Synnytystalkoot OUT — Ehkäisytalkoot IN

Nuorten maksuton ehkäisy

Tämä aihe ei ole enää uutta. Asiaa ovat pitäneet jotkut järjestöt tapetilla jo vuosia! Nyt tämä aihe rantautui näille kaakkoiskulmillekin.

Aloite nuorten maksuttomasta ehkäisystä jakaa mielipiteitä” kirjoittaa Joakim Westrén-Doll Imatralainen-lehdessä.

Ehkäisyaloite jakaa mielipiteitä valtuustossa, muttei katugallupissa. Lehtikirjoituksen mukaan Imatran kaupunginvaltuuston sosiaalidemokraatit ovat tehneet aloitteen maksuttoman ehkäisyn tarjoamisesta nuorille.

    Aloite synnytti valtuustopuolueiden riveissä erisuuntaisia ensireaktioita. Lilla Saaristo (kokoomus) pitää aloitetta hyvänä keskustelunavauksena… Veikko Lankinen (kesk.) ei näe erityisen suurena yhteiskunnallisena vääryytenä sitä, että nuoriso joutuisi kustantamaan ehkäisyn itse.

    – Yhteiskunta huolehtii ehkä liikaakin välillä. Ei kaikkea voi laittaa yhteiskunnan vastuulle. Erkki Saarimäki (Perussuomalaisten puheenjohtaja) kertoo, että oman puolueen keskuudessa aloite otettiin hymyillen vastaan.

    – Heidän oman puolueensa puheenjohtaja (sdp) käskee lisääntymään, mutta he sanovat että ehkäisyä pitää lisätä. Näen pienen ristiriidan siinä.

    – Katugallupin mielipiteen mukaan nuorille pitäisi ehdottomasti antaa maksuttomia ehkäisyvälineitä, koska ne ovat ihan hirveän kalliita ja ehkäisystä ei ole mitään haittaa ja se tukee nuoria, ettei tulisi vahinkoa!

Ristiriita synnytystalkoitten kanssa

Yhdellä suulla poliitikot puhuvat synnytystalkoista, toisella ehkäisytalkoista. Näin voidaan miellyttää sekä kannattajia että vastustajia yhtä aikaa.

Suomessa on menossa iso kampanja tämän asian suhteen, että nuoret voisivat nauttia täysillä seksistä, mutta ei sitten synnyttää lapsia! Se onkin iso ristiriita Synnytystalkoitten kanssa. – Mistä tuokin kampanja rahansa ottanee?

Väestöliiton kanta maksuttomaan ehkäisyyn nuorille

Ennen kuntavaaleja 2017 Väestöliitto oli tehnyt aiheesta videon jossa kerrotaan, että jokaisella alle 25-vuotialla tulisi olla oikeus maksuttomaan ehkäisyyn omassa kunnassaan.

Mikä sitten on naiselle paras ikä synnyttää?

Tutkijat ja asiantuntijat kertovat, että lääketieteellisestä näkökulmasta ihanteellinen ikä naiselle synnyttää lapsia on 18 – 35 vuotta, ensimmäinen raskaus 18 – 25 vuotiaana.

Silloin naisen keho on luonnollisesti valmis ja yleisesti muutenkaan ei ole vielä rasittunut mistään sairauksista, jotka myöhemmässä iässä saattavat vaikuttaa raskaaksi tulemista ja synnyttämistä.

Väestöliitto ehdottaa, että tuossa naisen parassa iässä jaetaan maksuttomia ehkäisyvälineitä!? — Kun eivät vain vahingossakaan synnyttäisi lapsia!

Ehkäisypropaganda Suomessa on aika laajaa

Kunta-aloitetta maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille on tehty monellakin paikkakunnalla ympäri Suomea ja lehdet julkaisevat valmiita artikkelin muotoon kirjoitettuja mainoksia siitä, kuinka ihanaa se on, ettei mitään huolia ja voi nauttia täysillä seksistä!

Näin se helposti ja kevyesti menisi kuin videossa:

Kun ehkäisy on kunnossa, seksistä voi nauttia täysillä

Ovatko e-pillerit ja muut ehkäisykeinot turvallisia?

Jokaisella lääkkeellä on haittavaikutuksia niin myös ehkäisypillereillä. Ne ovat lääkettä ja se on fakta! Toisen elimistö kestää ja toisen ei, mutta pitkäaikaisessa käytössä varmasti tulee vahingollisia vaikutuksia. En ole lääkäri, mutta lukenut ihmisen anatomiaa ja fysiologia. Ja kun tunkeudumme elimistöön ja sen herkkään paikkaan, eli hormonitoimintaan, niin vastaan voi tulla vakaviakin seurauksia!

Millaisia seurauksia pillereistä voi olla?

Yksi monista sivuvaikutuksista: veritulppa. Asiantuntijoitten mukaan kaikkiin ehkäisypillereihin liittyy laskimoveritulpan vaara ja se on erittäin vaarallinen haittavaikutus!

Ehkäisypillerit sisältävät erilaisia keltarauhashormonin johdoksia, joiden kohdalla veritulppariskit jakautuivat seuraavasti:

  • Levonorgestreeli kasvatti veritulppariskin nelinkertaiseksi.
  • Gestodeeni nosti riskiä 5,6-kertaiseksi
  • Drospirenoni kohdalla riski kasvoi 6,3-kertaiseksi
  • Syproteroniasetaatin mukana riski kohosi 6,8-kertaiseksi

Riski on pieni, mutta kohdalle osuessa vakava. Koska pillereitä syödään paljon, riskit myös realisoituvat. Suomessa ehkäisypillereitä käyttää noin 200’000 naista. Vuosittain niistä aiheutuu kymmeniä veritulppia.

Kerrotaanko haittavaikutuksesta nuorille naisille

Toivottavasti Suomessa varoitetaan! (Hmmm.)

Esimerkkejä ehkäisyvälineiden käyttäjiltä

Suomalaisnaiset kertovat avoimina: ”E-pillereistä meni koko elämä sekaisin”.

Aamulehden tai MTV:n AVA-kerho – onko sellaista edes olemassa? – kysyi lukijoiltaan, millaisia oireita he ovat ehkäisypillereistä saaneet. Selvisi, että suurin osa kyselyyn vastanneista on kärsinyt ehkäisypillerien sivuvaikutuksista. – Kyselyyn vastasi 431 AVA-laista.

  • Fyysisiä sivuvaikutuksia kyselyyn vastanneista kertoi huomanneensa kehossaan 47 prosenttia.

    • Voimakasta yöllistä hikoilua,
    • unettomuutta,
    • kuukautiskivut aivan kaoottiset,
    • itkuisuutta.
    • ”Pillereistä meni koko elämä sekaisin.”
  • Jouduin tutkimuksiin alueeni keskussairaalaan, jossa todettiin, että oma hormonitoimintani on niin voimakasta, ettei sitä pidä mennä sotkemaan hormonivalmisteilla.”
  • Mielialanvaihtelut olivat älyttömän voimakkaita
  • jne

Ehkäisytalkoot

Blogini otsikko on ehkäisytalkoot vastaan synnytystalkoot?

Minä olen niin vanhanaikainen, että en oikein ymmärrä tätä logiikkaa? Muutama viikko sitten oli vilkas keskustelu synnytystalkoista, joita ehdotti pääministerimme Sipilä.

Syntyvyys on laskenut ja tarvitsemme lapsia, että yhteiskunta tulevaisuudessakin pysyisi pystyssä, mutta toisaalta opetetaan ja kannustetaan nuoria naisia ja jopa tyttöjä käyttämään ehkäisyvälineitä, ettei se lapsi missään nimessä saisi edes alkua Elämään! Tuntuu siltä, että joku ristiriita tässä on!?

Toisaalta kannustetaan synnyttämään lapsia ja toisaalta opetetaan miten raskauden voi estää ja jopa tarjotaan ilmaisia ehkäisyvälineitä!

Oikeudet ja velvollisuudet menevät aina käsi kädessä. Muuten yhteiskunta romahtaa.

Jos yhdellä on oikeus seksiin,
voi se toteutua vain,
jos toisella on velvollisuus
toimittaa tuo seksi hänelle.

Onko jokaisella oikeus hyvään seksiin? Ja seuraako siitä, että valtiolla tai kunnalla on velvollisuus järjestää jokaiselle tuota laadukasta seksiä?

Ainakin Väestöliitto ajaa tällaista ajatusta.

Annetaan lasten syntyä!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu