Imatra asuttaa turvapaikan saaneita

Imatralle asutetaan myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneita.
Asiasta kertoo Imatralainen lehdessä 5.4.2017 Timo Härkönen (ps) otsikolla Turvapaikanhakijat – taloudellinen riski?

Lehtikirjoituksen mukaan hiljattain uutisoitiin, että Imatralle asutetaan n. 30 – 60 myönteisen turvapaikkapäätöksen saanutta. Tämä on herättänyt voimistuvaa keskustelua kuntalaisissa.

    Maakuntaa runtelee vaikea työttömyys, joten heidän tulevaisuuden työllistyminen Imatran seudulle vaikuttaa kovin synkältä. Pakolaistaustaisille räätälöidyt työllisyys- ja opiskelupalvelut eivät saa asettaa omaa kantaväestöämme eriarvoiseen asemaan missään olosuhteissa.

    Onko meillä varaa kuntatasolla tulevaisuudessa ylläpitää myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden elämää vuosia? – kysyy kirjoittaja Timo Härkönen (ps).

Imatralla On Valmius Ottaa Vastaan Oleskeluluvan Saaneita Turvapaikanhakijoita

Imatra oli päivittänyt kesällä 2016 asuntojen tarjoamistaan myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneille turvapaikanhakijoille. näin kertoi Olli-Pekka Härmä Etel-Saimaasa 28.6.2016 otsikolla ”Imatra päivitti turvapaikan saaneiden asuntopolitiikkaa

Lehtikirjoituksen mukaan Imatralla on valmius ottaa vastaan oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita koko Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY) alueelta, jos päätöksen saanut haluaa muuttaa Imatralle. ELY-keskus vetosi kuntajohtajien työvaliokunnan kesäkuisessa kokouksessa kuntapaikkojen löytymiseksi kunnista koko ELYn alueelta.

Imatra linjasi aiemmin, että se valmistautuu tarjoamaan asunnot niille Imatran vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille, joille maistraatti on esittänyt kotikunnaksi Imatra. Joten nyt se näköjään toteutuu, vaikka en itse löytänyt sellaista tietoa, että Imatra ottaa 30 – 60 turvapaikan hakijaa. Tieto on saatu Imatralainen -lehden kirjoituksesta.

Missä Pakolaisen Ihmisoikeudet?

    Imatra valmistautuu tarjoamaan asunnot niille Imatran vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille, joille maistraatti on esittänyt kotikunnaksi Imatraa.

Onko pakolaisella ihmisoikeuksia, kun heitä ostetaan ja myydään ”kilotavarana” kuntien ja valtion kesken. (Valtio vieläpä nimen omaan vaatii, että pakolaiset on otettava bulkkina, eli kunta ei saa valita tulijoita.) Ja sitten kunnat vieläpä kehuvat omille kuntalaisilleen kuinka hyviä voittoja tästä ihmiskaupasta on odotettavissa!

Tällainen toiminta on lopetettava. Jokainen pakolainen on yksilö ja häntä pitää myös kohdella ihmisenä. Pakolaiselle kuuluvat samat oikeudet kuin muillekin suomalaisille. Näin ollen on kuntaan muuttavaa pakolaista kohdeltava kuin ketä tahansa muusta kunnasta muuttavaa suomalaista. – Valtiolta saatava hyvä kauppahinta ei saa vaikuttaa päätökseen.

Hyviä kysymyksiä Härkönen esittikin kirjoituksessaan:

Onko Meillä Varaa Kuntatasolla Tulevaisuudessa Ylläpitää Myönteisen Turvapaikkapäätöksen Saaneiden Elämää Vuosia?

No ei todellakaan tämän päivän tilanteessa Imatralla varaa ottaa tänne vielä turvapaikanhakijoita ja luvata heille luksus elämää, kun monet ja monet imatralaiset joutuvat turvautumaan ruokajonoihin pärjätäkseen päivästä toiseen. Se koskee työttömiä ja toimeentuloasiakkaita ynnä muita. Heti tullessaan turvapaikanhakijat ovat työttömiä ja toimeentuloasiakkaita ja pian tulevat imatralaisten mukana ruokajonoihin!

Riippumatta siitä kuinka hyvän kauppahinnan kunta on valtiolta saanut turvapaikanhakijoista, on heidän asuttamisensa oltava kestävän kehityksen mukaista. Valtion lupaukset ovat vain hetkellisiä ja vaihtuvat poliittisten tuulien mukana vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Näiden lupausten varaan ei voida Imatran kehitystä turvata.

Edellisessä blogissa ”Anna meille jokapäiväinen leipämme” kirjoitin siitä kuinka ahtaalla ovat itse imatralaiset. Ruokajonoissa näkyy lapsiperheitä, eläkeläisiä, opiskelijoita, työttömiä jne.

Miten tässä käy sitten työttömille myönteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille? Tuodaanko heidätkin tänne kurjuuteen ja köyhyyteen? Heille pitää olla työtä!

Pakolaiskeskustelu

Tutkimus: Suomalaiset pelkäävät leimautumista rasisteiksi tai suvakeiksi – omaa mielipidettä ei uskalleta kertoa. Sisäministeriön tilaaman tutkimuksen mukaan suomalaiset pelkäävät leimautumista ja suhtautuvat kriittisesti paperittomien suojeluun. Kertoo Yle.fi Uutiset 21.3.2017.

Tuoreen tutkimuksen perusteella suomalaiset ovat hyvin huolestuneita siitä, että julkisen keskustelun perusteella turvapaikkatilanteesta on vain kaksi äärimielipidettä: olet joko rasisti tai ”suvakki”. Suvakilla tarkoitetaan arkikielessä ihmistä, joka suhtautuu eri kulttuureihin, uskontoihin ja etnisiin ryhmiin suvaitsevaisesti.

Leimautumisen mahdollisuutta pidetään niin suurena, että omaa mielipidettä turvapaikkatilanteesta ei uskalleta kertoa. Mahdollisuudet asialliseen ja rauhalliseen keskusteluun turvapaikkapolitiikasta koetaan heikoiksi, vaikka sille olisi suuri tarve, selviää Vaasan yliopiston sisäministeriön toimeksiannosta tekemästä tutkimuksesta.

Ei Turvapaikanhakijoita Työttömiksi Imatralle

Itse uskallan sanoa sittenkin: Ei turvapaikanhakijoita työttömiksi Imatralle! Työpaikan pitää jo olla odottamassa tulijaa. Silloin: Tervetuloa!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu