venäläisten lähestyvää joulua ja uutta vuotta tammikuun ensimmäisellä viikolla. Holiday Club Saimaalla kaikki huoneistot ja loma-asunnot on loppuun varattuja venäläisten uudenvuoden ja joulun ajalle.Toinen merkki elpymiseen on ollut esimerkiksi 700 venäläisvieraan ryhmä tällä viikolla. Heidät toi holiday Club Saimaalle venäläinen firma.

Imatran Kylpylä

Myös Imatran kylpylän Oy:n toimitusjohtaja Ari Aspia kertoo, että vuoden vaihde 30.12.2016 – 8.1.2017 näyttää erittäin hyvältä. – Heinäkuusta lähtien liikevaihtomme on ollut 20 prosenttia kasvussa. Tästä venäläisillä on merkittävä osuus. Hän uskoo, että uutena vuotena ja jouluna kylpylä saa 1’200 matkailija per päivä.

Scandic Patria

Lappeenrannan Scandic Patrian ennakkovarauksia ei ole vielä tehty. Hotellinjohtaja Tomi Saarelainen odottaa hieman viime vuotta vilkkaampaa venäläisten joulua. Tax free-ostokset ovat lisääntyneet, mikä on yksi hyvä merkki. Mutta vielä ollaan kaukana huippuvuosista, jollon Scandic Patria oli tupaten täynnä.

Venäläisiä Joulun Aikana Suomeen

Venäläisiä tulee joulun aikana Suomeen jopa neljännes viime vuotta enemmän.
kirjoittaa 5.12.2016 Uutisvuoksi Anne Kotiharju

Kirjoituksen mukaan ruplan kurssin vahvistuminen on saanut venäläisten Suomen matkailun kääntymään kasvuun syksyn 2016 aikana. Syys-lokakuussa Suomeen saapui lähes neljä prosenttia enemmän venäläisiä kuin vuotta aiemmin. Joulu – tammikuussa matkojen määrä tullee kasvamaan vielä enemmän.

Jos venäläismatkailijoiden aikeet toteutuvat, heidän tekemiensä Suomen-matkojen määrä kasvaa joulu –tammikuussa vähintään seitsemän prosenttia, mutta saattaa kasvaa jopa 27 prosenttia vuoden takaisesta, mikäli kaikkien matkaa suunnittelevien matkustusaikeet toteutuvat… Vilkkainta on tammikuun 4.—6. päivä. Tällöin joka neljäs Suomessa joulu-tammikuun aikana vieraileva venäläinen, jopa yli 80’000 henkilöä, viettää lomaa tai on ostoksilla Suomessa.

Joulukuussa 2015 venäläiset tekivät 266’000 matkaa ja tammikuussa 224’000 matkaa Suomeen. Näistä 489’000 Suomen-matkasta 36 prosenttia (noin 178’000 matkaa) suuntautui Etelä-Karjalaan.

Arvio perustuu Tutkimus- ja analysointikeskus TAK:n kyselytutkimukseen. Sähköiseen kyselyyn oli vastannut marraskuun puolivälin ja lopun välisenä aikana 405 Suomessa viime vuosina matkaillutta henkilöä.

Imatran Rajalla

Samana aikana kun venäläisten matkailijoiden elpymisen merkkejä Suomeen rajanylityspaikalla henkilöstön määrä vähenee
”Väki vähenee Imatran rajalla” Riina Haapala Imatralainen lehdessä.

Lehtikirjoituksen mukaan Kaakkois-Suomen rajatarkastusasemilta henkilöstöä on siirretty rajojen valvontaan, eli maastorajalle. Kun väki vähenee, emme pysty pitämään kaistoja auki siinä määrin kuin alkuun, kertoo Imatran rajatarkastusaseman päällikkö Ilkka Tuomikko. Hän muistuttaa, etteivät päätökset ole paikallisia. – Suomen hallitus on näin linjannut, ja Rajavartiolaitos joutunut tekemään päätöksen, että rajatarkastuksesta siirretään väkeä maastorajojen valvontaan.

Hän ei kuitenkaan vielä tiedä tarkkoja lukumääriä siitä, paljonko henkilöstöä Imatralta lähtee..

Imatralla on elätelty toiveita venäläisten paluusta, kun muun muassa tax free-mynti on ollut kasvussa. Tuomikko muistuttaa, että rajaliikenteen tilastojen perusteella määrä ei ole kasvannut, vaan venäläisten määrä jatkaa laskuaan.

Nykytilanteeseen pystymme vastaamaan, mutta meidän ykkösasia on turvallisuus ja valitettavasti sujuvuus kärsii jonkin verran. Kaistoja avataan sen mukaan miten resurssit riittävät kertoo Tuomikko.

Rajan Ylittäminen Käytännön Tasolla

Imatran rajanylityspaikkaa oli valmisteltu kovasti viisumivapautta Venäjän kanssa ajatelleen ja oli rakennettu 8 kaistaa, jotka vetivät hienosti, kun rajanylittäjiä oli paljon. Nyt ne joskus lähes kaikki näyttävät punaista ja matkustajat ohjataan vanhaan vaikkakin korjattuun ja laajennettuun tarkastuspisteeseen.

https://

Menee kaikki sujuvasti, jos liikenteessä on muutama ajoneuvo, mutta joskus matkustajat joutuvat jonottamaan ”kuin ennen vanhaan” ja jopa tuntikausia.
Ja vieläpä kova keskustelua on käyty viime aikoina Imatran rajalla siitä, että voiko raja-aseman sulkea yön tunneiksi, kun liikennettä on vähän. – Näin ehdottivat Rajavartiolaitos ja Tulli.

Rajanylityspaikan aukioloaikojen supistamista vastustivat, niin kansa kuin Yhtiöt, Etelä-Karjalan liitto ja jopa Imatran ja Svetogorskin kaupunginjohtajat.
Lintunen nosti esiin öisen aukiolon tärkeyden teollisuuden näkökulmasta.

    Imatran tehtaat saavat raaka-ainetta Venäjältä, ja Svetogorskin IP:n tehdas kuljettaa esimerkiksi kemikaaleja öisin rajanylityspaikan läpi. Rajanylityspaikan yösulkemisesta saatava säästö hukattaisiin moneen kertaan sen aiheuttamissa kustannuksissa teollisuudelle ja matkailulle, kaupunginjohtaja Lintunen totesi.

Toivotan sujuvia rajanylityksiä
niin suomalaisille
kuin venäläisille
ja kaikille muillekin
matkailijoille!

Niin päivisin
kuin öisinkin!
:))

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu