200 Altistunut Tuhkarokolle

Suomessa tuhkarokkotapaus. Altistuneita 200! –
Tuhkarokko on poikkeuksellisen tarttuva sairaus.

Asiasta kerrotaan Yle uutisissa Emma Gruun 27.6.2017
otsikolla Savonlinnassa tuhkarokkotapaus: Hän on lähes varmasti tartuttanut muita”.

Lehtikirjoituksen mukaan Savonlinnan keskussairaala tiedotteessaan kerrotaan, että mies tuli hoitoon Punkaharjulta Itä-Karjalan Nuoriso-Opiston Leirikeskuksesta, jossa hän on ollut 19. – 25.6.2017. Keskuksessa oli samaan aikaan 140 ihmistä, joista osa
ulkomaalaisia.

Sairas italialainen mies saapui päivystykseen 22. kesäkuuta ja ehti olla päivystyksen tiloissa ennen siirtoa osastolle eristystiloihin. Selvisi, että mies sairasti tuhkarokkoa, joka on poikkeuksellisen tarttuva sairaus. Suomessa hän on viranomaisten mukaan ollut 11. kesäkuuta lähtien. Mies sai hoitoa, ja hänet kotiutettiin 26. kesäkuuta

Käynnissä On Koko Maan Kattava Tartunnanjäljitys!

Mikäli tartunnanjäljityksen ulkopuolelle jää henkilö, joka epäilee altistuneensa tartunnalle, omat rokotustiedot pitää tarkistaa.

    Meidän käsityksemme mukaan altistuneita on luokkaa 200 henkilöä. Tämä on iso määrä altistuneita, ja osa ei tiedä asiasta mitään, arvioi infektioylilääkäri Sakari Vuorinen.

Tämän vuoksi asiasta halutaan tiedottaa, jotta altistuneet ottaisivat yhteyttä terveydenhuoltoon. Päivystykseen ei kannata ilmaantua ilmoittamatta, sillä silloin voi tartuttaa lisää ihmisiä.

    Hän on mahdollisen lentonsa tai julkisen kulkuneuvomatkansa aikana lähes varmasti tartuttanut muita ihmisiä, Vuorinen arvioi.

Onko Käsillä Epidemia?

Lehtikirjoituksen mukaan tuhkarokkoa esiintyy parhaillaan epidemian laajuisesti kaikissa välimeren maissa. Pohjoisimmat maat, joissa tauti on levinnyt epidemiaksi asti, ovat Saksa ja Belgia. Pahin tilanne on Romaniassa.

Tuhkarokko leviää Euroopassa, Suomi toistaiseksi suojassa kirjoitti vielä 11.2.2017 aiheesta Nykysuomi.

Joten kannattaa olla tarkkana! – Pysykäämme terveenä!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu