Venäläismatkailijat Eivät Enää Ole Kultakaivos Suomelle

Venäläismatkailijat eivät enää ole kultakaivos Suomelle. Asiasta kertoo Imatralainen-lehti 14.10.2017 otsikolla ”Venäläisten rahat ovat tiukilla – näin se näkyy nyt Suomessa”.

Digivenäläinen

Lehti viittaa Kaupan liiton selvitykseen, jonka mukaan venäläismatkailijat tekevät verkko-ostoksia aikaisempaa useammin.

  • Kaiken kaikkiaan 66 prosenttia Suomessa vierailleista venäläisistä oli tehnyt verkko-ostoksia viimeisen vuoden aikana, kun kolme vuotta aikaisemmin heitä oli vain 36 prosenttia.
  • Peräti 43 prosenttia matkailijoista oli viimeisen kuukauden aikana ostanut verkkokaupoista, kun 2014 heitä oli noin viidesosa.

Niin sanottu ”digivenäläinen” on Suomen matkailusektorille houkutteleva kohde, sillä hän käyttää palveluja monipuolisemmin kuin muut venäläismatkailijat.

Viro Ja Kansainvälinen Verkkokauppa Kilpailevat Venäläisten Ostovoimasta.

Kun kansainvälinen verkkokauppa kilpailee suomalaisen erikois- ja käyttötavarakaupan kanssa venäläisten ostoksista ja Viro houkuttelee heitä palveluiden hinta-laatusuhteella, Suomen matkailu-alalla on suuri haaste.

    Juuri ostovoimaisia digivenäläisiä Suomen matkailualan pitäisi pystyä tänne houkuttelemaan, mutta palvelutarjontamme ei välttämättä ole riittävää. Venäläisten matkailijavirta keskittyy edelleen päivän kestäviin ruoanhakumatkoihin, Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja huomauttaa.

Imatran Arki

Katukuvassa venäläisiä matkailijoita tuntuu olevan nyt huomattavasti enemmän kuin vaikkapa puoli vuotta sitten, mutta, niin kuin kirjoittaa lehti, vaikka viisumihakemukset ja matkailijamäärät kasvavatkin nyt reippaasti, venäläismatkailijat eivät enää ole muutaman vuoden takainen kultakaivos Suomelle.

Neljässä Vuodessa Turismi Puolittui

Matkailun huippuvuonna 2013 venäläiset kuluttivat Suomessa ostoksiin ja palveluihin noin 1,2 miljardia euroa. Viimeisen vuoden aikana, syyskuusta 2016 elokuun loppuun 2017, venäläiset kuluttivat yhteensä 605 miljoonaa euroa ilman ennakkokuluja, mistä ostoksiin kului 494 miljoonaa euroa ja loput käytettiin palveluihin…

Venäläisten matkailu Suomessa voikin alkaa muistuttaa yhä enemmän 1990-luvun lopun ja 2000-luvun alun päivämatkoja.

Vanhat Hyvät Ajat

Vanhat ajat eivät enää palaa. Kauppiaskaan ei ole kiinnostunut asiakkaista vaan digiasiakkaista. Digiasiakas siirtelee näkymätöntä virtuaalirahaa tililtä toiselle, sekunneissa maailman ääriin. Hän ei likaa kaupan lattiaa, ei etuile kassajonossa, ei hae taxfreestä ”ilmaista rahaa”.

… Täytyy torille kai mennä myymään kalaa …

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu