Venäjältä Nootti Koskien Parikkala-Syväoron Rajanylityspaikkaa

Venäjältä nootti koskien parikkala-syväoron rajanylityspaikkaa.

Asiasta kirjoittaa Auli Terävä Itä-Savossa 19.04.2017 otsikolla: Venäjältä nootti, onko Suomella halukkuutta avata Parikkala-Syväoron rajanylityspaikka kansainväliselle liikenteelle.

Lehtikirjoituksen mukaan Suomi sai ennen pääsiäistä Venäjältä nootin koskien Parikkala-Syväoron rajanylityspaikan avaamista kansainväliselle liikenteelle.
Ulkoasiainministeriö on lähettänyt muille ministeriöille ja viranomaisille tiedon nootista ja kyselee nyt osapuolten kantoja rajanylityspaikasta.

Venäjä teki vastaavan nootin pari vuotta sitten.

Matti Viialainen Etelä-Karjalan Maakuntajohtaja.

  Suomi totesi siihen (pari vuotta sitten aloitteen), ettei kansainvälistäminen ollut silloin ajankohtaista muun muassa liikennemäärien laskun takia, toteaa Etelä-Karjalan maakuntajohtaja Matti Viialainen. Nyt liikenne on jälleen kasvussa. Vuonna 2013 Parikkalassa rajanylityksiä oli vajaa 10’000 ja viime vuonna lähes 19’000.

  Muun muassa puunkuljetustarpeet ovat lisääntyneet… Parikkala–Syväoron kansainvälistäminen lyhentää muun muassa Etelä-Suomen ja Karjalan tasavallan välisiä matkoja tuntuvasti sekä vähentää kuljetuskustannuksia ja ympäristöpäästöjä.

Kaj Turunen, Kansanedustaja.

  Sijainniltaan edullinen ylityspaikka helpottaa teollisuuden, kaupan ja matkailun kuljetuksia molemmin puolin rajaa. Suurimpia hyötyjiä ovat tavalliset kansalaiset sekä vienti- ja tuontikauppaa käyvät yritykset, toteaa kansanedustaja Kaj Turunen. Hän toivoo, ettei parin vuoden takainen pikavastaus toistuisi, vaan nyt selvitettäisiin perin juurin Parikkala-Syväoron avaamismahdollisuudet.

Venäjällä on tehty merkittävät investoinnit tiestöön ja muuhun infraan Parikkalan rajanylityspaikan avaamiseksi.

  Suomen olisi nyt tehtävä oma osuus ja myös tarvittavat päätökset, että rajanylityspaikka saataisiin mahdollisimman nopeasti auki.

Itse Kirjoitin Asiasta Jo 2013

Johan tätä Paikkalan rajanylityspaikkaa kehitetään ainakin vuodesta 2013.
Kirjoittelin silloin blogeja viisumivapaudesta, kun se tuntui olevan niin lähellä ja muun muassa siitä, että Parikkalan ylityspaikka sai vihreä valon liikennevirastolta. Silloin siitä kirjoitti ITÄ-SAVO uutisissa 12.7.2013

  Sekä liikennevirasto ja ulkoministeriö kiittelevät Savonlinnan suurta aktiivisuutta asiassa. Kantolan mukaan tämänkaltaiset asiat eivät etene ilman paikallista toimintaa. Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistäminen on noussut Savonlinnan ykköshankkeeksi ja -prioriteetiksi, sanoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

  Laine uskoo, että Parikkala-Syväoron rajanylityspaikka on realistista saada kansainväliseksi 2017 mennessä.

Mihin se uskomus katosi kun nyt ITÄ-SAVO:n ylempänä mainitussa artikkelissa kerrotaan, että

  Parikkalassa viime viikolla oli pidetty seminaari, jossa pohdittiin rajanylityspaikan kehittämismahdollisuuksia!!! Ja samalla oli allekirjoitettu vetoomus, jossa toivotaan Parikkala-Syväoron rajanylityspaikan muuttuvan kansainväliseksi 2020-luvun alussa.

Ihmetyttää Koko Tämä Juttu!

Parikkala-Syväoron rajanylityspaikan pitäisi olla jo tänä vuonna avattu! Fanfaarien soidessa ja shampanja lasien kilistessä tietenkin! No. Ehkä joudumme odottamaan vielä 2020-luvun alkua!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu