Ihmissalakuljetus Saimaan Kanavassa

Poikkeuksellisen törkeä ihmissalakuljetus Saimaan kanavassa. Tapahtuneesta kertoi 8. kesäkuuta 2017 Etelä-Saimaa otsikolla: Yle: Rajavartiolaitos takavarikoi venäläisen huviveneen Lappeenrannan satamassa, useita ihmisiä poliisin kyytiin.

Saimaan Kanava Ihmissalakuljetuksen Reittinä

Lehtikirjoituksen mukaan Rajavartiolaitos tutkii Lappeenrannassa törkeää laittoman maahantulon järjestämistä, kertoo Yle.
Epäilty salakuljetus tapahtui 6. päivä kesäkuuta.
Lappeenrannan satamassa oli takavarikoitu venäläisessä rekisterissä oleva huvivene josta oli siirretty poliisin kyytiin useita ihmisiä.
Suurin tapaus moneen vuoteen…

Sen jälkeen useaan otteeseen kirjoittivat Etelä-Saimaa ja muut lehdet, antaen asiasta julkisuuteen hieman enemmän tietoa.

14.6.2017
otsikolla ”Suuri ihmissalakuljetus paljastui Saimaan kanavalla — 17 ihmistä pieniin tiloihin sullottuina

15.6.2017
Etelä-Saimaa:
Harvinainen salakuljetusreitti kirjoitti” Etelä-Saimaa 15.6.2017
jossa myös esillä salakuljetusveneen reitti:

  1. Salakuljetusvene ylittää Suomen ja Venäjän rajan. Suomalainen rajavartiosto tutkii veneen ja antaa sen jatkaa matkaa Saimaan kanava pitkin.

  2. Vene jatkaa Suomen puoleisten sulkuporttien läpi ja rantautuu Lappeenrannan Pappilanniemeen, jossa maahan pyrkijät poistuvat veneestä.

  3. Vene jatkaa Lappeenrannan huvivenesatamaan, jossa salakuljettajat otetaan kiinni.

Eikö Tutkita?

Näin kunnioittavasti siis salakuljetusvene otettiin vastaan Suomen puolella kun päästimme huviveneen salamatkustajien kanssa Lappeenrannan huvivenesatamaan asti!

Eihän vieraitten kanssa voi muuten menetelläkään. Ei voinut mennä rajanvartiosto tutkimaan tarkemmin huvivenettä, eihän?, koska se olisi loukannut huviveneen omistajaa vielä senkin takia, että huviveneen sisätilat ovat Venäjän aluetta!? Ja vieläpä olisi ollut nöyryyttävä mennä kurkistamaan penkkien ale tai nostelemaan mattoja, joitten alta sitten paljastuikin mukavat tilat salakuljetetulle…

Näin tavallista tallaajaa ihmetyttää, etteikö veneitä missään paikassa läpivalaista, niin kuin esimerkki rekkakuljetuksia? –
Niin kuin arvelimme ihan alussa, että se ei ollut ensimmäinen kerta.

Nyt Sitten Paljastuikin Enemmän!

Kanavan salakuljetus kytkeytyy suureen rikosvyyhtiin” kirjoitti Petteri Lindholm Uutisvuoksi 2.7.2017

Lehtikirjoituksen mukaan Rajavartiosto uskoo Saimaan kanavan salakuljetuksen olevan huolellisesti organisoitua ammattilaisten työtä.

  • Tutkintaa johtaa Suomenlahden merivartiosto. Lisäksi mukana on Kaakkois-Suomen rajavartiosto ja Kaakkois-Suomen poliisi. Rikosten ulkomailla tapahtunutta osaa tutkii Venäjän turvallisuuspalvelu FSB sekä Euroopan poliisivirasto Europol.

Tutkinnanjohtaja Juho Vanhatalo Suomenlahden merivartiostosta kertoo, että tapaukseen liittyy myös muita tekijöitä.

- Tämän tasoiset rikokset edellyttävät kontakteja, tarkkaa organisointia ja kalustoa. Osa mukana olevista on luultavasti ammattimaisia ihmissalakuljettajia, Vanhatalo tarkentaa…

Vene on käynyt Suomen puolella useita kertoja aiemmin.

Salakuljetetut

Salakuljetetut ovat kertoneet rikostutkijoille olevansa kotoisin Jemenistä.
Kaikki ovat hakeneet Suomesta turvapaikkaa, ja heitä pidetään vastaanottokeskuksessa.
Tutkijoiden käsityksen mukaan ryhmän jäsenet eivät olleet entuudestaan tuttuja toisilleen.
Ainakin salakuljetetut ovat nyt turvassa! Arveluksi jää kuinka moni pääsi aiemmin täällä tavalla turvapaikkaa hakemaan Suomesta?

Näin siis Saimaan kirkkaassa ja rauhallisessa vesistössä muhii rikollisten myös rauhallinen, sanoisinko jopa: pinnan alainen, toiminta. Hyväuskoisilla tullimiehillä ja rajavartioston henkilökunnalla ei varmankaan aiemmin juolahtanut mielenkään, että loistohuviveneessä saattaa olla tällaista toimintaa, mutta raha tekee joskus paha jälkeä, jos sen orjaksi jää.

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu