Karjala Takaisin — Tai Ei Sittenkään!

Karjala Takaisin — Tai Ei Sittenkään!

Karjalan Kuvalehti kirjoittaa 25.04.2018 otsikolla: Kgb Oli Vahvempi Suomessa Kuin Suojelupoliisi Artikkeli kertoo KGB:n roolista itsenäisessä Suomessa.

Artikkelin mukaan tästä asiasta on tehnyt selvityksen tohtori ja historioitsija Jukka Seppinen.

Entisenä neuvostoliittolaisena tällaiset teemat kiinnostavat jostain syystä minua, joten luin Karjala Kuvalehden artikkelin.

En ota kantaa Neuvostoliiton KGB:n vahvuuteen. Mutta otan kantaa asiaan, joka koskee Karjalan palautusta, josta tavallinen kansa näilläkin keskustelupalstoilla aika usein tuo esille tuon kipeän kysymyksen ja vaatii Venäjää palauttamaan Karjalan!

    Henkilökohtaisissa blogeissanikin on tästä kysymyksestä usein syntynyt väittely suuntaan ja toiseen.

En puolusta Venäjää, mutta kiinnitin nyt huomiota
Karjalan Kuvalehden artikkelissa kohtaan, jossa mm. kerrotaan Karjalan palautuksesta ja vedotaan arvoisaan tohtori Jukka Seppisen asian selvittelyyn.

Stalin Jo Tarjosi Karjala-keskustelua

Kirjoituksen alaotsikossa: Stalin jo tarjosi Karjala-keskustelua kerrotaan, että Karjalan palautuskysymys ajankohtaistui ensimmäisen kerran Moskovassa 13. kesäkuuta 1950. Silloin Stalin tarjosi pääministeri Urho Kekkoselle mahdollisuutta ottaa esille ”mitä tällä oli sydämellään”.

Kekkonen jännitti ja pelkäsi sen verran silloin, ettei kyennyt ottamaan rajojen palautusta ja Viipuria keskusteluun. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Suomen päättäjiin kuuluva henkilö liukui mahdollisuudesta.

Presidentti Urho Kekkonen vieraili toukokuussa 1977 Neuvostoliitossa. Hän palasi Suomeen junalla ja isännät olivat merkinneet hänelle pysähdyksen Viipurissa ja iltapalan siellä Pyöreän Tornin ravintolaan. Kekkonen ei hyväksynyt tätä, koska se olisi merkinnyt Viipurin leimaamista venäläiseksi kaupungiksi. Kekkonen ei poistunut junasta. Jukka Seppinen oli silloin mukana samassa junassa ulkoministeriön valtuuskunnassa. Juna jatkoi matkaansa Viipurin asemalta muutaman minuutin pysähdyksen jälkeen.

Koivisto Torjui Karjalan

Artikkelissa sanotaan myös, että Koivisto torjui Karjalan.

Presidentti Mauno Koivisto lähetti ennen Neuvostoliiton vierailuaan syksyllä 1985 KGB-yhteyksiensä kautta Mihail Gorbatshoville kirjeen, jossa hän selosti Suomen ajankohtaiset länsihankkeet. KGB:n yhteyshenkilö oli Neuvostoliiton Helsingin suurlähetystöstä…

Presidentti Mauno Koivisto piti kiinni Neuvostoliitosta viimeiseen saakka. Hän suhtautui torjuvasti Viron ja muiden Baltian maiden itsenäisyyspyrkimyksiin ja torjui Karjalan palautusmahdollisuuden. Tämä muistetaan vahvasti Koiviston ajasta, kerrotaan tiedotteessa.

Ruotsinsalmella Karjala-avaus

Neuvostoliiton suurlähetystö aloitti keskustelun vuonna 1990.

Jukka Seppinen paljastaa, että Neuvostoliiton suurlähetystö aloitti keskustelut Karjalan palautuksesta heinäkuun alussa 1990 Kotkassa Ruotsinsalmi 200 vuotta -tapahtuman yhteydessä.

Tätä Seppinen aikoo valottaa tulevassa Karjalan palautusta käsittelevässä kirjassaan, joka on tarkoitus julkaista kesällä 2019.

Näin siis historioitsija Jukka Seppisen tekemän laajan selvitystyön mukaan aloitteet Karjalan palautuksesta Suomelle olivat tulleet Neuvostoliitosta kolme kertaa!

Jos Suomi ei kyennyt silloin toimimaan niin, että se rakas Karjala olisi saatu takaisiin, niin miksi nyt enää huutaa sen perää?

Nyt siellä asuvat venäläiset ja jos vaikkapa sen saisi takaisiin, niin luulen, etteivät venäläiset lähtisi sieltä pakolaisina karkuun, ainakaan vapaaehtoisesti!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu