AIDS ja HIV Kaakkois-Suomessa

Etelä-Karjalassa kehotetaan testaamaan myös ikäihmisiä mahdollisen HIV-tartunnan toteamiseksi.

Asiasta kertoo Yle.fi Uutiset Petri Kivimäki otsikolla ”Vanhusten Venäjän-matkoilta karu tuliainen – eteläkarjalaisten miesten kaikki uudet HIV-tartunnat yli 70-vuotiailla Venäjän-matkaajilla

Lehtikirjoituksen mukaan luulo siitä, että HIV olisi vain nuorten aikuisten tai keski-ikäisten sairaus, on erheellinen. Etelä-Karjalassa viime vuonna kaikki HIV:iin sairastuneet miehet olivat yli 70-vuotiaita.

Tartunnat Venäjältä

Sairastuneita miehiä yhdistää se, että he ovat saaneet tartunnan Venäjältä. Ainakin nämä tartunnat on saatu Venäjällä rajan läheisyydessä sanoo Lappeenrannasta Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin infektioylilääkäri Pekka Suomalainen.

Infektioylilääkäri Suomalainen haluaa muistuttaa, että myös iäkkäillä ihmisillä voi oireiden takana olla HIV-tartunta. Tauti voi olla pitkällekin edennyt.

    Ei ole niin, että jos ihminen on yli 70-vuotias, niin hänellä ei voi olla HIV-infektiota…

Infektioylilääkäri kehottaa testaamaan myös ikäihmisiä mahdollisen HIV-tartunnan toteamiseksi.

Hiv-Testejä Myös Vanhuksille

Etelä-Karjalassa on jo vuosien ajan ollut ilmiönä se, että vanhemmat ihmiset ovat saaneet HIV-tartunnan. Infektioylilääkäri Pekka Suomalainen toivookin, että myös alueen lääkärit ja hoitohenkilökunta epäilisivät HIV:n mahdollisuutta myös iäkkäillä ihmisillä, mikäli oireet siihen suuntaan viittaavat. HIV on helppo havaita yhdellä pienellä verikokeella. Suomalaisen mukaan tauti on voinut iäkkäällä ihmisellä edetä jo AIDS-vaiheeseen.

Tosi surullista ja jopa pelottavaa. Näillä kulmilla se taitaakin olla jo monivuotinen riesa! Ainakin jo vuonna 2010 Uutisvuoksessa oli kirjoitus,

jonka pohjana kirjoitin blogin ”Hiv iski Etelä-Karjalaan”.

Silloin infektioylilääkäri Pekka Suomalaisen mukaan hiv-tartunnoissa tehdään Imatralla tänä vuonna (2010) kaikkien aikojen ennätys… Myös koko Etelä-Karjalassa vuodesta on tulossa ennätyksellisen synkkä. Uusia tartuntoja on tullut ilmi jo kahdeksan.

Viime ja tämän vuoden 14 tartunnasta 8-10 juontaa Venäjälle. Eli tässäkin ikävässä jutussa toistetaan: Venäjä.. Venäjä.. Venäjä!

Aids Venäjällä

Mitä sinnepäin kuuluu aids suhteen? Hain tietoa venäläisiltä nettisivuilta СПИД в России / AIDS Venäjällä.

Venäjänkielisen kirjoituksen mukaan 20. heinäkuuta ”Nezavisimaya Gazeta”, kertoi, että YK aids-ohjelman mukaan Venäjästä on tullut yksi tämän vaarallisen epidemian maailmanlaajuisista leviämis-keskuksista.

YK raportin mukaan vaikka sairastuvuus on suhteellisesti vähentynyt, silti Itä-Euroopassa ja Keski-Aasiassa, tauti leviää nopeasti. Kertomuksessa todettiin myös, että Venäjän osuus kasvusta oli 80% vuonna 2015…

Venäläisten YK:n asiantuntijoiden mukaan

    Moskovassa ja Moskovan alueella 16 – 26 -vuotiailla AIDS on 3 – 5 prosentilla. Yli 1% raskaana olevista naisista Venäjän 20 hallintoalueella sairastaa aidsia.

On mahdollista, että yli 1,5 miljoona ovat saanut tartunnan. Ja epävirallisten tietojen mukaan yli 5 miljoonaa on sairastunut, mukana myös raskaana olevia naisia.

Uhka Kansalliselle Turvallisuudelle

Viime vuoden lopulla, pääministeri Dmitri Medvedev sanoi, että HIV-tartuntojen määrä Venäjällä kasvavat vuosittain 10%. Terveysministeriö on vahvistanut, että nykyinen taudin leviämisen nopeus voi nostaa tartunnan määrän kaksi ja puoli kertaiseksi vuoteen 2020 mennessä.

Asiantuntijoitten mukaan aidsin leviäminen ja huumeiden käyttö on vakava uhka tulevaisuuden kehittämissuunnitelmille. Jonkin verran se on jopa uhka kansalliselle turvallisuudelle ja Kremlin poliittisille tavoitteille.

    AIDS voi pian olla yhtä suuri uhka kuin terrorismi tai Naton ohjuskilven laajentaminen Venäjän rajojen lähialueella.

Näin siis kirjoittavat venäläiset lehdet! Ei näytä hyvältä tai voisi paremminkin sanoa, että tilanne Venäjällä näyttää tosi pahalta. Jos viisi miljoonaa, eli Suomen väkiluvun verran mahdollisesti sairastavat nykypäivänä AIDS:ia!, niin varmasti osa sairastuneita tai tartunnan saanneista asuu Venäjän lähialueillakin, jonne matkustaa täältä Etelä-Karjalasta paljonkin porukkaa! Siellä voi nopeasti käydä vaikka päiväseltään.

Olkaapa varovaisia niin nuoret kuin vanhuksetkin kun ylitätte valtiorajan ja siirrytte Venäjän puolelle!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu