Venäjän Ulkoministeri Suomeen Tällä Viikolla

Venäjän ulkoministeri Lavrov tulee täällä viikolla Suomeen! kerrotaan ulkoasiainministeriön tiedotteessa 27.4.2017 – 75/2017.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov vierailee Suomessa 4. toukokuuta ulkoministeri Timo Soinin kutsusta. Ministerien kahdenvälisten keskustelujen aiheina ovat:

  • Ukrainan,
  • Syyrian ja
  • Korean niemimaan tilanteet,
  • Itämeren alueen turvallisuuskehitys sekä
  • muut ajankohtaiset kansainväliset kysymykset.

Tiedotteessa sanotaan, että ministerit keskustelevat tämän lisäksi

  • Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä asioista sekä
  • alueellisista kysymyksistä mukaan lukien
  • arktinen yhteistyö.

Ulkoministeri Lavrov tapaa Suomen-vierailullaan myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön.

Monipuolinen Ohjelma

Laajapa on ohjelma ulkoministereille laadittu tapaamisen ajaksi. Mutta sitäpä vartenhan molempien maitten ne isot ja viisaat virkamiehetkin ovat olemassa.

Arktinen Yhteistyö!

Yhteistyö arktisessa alueella on erittäin tärkeä vielä senkin takia, koska Arktisen neuvoston virkamieskomitea on hyväksynyt maaliskuussa Suomen puheenjohtajuuden kaudelle 2017 – 2019 ja se alkaa tässä kuussa. Kiirettä pitää. Toukokuu on jo alkanut!

Muut Alueelliset Kysymykset

Kiinnitin huomiota paikkaan, jossa sanotaan, että ”ministerit keskustelevat lisäksi Suomen ja Venäjän kahdenvälisistä asioista sekä alueellisista kysymyksistä”.

Yhteistyö arktisessa alueella on erittäin tärkeä, mutta koska se on tiedotteessa vain ”… mukaan lukien …” niin ajattelen, jospa siinä välissä on jotain muitakin alueellisia kysymyksiä? Esimerkiksi Karjalan palauttaminen. Tämä kysymys on vaivannut jo suomalaisia pitkään! Jos nyt näin Suomen satavuotis-juhlavuotena jotain siihenkin suuntaan tapahtuisi, kun oikeat miehet ovat asialla!

Oikein mukavaa Vappua kaikille näin Suomi100 -juhlavuoteena.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu